Játrová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
885
kalorií
0.0g
cukrů
56.0g
tuků
57.0g
bílkovin
Příprava
Játra omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které osmahneme na oleji. Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme narůžovělou jíšku. Do jíšky nalijeme šťávu z jater, sójovou omáčku, rozředíme několika lžícemi vody a vaříme do zahuštění. Nakonec přidáme drobně nasekaná nebo rozemletá játra, rozetřený česnek, špetku drceného kmínu, majoránku. Dochutíme solí, pepřem a povaříme.
Tip k receptu
Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži a houskový knedlík.
Jiřulka26. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.