Játrová omáčka

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

885 kalorií
0.0g cukrů
56.0g tuků
57.0g bílkovin


Příprava

Játra omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které osmahneme na oleji. Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme narůžovělou jíšku. Do jíšky nalijeme šťávu z jater, sójovou omáčku, rozředíme několika lžícemi vody a vaříme do zahuštění. Nakonec přidáme drobně nasekaná nebo rozemletá játra, rozetřený česnek, špetku drceného kmínu, majoránku. Dochutíme solí, pepřem a povaříme.

Tip k receptu

Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži a houskový knedlík.

přidejte na:
Jiřulka

26. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
omáčka je chuťovo vyborná

23. 07. 2017, 20:37

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.