Játrové knedlíčky do polévky

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
10min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

816 kalorií
0.0g cukrů
35.0g tuků
37.0g bílkovin


Příprava

Játra rozmixujeme do kaše. Cibuli nasekáme nadrobno a stroužek česneku prolisujeme. Do misky vložíme játra, cibuli, česnek, máslo, vajíčko, majoránku, sůl a pepř a vše dobře zamícháme. Přidáme strouhanku tak, aby vniklo husté těstíčko. Vezmeme si velkou lžíci a tvoříme knedlíčky. Vložíme je do vařící polívky a vaříme cca 7-10 minut

Tip k receptu

Pokud nechceme játra mixovat, stačí, když je na prkénku utřeme do kaše pomocí velkého nože. Do knedlíčků můžeme přidat i najemno nasekanou pažitku, nebo jiné bylinky.

přidejte na:

Podobné recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Tradičně nezklamaly. Jen pepř dávám bílý, přijde mi jemnější.

12. 11. 2012, 18:01

Chybí obrázek
domácí knedlíčky dělávám často, přidávám ještě špetku mletého zázvoru a špetku mletého muškátového květu
Přidané ingredience: zázvor, muškátový květ

05. 05. 2014, 06:47

Chybí obrázek
vyborné a chutne

11. 03. 2016, 11:03

Přidat komentář
veerac
Nikdy jsem z jater knedlíčky nedělala.Zdálo se mi to příliž pracné. Jen z jatrové zavářky a ještě k ní přidávala kořeni. KdyŽ se můžou rozmixovat, tak to zkusím.

veerac 07. 01. 2010, 11:37

JanaB
Knedlíčky jsou výborné.

JanaB 24. 04. 2013, 12:04

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.