Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Játrový svítek

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 25min
Nutriční hodnoty
1020 kalorií 0.0g cukrů 19.0g tuků 53.0g bílkovin

Příprava

Pečeň zomelieme, blany a iné zvyšky dáme vyvariť do polievky. Po pečeni zomelieme žemle navlhčené mliekom alebo vodou. Zmäknutý tuk vymiešame so žĺtkami, pridáme zomletú pečeň, žemle, strúčik rozotretého cesnaku, štipku korenia,soli, majoranu a sneh z bielkov.Ak je masa pred pridávaním snehu priveľmi tuhá , rozriedíme ju trochou mlieka alebo vývaru. Do snehu potom pridáme asi 2 lyžice jemnej strúhanky so štipkou kypriaceho prášku a tochú nasekanej petržlenovej vňati. Opatrne premiešame nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 15 min.

Bulb Tip k receptu

Zvitok pokrájame na drobné kocky, vložíme ho tesne pred podávaním do horúcej polievky a hneď servirujeme. Z tejto dávky budeme mať zvitok do polievky na dvakrát.


Přidat na Pinterest
Jozef

06. 12. 2011, Recept navštíven: 2207x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept nam chutil

17. 04. 2016, 19:22

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný jatrový zavitok

03. 01. 2017, 20:47

Přidat komentář

Facebook komentáře