Játrový svítek

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
15min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

1020 kalorií
0.0g cukrů
19.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Pečeň zomelieme, blany a iné zvyšky dáme vyvariť do polievky. Po pečeni zomelieme žemle navlhčené mliekom alebo vodou. Zmäknutý tuk vymiešame so žĺtkami, pridáme zomletú pečeň, žemle, strúčik rozotretého cesnaku, štipku korenia,soli, majoranu a sneh z bielkov.Ak je masa pred pridávaním snehu priveľmi tuhá , rozriedíme ju trochou mlieka alebo vývaru. Do snehu potom pridáme asi 2 lyžice jemnej strúhanky so štipkou kypriaceho prášku a tochú nasekanej petržlenovej vňati. Opatrne premiešame nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 15 min.

Tip k receptu

Zvitok pokrájame na drobné kocky, vložíme ho tesne pred podávaním do horúcej polievky a hneď servirujeme. Z tejto dávky budeme mať zvitok do polievky na dvakrát.

přidejte na:
Chybí obrázek

06. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept nam chutil

17. 04. 2016, 19:22

Chybí obrázek
výborný jatrový zavitok

03. 01. 2017, 20:47

Chybí obrázek
velmi dobré urobené a chutné

22. 03. 2018, 15:44

Chybí obrázek
oplatilo sa vyskúšať

26. 03. 2018, 19:57

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.