Jehněčí žebírka na bylinkách
Obtížnost
Čas přípravy
3h 30min
Čas vaření
50min
Celkový čas
4h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
408
kalorií
17.0g
cukrů
21.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Tučné okraje jehněčích žebírek nařízneme. Dvě lžíce oleje smícháme se šalvějí, rozmarýnem, pepřem a s prolisovaným česnekem. Jehněčí žebírka potřeme připravenou směsí a necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli orestujeme na zbylém oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, krátce podusíme a přidáme rajčatový protlak spolu se zeleninovým vývarem. Vše dohromady povaříme asi 20 minut. Marinovaná jehněčí žebírka před podáváním zprudka opečeme a podáváme přelitou omáčkou.
Zdenka Obertová29. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.