Jessy bochánek z pekárny
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých". Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné Hery (celkem tedy 350 g tekutých surovin). Poté přidáme vanilkový cukr, 5 lžic cukru a doplníme polohrubou moukou do konečných 500 g. Do rohu nádoby přidáme špetku soli. Doprostřed mouky uděláme malý důlek a přidáme lžičku sušeného droždí. Zapneme pekárnu Eta (Vega, Clatronic apod.) na program Základní (Basic apod.), kůrka světlá. Po zvukovém signálu můžeme přidat rozinky a mandlové lupínky (všichni moji kluci mají místo rozinek raději na kostičky nakrájená sušená jablka), případně kandované ovoce či čokopecky.
Po upečení bochánek vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
07. 05. 2010