Kachní gulášek se švestkami
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1312
kalorií
0.0g
cukrů
120.0g
tuků
33.0g
bílkovin
Příprava
Maso z kachny pokrájíme na kousky (z jednoho kusu je tak asi 40-50 dkg masa bez kůže, tu nedáváme).
Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme, rozškvaříme slaninu a na ní dáme cibulku zesklovatět. Přidáme maso, sůl a rajský protlak a dusíme asi 40 minut. Podléváme vodou, pokud je třeba. K měkkému masu, které zahustíme škrobovou moučkou, přidáme vypeckované a namočené sušené švestky (lze použít i čerstvé, krátce povařené se skořicí, či kompotované). Povaříme a dochutíme drceným barevným pepřem.
Tip k receptu
Jako příloha se výtečně hodí vařené brambory.
Pokud máte čerstvý tymián, snítka na guláši mu dá pikantní aróma.
Roxana24. 10. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi![t.s.wansfell](/system/images/89576/thumb.e77fc6bf-fa8f-462c-b418-7175e0530407.jpg?1556611080)
t.s.wansfell 19. 12. 2018, 16:55
© 2024, Railsformers s.r.o.