Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kachní gulášek se švestkami

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1312 kalorií 0.0g cukrů 120.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Maso z kachny pokrájíme na kousky (z jednoho kusu je tak asi 40-50 dkg masa bez kůže, tu nedáváme).

Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme, rozškvaříme slaninu a na ní dáme cibulku zesklovatět. Přidáme maso, sůl a rajský protlak a dusíme asi 40 minut. Podléváme vodou, pokud je třeba. K měkkému masu, které zahustíme škrobovou moučkou, přidáme vypeckované a namočené sušené švestky (lze použít i čerstvé, krátce povařené se skořicí, či kompotované). Povaříme a dochutíme drceným barevným pepřem.

Bulb Tip k receptu

Jako příloha se výtečně hodí vařené brambory.

Pokud máte čerstvý tymián, snítka na guláši mu dá pikantní aróma.


Přidat na Pinterest
Roxana

24. 10. 2013, Recept navštíven: 1569x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Už mám na to chuť

04. 12. 2014, 09:34

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi chutný a kahodný recept

13. 12. 2015, 13:10

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
guláš je jedinečný, odporúčam

15. 11. 2016, 11:39

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na guláš skvelý

07. 02. 2017, 11:36

Přidat komentář

Facebook komentáře