Kachní gulášek se švestkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso z kachny pokrájíme na kousky (z jednoho kusu je tak asi 40-50 dkg masa bez kůže, tu nedáváme).
Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme, rozškvaříme slaninu a na ní dáme cibulku zesklovatět. Přidáme maso, sůl a rajský protlak a dusíme asi 40 minut. Podléváme vodou, pokud je třeba. K měkkému masu, které zahustíme škrobovou moučkou, přidáme vypeckované a namočené sušené švestky (lze použít i čerstvé, krátce povařené se skořicí, či kompotované). Povaříme a dochutíme drceným barevným pepřem.
Tip k receptu
Jako příloha se výtečně hodí vařené brambory.
Pokud máte čerstvý tymián, snítka na guláši mu dá pikantní aróma.
Roxana24. 10. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 04. 12. 2014, 09:34

Svetlana 13. 12. 2015, 13:10

dušanka 15. 11. 2016, 11:39

palino 07. 02. 2017, 11:36

t.s.wansfell 19. 12. 2018, 15:55