Kachní gulášek se švestkami
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1312
kalorií
0.0g
cukrů
120.0g
tuků
33.0g
bílkovin
Příprava
Maso z kachny pokrájíme na kousky (z jednoho kusu je tak asi 40-50 dkg masa bez kůže, tu nedáváme).
Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme, rozškvaříme slaninu a na ní dáme cibulku zesklovatět. Přidáme maso, sůl a rajský protlak a dusíme asi 40 minut. Podléváme vodou, pokud je třeba. K měkkému masu, které zahustíme škrobovou moučkou, přidáme vypeckované a namočené sušené švestky (lze použít i čerstvé, krátce povařené se skořicí, či kompotované). Povaříme a dochutíme drceným barevným pepřem.
Tip k receptu
Jako příloha se výtečně hodí vařené brambory.
Pokud máte čerstvý tymián, snítka na guláši mu dá pikantní aróma.
Roxana24. 10. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenzit.s.wansfell 19. 12. 2018, 16:55
© 2024, Railsformers s.r.o.