Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 144

Venoušův losos

Venoušův losos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 podkoviček lososa, 1 balení zakysané smetany, 2 lžíce másla, tymián, kopr, sůl, pomeranč

Máslo rozpustíme, necháme chviličku vystydnout a pomalu vmícháme do zakysané smetany, přidáme kopr, tymián, sůl a vše promícháme. Lososa dáme do pekáčku a zalijeme směsí, přidáme měsíčky pomerančů a pečeme zhruba 20 minut na 200 stupnů. Podáváme s...

Kuře na francouzský způsob

Kuře na francouzský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kuřete, 4 vejce, 100 ml olivového oleje, 50 g hladké mouky, špetka soli, 4 stroužky roztřeného česneku

Kurča rozporcujeme, dobre omyjeme a stiahneme s neho kožu. Osolíme, potrieme cesnakom, obalíme v múke, v rozšľahaných žĺtkoch a v tuhom snehu, ktorý sme vyšľahali z 4 bielkov. Vyprážame na rozpálenom olivovom oleji do zlatista. Ako prílohu podávam...

Borůvkový koláč  / těsto pekárna/

Borůvkový koláč / těsto pekárna/

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 žloutky, 200 ml rostlinného oleje, 450 g hladké mouky, 3 lžíce cukru krystal, 1 lžička soli, 1 balení suchého droždí / určené pro půl kila mouky /

V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny a zvolíme program těsto. Po vykynutí dáme těsto na vymazaný plech / těsto je řidší, než na koláče / a posypeme borůvkami. Na ně potom nasypeme " dobenku " / 80 g másla, 80 g cukr moučka, 160 g hr...

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých zralých rajčat, 1 lžička čerstvé celerové natě, 2 stroužky česneku, 1 starši rohlík, 80 g taveného sýru, 2 lžíce čerstvé petrželové natě, 100 g najemno nakrájené šunky, 30 g másla, 120 ml zakysané smetany, lžička Worcesterské omáčka, lžička škrobové moučky, 25 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pri...

Husí játra s lokšemi

Husí játra s lokšemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 160 g hrubé mouky, 1 vejce, 350 g upečených husích jater, 60 g loupaných vlašských ořechů, 150 ml husího výpeku, špetka soli

Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe cesto. Rozdelíme ho na 8 kúskov, vyvaľkáme do tvaru placky a pečieme, ako sa pečú lokše, z oboch strán na suchej, mierne horúcej platni spo...

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 1 malé vejce, 2 lžičky cukru krystal, špetka soli, trocha mléka, 15 g droždí (kvasnice), 150 g borůvek, 150 g rybízu, 250 g tvrdého tvarohu , 1 sáček vanilkového cukru, troška citronové kůry, troška másla, cukru moučky a hrubé mouky na drobenku, 25 ml rostlinného oleje

Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, vykynutý přimícháme do mouky, přidáme špetku soli, vejce, olej, zbylý cukr a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které přikryjeme a necháme vykynout. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem. Rybíz i bor...

Kopaničářská polévka

Kopaničářská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček instantní gulášové polévky, 2-3 brambory, 3 dcl sklenička leča, 1 zelená paprika, 2-3 špekáčiky, troška pažitky

Polévku rozmícháme s vodou a dáme vařit spolu s očištěnými a nakrájenými bramborami. Před koncem přidáme nakrájené špekáčky, zelenou papriku, lečo a dovaříme doměkka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Lívanečkový dort

Lívanečkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 3 vejce, špetka mleté skořice, 3 lžíce cukru moučka z čehož 1 lžíce do bílkového sněhu, 50 g hladké mouky, trocha másla nebo oleje na smažení, náplň: 250 g měkkého tvarohu, 3 lžíce cukru, 4 lžíce zakysané smetany, 200 g jahod

Tvaroh prošlehejte se žloutky, skořicí, cukrem a hladkou moukou. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh; asi v polovině šlehání do něj přidejte 1 lžíci cukru. Sníh lehce vmíchejte do tvarohového těsta. Nepřilnavou pánev potřete olejem nebo máslem a smaž...

Horalkyna telecí kýta

Horalkyna telecí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího kýty, 50 ml olivového oleje, 50 g másla, 120 ml zakysané smetany, 200 g brusinkového kompotu, 30 g hladké mouky, 60 g loupaných vlašských ořechu, troška mletého pepře, 1 bobkový list, lžička soli, 1 citrón

Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho...

Kuře na pórku

Kuře na pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 1 střední pórek, 1 cibule, kousek taveného sýra 20%, 1 dcl nízkotučného mléka, 1 lžička olivového oleje

Kuřecí prsíčka pokrájíme na nudličky a orestujeme s cibulkou zpěněnou na trošce olivového oleje. Když je maso měkké, přidáme proužky pórku, nízkotučný sýr, vše podlijeme mlékem a krátce produsíme, aby pórek zůstal křupavý. Jako příloha se výborně ...

Californian

Californian

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl vermutu roso, 3 cl whisky, 8 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vermut, whisky a džus. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Cafe curacao

Cafe curacao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Curacaa blue, sklenka ledu, 5 cl kahlui

Do sklenky s ledem nalijeme curacao a kahluu promícháme. Mužeme ozdobit třešničkou.

Cabbo

Cabbo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl whisky, 4 cl Becherovky, 1 cl medoviny

Do sklenky s ledem nalijeme whisky, becherovku a nakonec medovinu. Promícháme a podáváme.

Bliny - Ruské palačinky

Bliny - Ruské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1000 ml mléka, 30 g droždí (kvasnice), 4 vejce, troška cukru , špetka soli, 120 g másla, 100 ml husté smetany, 50 g kaviáru, 150 g tučného tvarohu, 150 g sledě, 100 ml mléka na namočeni sledě

Do 250 ML teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trošku múky, aby vznikla hustá kaša, ktorú necháme v teple stáť asi 2 hodiny, až kým nevykysne. Do vykysnutej masy pridáme zvyšok mlieka, múku, žľtky a soľ a vypracujeme palacinkové cest...

Salzburská hovězí roštěnka

Salzburská hovězí roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 100 g uzené slaniny, 3 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 sterilované okurky, 2 vejce uvařené natvrdo, 2 lžíce strouhaného křenu, lžička cukru krupice, troška mletého pepře, lžička soli

Z roštenky nakrájame rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opražíme alebo grilujeme. Slaninu pokrájame na kocky, rozpálime na panvici a opražíme v nej cibuľu pokrájanú na drobno. Pridáme rajčiakový pretlak, kocky uhori...

Inka

Inka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequily, 2 cl Ginu, 10 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme postupně džus, tequilu, gin, grenadinu. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Diamond fizz

Diamond fizz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ml Ginu, sklenka sektu na doliti, 2 cl citronové šťávy, 2 střiky cukrového sirupu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, citronovou šťávu, cukrový sirup. Dolijeme sektem a promícháme.

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 50 ml olivového oleje, 1 mladá cibule, 4 stroužky česneku, 150 g žampionu, 150 ml bílého vína, 4 vejce, 1 lžíce másla, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička soli, troška mletého pepře

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame...

Abstinent flip

Abstinent flip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 žloutek, 8 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, 1 cl citronové šťávy, sklenka ledu, špetka muškátového ořechu

Do sklenky s ledem nalijeme žloutek, džus, grenadinu a citronovou šťávu. Promícháme a můžeme ozdobit nastrouhaným muškátovým oříškem.

Svěží pomazánka s ananasem

Svěží pomazánka s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení pomazánkového másla, 50 g Nivy, 2 vejce, 1 jarní cibulka, kousek pórku, 50 g zelených oliv, kousek čerstvého ananasu, špetka soli, špetka bílého pepře

Vejce uvaříme natvrdo a ochladíme. Pomazánkové máslo rozetřeme dohladka a nastrouháme do něj Nivu a vejce. Přidáme olivy nakrájené na kolečka, najemno nasekanou cibulku a pórek, ochutíme pepřem a popřípadě i přisolíme, ale se solí opatrně, Niva j...

Špagety po čínsku

Špagety po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 2-3 kuřecí prsa, 1 pórek, 1 mrkev, 1 červená paprika , 1/4 hlávky mladého bílého zelí, 2-3 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, lžička zázvoru, 1-2 stroužky česneku, olivový olej, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, zakapeme olejem a sojovou omáčkou a necháme chvíli odležet. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, z pórku použijeme jen bílou část, zelenou část si odložíme stranou. Na trošce oleje orestujeme nalož...

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 90 ml olivového oleje (z čehož 40 ml do omáčky), 240 g rýže Arborio, 300 ml bílého vína (z čehož 100 ml do omáčky), 350 ml silného kuřecího vývaru, sůl, pepř bílý, 1 snítka tymiánu nebo špetka sušeného, 50 g másla na zjemnění, zbytek ingrediencí na omáčku: 10 stroužků česneku, 200 g mušlí - slávka jedlá, 200 g mušlí - vongole, 100 g sépie, 100 g vyloupaných krevet, 400 g drcených loupaných rajčat, nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 40 g hoblin parmezánu

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, a...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Guláš z hovězí oháňky z Andalusie

Guláš z hovězí oháňky z Andalusie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg hovězí nebo býčí oháňky (přibližně 2 kusy), 4 zralá rajčata, není-li sezona sklizně, rajčata skvěle nahradí 80 g Heinz rajčatového protlaku, 750 g mrkve, 1 kg cibule, 4 stroužky česneku, 1 kg brambor, 0,5 l bílého vína, olej, šafrán, černý mletý pepř, sůl

Oháňky očistíme a nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Očistíme cibuli a osmahneme ji v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce. Dále přidáme drobně posekaný česnek, zlehka posekaná oloupaná rajčata nebo Heinz rajčatový protla...

Gazpacho z Andalusie

Gazpacho z Andalusie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kvalitních oloupaných rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 1 salátová okurka (oloupaná), 1 čerstvá kapie, dodá krásnou barvu a 1 zelená paprika, 4 plátky bílé veky, 1-2 stroužky česneku, 100 kvalitního olivového oleje, vinný ocet (o něco méně, než olivového oleje), sůl

Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Rajčata oloupeme a pokrájíme, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahradíme je Heinz rajčatovým pyré. Všechny ing...

stránka: