Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 143

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g fazolí, 350 g skopového masa, 2 cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 4 plátky slaniny, 2 rajčata, 250 g domácí klobásy, troška petrželove natě, 4 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäso na kúsky, opečieme ho v oleji, pridáme cibuľu a rozotretý cesnak. Spojíme s fazuľou. Dáme do zapekacej misy, ktorú sme vyložili plátkami s...

Šarkania ryba z Japonskej kuchyne

Šarkania ryba z Japonskej kuchyne

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 80 ml olivového oleje, 60 g másla, 150 g čerstvých hub, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 ml bílého vína, 1 cibule, mlíčí z jednoho kapra, troška soli, troška mletého pepře

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, rozdelíme napoly, vykostíme, stiahneme z neho kožu a nakrájame na väčšie kocky. Posolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji s maslom, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a dusíme spolu s hríbikmi na bielom ...

Imperial Memories

Imperial Memories

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky, 1 cl Limetové šťávy, sklenka Tonicu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, limetovou šťávu a dolijeme to tonicem.

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik , 150 g domácí klobásy, 300 g suchohřibů, 100 ml sladké smetany, 40 g másla, 1 cibule, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, lžička zelené petrželové ňati, sůl podle potřeby

Pokrájané suchohríby udusíme na masle s mletou pálivou červenou paprikou, odstavíme, primiešame smotanu, posekanú cibuľu, pokrájanú klobásu a mleté čierne korenie, osolíme a premiešame. Papriky porozkrajujeme po dĺžke a po skrojení pálivých žil ic...

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

na těsto: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, hrubá mouka, dětská krupice (hrubou mouku i krupici přidáváme ve stejném množství tak dlouho, dokud není těsto dobře spracovatelné), špetka soli, na posypání: cukr moučka, nastrouhaný tvaroh

Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejné kousky a plníme jahodami. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, obrátíme, a opět 3 minuty. Poté jeden knedlík vyndáme, rozkrojíme a přesvědčíme se, jestli jsou provařené. Po vyndání...

Pražský labužnický řízek

Pražský labužnický řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kotlety (4 řizky), 400 g šunky (4 plátky), 100 g másla, 2 vařené vejce, 400 ml bílého vína, 400 g žampionů, 150 ml zakysané smetany, 1 citrón, 50 g hladké mouky, sůl dle potřeby, 4 g mletého pepře

Do odležaných rezňov urobíme kapsy a opatrne naklepeme tupou hranou noža. Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov. Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo oleji. Prilejeme ví...

Sýroví šneci z listového těsta

Sýroví šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 tavená niva + 1 balení polotvrdé nivy, 1 tavený sýr Bambíno, 15 dkg na kousky nakrájené šunky, hrst oliv, provensálské koření, Vegeta nebo jiné zeleninové dochucovadlo, 1 vejce na potření

Lístkové cesto rozvaľkáme, syry spolu zmiešame a natrieme na cesto. Šunku a olivy nadrobno pokrájame a rozhádžeme po ceste spolu so syrom Niva. Okoreníme provensálskym korením a zeleninovým dochucovadlom. Zrolujeme, nakrájame na 1,5 cm kolečka, po...

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 1 listové těsto, 1 rajčatový protlak nebo kečup, 3-4 stroužky česneku, 200 g strouhaného sýra, sůl, černý pepř, oregano, tuk na vymaštění plechu, hladká mouka na vypracování těsta

Lístkové cesto vyvaľkáme, vložíme na vymastený plech a pečieme. Paradajky nakrájame na plátky a z kečupu, korenia, lisovaného cesnaku, soli si pripravíme omáčku. Skoro upečené cesto vyberieme z rúry, potrieme omáčkou, poukladáme plátky paradajky a...

Stroganovské hovězí maso

Stroganovské hovězí maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 500 ml masového vývaru, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 200 g žampionů, 30 g másla, 100 ml bílého vína, 200 ml zakysané smetany, 1 sladkokyselá okurka, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, trocha soli

Mäso nakrájame na tenké pásiky a prudko opečieme v horúcom oleji. Odstavíme. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na tenke pásiky a maslo. Podlejeme vínom a pridáme nakrájanú uhorku. Zmiešame smotanu, h...

Tatarský langet

Tatarský langet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 60 ml olivového oleje, 2 cibule, 40 g rajčatového protlaku, 80 g sterilovaných okurek, 30 g oliv, 100 ml červeného vína, troška mletého pepře, troška kopru, sůl podle potřeby

Z mäsa nakrájame malé medailóniky, mierne naklepeme, posolíme a okoreníme. Z oboch strán opečieme na oleji, vyberieme a odložíme na teple miesto.Do tuku od pečenia dáme cibuľu pokrájanú na drobno, uhorky pokrájané na kocky, odkôstkované olivy, raj...

Šunkové závitky s fazolkou

Šunkové závitky s fazolkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g zelených fazolových lusků, 8 tenkých plátků šunky, 4 vejce, 80 g uzeného strouhaného sýra, 50 ml mléka, 5 lžíc hrubé mouky, sůl podle potřeby , 100 ml olivového oleje, troška mletého pepře

Fazuľové strúky zvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich na sitko a necháme odkvapkať. Potom ich porozdelujeme na plátky šunky. Zvinieme ich do závitkov a zopneme šparadlom. Z múky, mlieka, žĺtkov a syra vymiešame hladké cesto. Osolíme ho, okoreníme...

Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cukrářská Lukana, 40 dkg hladké mouky, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce octa, 7 lžic studené vody, Náplň: 10-15 jablek, 6 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, skořice

Všechny suroviny na těsto smícháme a rozdělíme na dvě poloviny. 1 vyválenou polovinu těsta dáme na plech a na ni postupně dáme jablka nakrájená na plátky, 2 lžíce cukru, posypeme troškou pudingu a skořící, opakujeme - zase jablíčka, puding, cukr, ...

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 80 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 5 bílků, 100 g polohrubé mouky, lžička rumu, sklenka meruňkového džemu

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do světlé pěny, vmícháme do nich rum a mouku a nakonec lehce vmícháme připravený sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě, rozehřáté na 200 stupňů, pečeme 10...

Pruhovaný štrůdl

Pruhovaný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Pomazánkového másla, 1 kelímek od pomazánkového másla polohrubé mouky, jablka, rozinky, cukr , skořice

Z másla a mouky vypracujeme těsto, můžeme nechat odležet v ledničce. Rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě oválné placky, na které do prostředka dáme nastrouhaná jablka, rozinky, skořici a cukr podle toho jak máme kyselá jablka. Okraje naříznem...

Kakaový koláč s ostružinami

Kakaový koláč s ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 4 vejce, 150 g Hery, 3 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva ostružin (700 ml), 30 ml rumu, 30 g kokosové moučky

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, Héru a dobré vymiešame. Pridáme tuhý sneh z bielkov a nakoniec vlejeme celý kompót a rum. Premiešame, vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 35-40 minút...

Bramborová paštika

Bramborová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor, 300 g vepřových jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 lžíce sádla, troška mletého pepře, troška majoránky, 1 lžička soli, špetka muškátového ořechu, 150 g slaniny

Bravčovú pečeň dvakrát zomelieme na mlynčeku aj so slaninou, cibuľou, cesnakom a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie, majorán, muškátový oriešik, vajce a všetko dobre premiešame. Masu dáme do vymastenej formy a varíme 90 minút pri teplote 85-90 stupňov...

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarohu, 150 g krupice, 2 vejce, 2 lžíce másla do těsta, troška citronové kůry, špetka soli, 50 g cukru moučka, 50 g strouhanky, 150 g másla, 150 g vypeckovaných višni

Z krupice, tvarohu, 2PL masla, vajec, citrónovej kôry, soli vypracujeme cesto. Necháme postať 60 minút. Cesto spracujeme do válčeka, pokrájame na menšie kúsky a naplníme višňami. Urobíme guľky a dáme variť do vriacej osolenej vody. Uvarené preplác...

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg libové hovězí kýty, 2 lžíce Nahrin marinády na pečené maso, 3 lžíce olivového oleje, 5 lžic vody, 2 dcl červeného vína

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme. Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a peče...

Vepřové plecko po čínsku

Vepřové plecko po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, 100 g kořenové zeleniny, 60 ml slunečnicového oleje, 1 cibule, 20 g sardelové pasty, 1 lžíce bylinkové hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml sladké smetany, 20 g hladké mouky, troška cukru, lžička citronové šťávy, lžička sojové omáčky

Bravčové pliecko pokrájame na rezne, vyklepeme a dáme do oleja dusiť s očistenou, na kocky pokrájanou zeleninou a cibuľou. Po hodine mäso vyberieme a potrieme sardelovou pastou, hočicou, sojovou omáčkou a rajčiakovým pretlakom. Mäkké udusené mäso ...

Kačka na červeném víně

Kačka na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna cca 1000 g, 200 g kořenové zeleniny, 200 ml červeného vína, 150 ml olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 100 ml drůbežího vývaru, 30 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove natě

Kačku rozporcujeme a osolíme. V rozpálenom oleji speníme cibuľu posekanú na drobno , pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a všetko zalejeme červeným vínom. Do tohto základu vložíme rozporcovanú kačku a klinčeky. Prikryjeme a udusíme d...

Kančí guláš speciál

Kančí guláš speciál

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančího masa na guláš, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 150 g rajčatového protlaku, 100 g uzeného špeku, 50 g mleté papriky sladké i pálivé, 3 lžíce sádla, 600 ml vody vlažné, 250 ml červeného vína, 1 lžička muškátového květu, dle chuti pepř, sůl, chilli, polévkové koření, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 5 lžic instantní tmavé jíšky, 1 lžička Zvěřinového koření

Najemno nakrájenou cibuli vložíme na rozpálené sádlo, necháme zpěnit dozlatova, přidáme špek, zpěníme a přidáme maso, na malé kousky krájené. Maso necháme zatáhnout, přidáme třetinu vína, česneku, papriky a zalijeme vlažnou vodou, dáme dusit do pa...

Slepičí prsa na cibuli

Slepičí prsa na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g slepičích prsou, 4 lžíce hladké mouky, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 250 ml sladké smetany, 120 g strouhaného sýra, 2 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky , 1 lžička majoránky, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička soli

Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na väčšie kúsky. Múku zmiešame s paprikou, majoránom, korením a posekaným cesnakom. Kúsky mäsa posolíme, obalíme v múkovej zmesi, vložíme do pekáča vymasteného maslom. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, dáme n...

B & B

B & B

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl koňaku, sklenka ledu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme koňak a bailes, promícháme a ozdobíme třešničkou.

B - ocean

B - ocean

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Becherovky, 2 cl Curacaa blue, 15 cl Sprite, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, curacao a dolijeme sprite. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem citronu.

Energy drink

Energy drink

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka Red Bullu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a dolijeme to Red Bullem.

stránka: