Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 146

Tvarohový trhanec

Tvarohový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 4 vejce, 6 lžic husté smetany, 3 lžíce cukru moučky, 120 g másla (20g je na vymazání plechu), 2 lžíce strouhanky na vysypání plechu, špetka soli

Maslo vymiešame s cukrom a tvarohom, primiešame žĺtky, trošku soli, smotanu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a dáme do horúcej rúry upiecť. Upečený vidličkou potrháme a posypeme práškovým cuk...

Smažený camembert anebo uzený sýr

Smažený camembert anebo uzený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrubší plátky Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 50 g másla, 1 banán, 2 lžíce brusinkového kompotu

Údený syr nakrájame na plátky, obalíme v múke, vajci a v stúhanke ako rezne. Ak použijeme cammembert, zbavíme ho povrchovej plesne. Sprudka ho vypražíme, poukladáme na teplý tanier, ozdobíme plátkami banánov a brusnicovým kompótom.

A.B.C.

A.B.C.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl amareta, 2 cl koňaku, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně amareto, baileys a nakonec koňak.

Greeny weeny

Greeny weeny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Curacaa blue, sklenka ledu, sklenka sektu, 4 cl pomerančového džusu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao a oparně na něj nalijeme džus a opatrně dolijeme sektem, aby vznikl efekt nazelenalé barvy. Nakonec ozdobíme plátkem citrónu.

Makedonské telecí řízky

Makedonské telecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí z roštěnce, 50 ml olivového oleje, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžička kopru, 1 lžička cukru krystal, troška octu, 1 lžička soli

Očistené teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme a z oboch strán opečieme na oleji. Osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do šťavy, povaríme, pridáme posekaný kôpor, cukor a oco...

Housky s mákem

Housky s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky (výběrové), 1 majolka (440 ml), 2 vejce (jedno na potření), 10 g sušeného droždí, mléko na zadělání těsta, hrst cukru, mák na posypání

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme 1 - 1,5 hodinu vykynout na teplém místě. Poté z těsta vypracujeme vždy tři stejně dlouhé válečky, které spojíme do copu, tím vytvoříme pletenou houstičku. Pak housky naskládáme na pečící papír, pot...

Hovězí na polský způsob

Hovězí na polský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěnky, 60 g másla, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, špetka soli, troška mletého pepře

Hovädzie rezne naklepeme, osolíme, vložíme do kastróla, ktorý sme vymastili čerstvým maslom, pridáme čierne korenie, pokrájanú cibuľu, očistenú pokrájanú zeleninu, podlejeme vývarom alebo vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu pretri...

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 lžiček Dijonské hořčice, trocha sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 6 lžic strouhaného sýra, 3-4 rajčata, 2 papriky, 1 cibule, čerstvá bazalka, troška kečupu, pár kapek olivového oleje, pár kapek octa, špetka cukru krystal, 1/2 lžičky mleté papriky , 3-4 stroužky česneku

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme, vyklepeme na tenký řízek. Každý plátek potřeme hořčicí, pokapeme sójovkou, osolíme špetkou soli, okořeníme a posypeme strouhaným sýrem. Maso pevně zavineme do rolády. Tu nakrájíme na 2 cm kolečka a ponapichujeme...

Rozmarýnové telecí steaky

Rozmarýnové telecí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 20 ml sherry octa, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře, 4 telecí steaky

V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmažíme osolené a opepřené steaky. Vyjmeme je a uložíme do tepla. Poté do výpeku přilijeme ocet ze sherry a zbytek másla. Chvíli vaříme přimícháme rozmarýn. Vaříme, dokud rozmarýn "nezavoní". Poté steaky naara...

Grilovaná kuřecí prsíčka s jablky a skořicí

Grilovaná kuřecí prsíčka s jablky a skořicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 2 jablka, 1 lžička skořice, 20 ml olivového oleje, špetka soli

Na rozehřátém grilu grilujeme osolená a opepřená kuřecí prsíčka z obou stran 5 minut. Mezitím oloupáme jablka, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na kostičky. Připravíme si 4 kousky alobalu a vymažeme je olejem. Vložíme částečně ugrilovaná prsíčka, z...

Čekankové puky s nivou

Čekankové puky s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks čekanky obecné, kousek limety, 40 ml smetany, 80 g Nivy, 100 g vlašských ořechů, špetka pepře

Čekankové puky rozkrojíme napůl a vybereme z nich srdíčka. Ta pokapeme šťávou z limetky a odložíme. V míse smícháme smetanu s rozdrobenou nivou a dochutíme pepřem. Čekanky rozložíme na talíř, naplníme sýrovým krémem a ozdobíme ořechy a vyjmutými ...

Vepřová roláda se zelím

Vepřová roláda se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového masa, sůl, 2 ostravské klobásy, 1 cibule, 300 g kyselého zelí, kmín, mletá paprika, 2 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky

Zelí slijeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku, přidáme zelí, kmín a vydusíme do sucha. Maso upravíme na plát, nakelepeme, posypeme solí a mletou paprikou, dáme na něj zelí, klobásy rozpůlené, zarolujeme, svážeme, obalíme v mouce a...

Bananarama

Bananarama

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl vodky, 3 cl kahlui, 1.5 cl bailey´s, 5 lžic smetany, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, kahluu, baileyśs a smetanu. Promícháme a ozdobíme plátkem banánu.

Kiss of cherr

Kiss of cherr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Griotky, sklenka ledu, Coca Cola

Do sklenky s ledem nalijeme griotku a dolijeme colou. Mužeme zdobit plátkem citrónu.

Chee Chee

Chee Chee

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl vodky, 6 cl ananasového džusu, 3 cl kokosového mléka, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postuně vodku, džus a kokosové mléko. Promícháme a ozdobíme plátkem ananasu.

Chřestové závitky se šunkou

Chřestové závitky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 300 g chřestu uvařeného v slané vodě, 50 g másla, 2 lžíce strouhanky

Plátky šunky potrieme zmesou rajčiakového pretlaku a struhaného parmazanu a uložímena ne odkvapkanú špargľu. Zvinieme do závitkov, potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou a zapečieme.

Makarónový nákyp s parmezánem

Makarónový nákyp s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 150 g šunky, 80 g másla, 40 g strouhaného parmezánu, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, 1 lžíce strouhanky na vysypání, 1 lžička soli

Makaróny varíme vo veľkom množstve posolenej vody asi 25 minút. Potom ich pokrájame na drobné kúsky, zamiešame do nich pokrájanú šunku, maslo, soľ žĺtky a nakoniec sneh z bielkov.Takto pripravenú zmes dáme do maslom vymastenej a strúhankou vysypa...

Sevillský telecí řízek

Sevillský telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátku z telecího roštěnce, 8 plátku uzeného lososa, 2 pomeranče, 50 ml olivového oleje, 2 hlávkové saláty, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Teľacie plátky neklepeme, len ich sformujeme do kruhu, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a v oleji z oboch strán opečieme. Opečené preložíme na pekáč, na každý plátok mäsa položíme koliesko pomaranča a cez neho krížom plátok lososa. Dáme do vyhr...

Mexický guláš

Mexický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí kýty, 1 cibule, 50 g parmazánu, 100 g šunky, 1 lžíce mleté papriky , 1 lžička soli, 50 g sádla, 1 lžička chilli omáčky

Očistené hovädzie mäso pokrájame na kocky, posolíme a za podlievania dusíme na zapenenej cibuli s červenou sladkou paprikou. Udusené mäso podávame so šunkou posekanou nadrobno a s nastrúhaným parmezánom. Navrch pokvapkáme čili omáčkou.

Rybí karbanátky se sýrem

Rybí karbanátky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rybího masa, mléko, 1-2 housky, 1 žloutek, citronová kůra, 150 g nastrouhaného sýra, sádlo na smažení, sůl, pepř, pepř

Rybí maso uvaříme a nasekáme najemno, smícháme v míse s houskou, kterou jsme namočili v mléce a pak vymačkali. Přidáme žloutek, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a nastrouhaný sýr, vše propracujeme, vytvarujeme placičky a ty obalujeme ve strouhanc...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku soli. Vše vyšleháme nejlépe šlehačem do hladka. Na pekáč si dáme pečící papír a směs na něj vylijeme. Poklademe omytým a osušeným ovocem (j...

Ananasové dajkiry

Ananasové dajkiry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

ananas, 4 cl bílého rumu, 2 cl citronové šťávy, sklenka ledu

Z ananasu vydlabeme dužinu a dáme jí do mixéru. Přidáme led, citronovou šťávu a rum. Důkladně promixujeme. Mužeme přelít do vydlabaného ananasu nebo do sklenky.

Jahodové dajkiry

Jahodové dajkiry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, hrneček jahod, sklenka ledu, 2 cl citronové šťávy, lžička cukru

Do mixéru nasypeme jahody, led, cukr. Pak nalijeme rum a citron. Směs několikrát promixujeme a přelijeme do sklenky. Nakonec zdobíme jahodou.

Harula - bramborová baba

Harula - bramborová baba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 100 g slaniny, 2 vejce, 1 lžička pepře mletého, 1 balení kypřícího prášeku do pečiva, 1 lžička soli, 50 g sádla na vymazání pekáče

Zemiaky očistíme, postrúhame, posolíme, pridáme múku. Pokrájanú slaninu spražime s cibuľou. Do postrúhaných zemiakov postupne vmiešame korenie, rozotretý cesnak a vajcia. Všetko dobre vymiešame a rozotrieme na vymastený pekáč. Pečieme vo vyhriatej...

Brambory  nakyselo

Brambory nakyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 1 cibule, 500 ml mléka, 50 g sádla, 50 g hladké mouky, špetka mletého pepře, špetka majoránky, 2 bobkového listy, 2 lžíce octa, špetka soli

V šupke uvarené zemiaky olúpeme a po vychladnutí pokrájame na kocky. Z masti a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme posekanú cibuľu a opražíme. Zalejeme vodou a mliekom, pridáme mleté korenie, majorán, bobkový list, soľ a trochu povaríme. Do o...

stránka: