Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 150

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 80 ml olivového oleje, 80 g uzeného bůčku, 1 cibule, 250 g fazolí, 3 stroužky česneku, 1 lžička pepře bílého, 250 g brambor, 1 lžička soli

Fazuľu preberieme, umyjeme a večer ju namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Ráno ju uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme na olej, na ktorom sme rozškvarili údený bôčik pokrájaný nadrobno a spenili cibuľu. Osolíme, okoreníme a za občasnéh...

Olivové špagety

Olivové špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 100 g zelených oliv, 1 balení špaget, 2 balení Cottage cheese oliva s rajčatem, troška čerstvé bazalky, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek česneku

Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme je a promícháme s olivovým olejem. Cottage cheese přidáme k těstovinám, promícháme, podáváme ozdobené rajčátkem a olivami. Dle chuti můžeme přidat česnek a posypat čerstvou bazalkou.

Smažená kozí kýta

Smažená kozí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kozí kýty, 50 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 80 g strouhanky, 100 ml oleje, 2 stroužky česneku, sůl

Očistené a na menšie kúsky nakrájané kozie mäso potrieme rozotretým cesnakom zo soľou. Obalíme v múke, vajci rozšľahanom v mlieku a strúhanke. Vypražime na horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Telecí maso ala bažant

Telecí maso ala bažant

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí klížky, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 6 kuliček jalovce, lžička pepře bíleho, lžička soli

Mäso prešpikujeme slaninou a posolíme. Opečieme do ružova na masle a vyberieme na tanier. Cibuľu pokrájame nadrobno a upražíme do zlata. Zalejeme vínom, vložíme opečené mäso, pridáme biele korenie a jalovec a pod pokrievkou dusíme asi 45 minút. P...

Telecí játra s jablky

Telecí játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecich jater, 100 ml olivového oleje, cibule, jablko, sladko-kyselá okurka, 50 ml kečupu, lžíce Worcesterské omáčky, 30 g hladké mouky, 30 g francouzské hořčice, špetka bílého pepře , lžička soli

Teľaciu pečeň nakrájame na rezne, mierne ich naklepeme, potrieme trochu horčicou a okoreníme, pomúčime a na horúcom oleji z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier. Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺko...

Mojito shooter

Mojito shooter

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2.5 ml bíleho rumu, 2.5 ml minerálky, plátek limetky, list máty, špetka třtinového cukru

Do panáku nalijeme do půlky rum a dolijeme sodovkou. Na talířek si položíme mátu nasypeme na ní cukr, zakapeme limetkou a smotáme do ruličky. Takto udělanou ruličku rozžvýkáme a zapijeme panákem.

Griliášové řezy

Griliášové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g cukru krupice, 100 g tuku, 1 vejce, 100 g nasekaných ořechů, 100 g cukru na karamel

Cukor, tuk a vajce šľaháme nad parou asi 20 minút. Do vyšľahanej zmesi pridáme posekané orechy a skaramelizovaný cukor. Všetko spolu vymiešame a rovnomerne natrieme na oplátku.

Plněné trubičky

Plněné trubičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 vejce, 250 ml šlehačky, 20 g cukru moučka + trochu na posyp

Listkové cesto rozvalkáme, nakrájame na pláty, potrieme rozšťahaným vajíčkom a navijame na trubičkové formičky. Cesto potrieme a pečieme, naplníme ušľahanou šľahačkou s cukrom a posypeme praškovym cukrom.

Čokoladové špice

Čokoladové špice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 220 g cukru moučka (100 těsto, 120 Pařížský krém), 4 lžíce horké vody, 150 g hrubé mouky, 1/4 prášku do pečiva, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu, 250 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 60 g kakaa (40 Pařížský krém, 20 poleva), 2 žloutky, 170 g másla, 50 g ztuženého tuku Cera, 50 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření

Žĺtka s cukrom vymiešame dopenista, postupne pridáme po kvapkách horúcu vodu, tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný menší plech a upečieme. Z vychladnutého cesta formičkou povykrajujeme k...

Spartakiáda

Spartakiáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení burizónů, 250 g cukru krystal, 1 Salko, 1/3 smetolu

S kryštalového cukru si spravime karamel, pomaličky pridávame salko a smetol. Všetko spolu vymiešame a pridáme burizony. Zo zmesy formujeme gulky, alebo spravime roládu a po vychladnutí narežeme.

Liptovské řízky  v bramboráku

Liptovské řízky v bramboráku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 4 stroužky česneku, špetka soli, 150 ml olivového oleje, 600 g brambor, 1 cibule , 1 lžička majoránky, troška pepře bílého, troška kmínu, 2 vejce, 30 g hladké mouky

Zemiaky zotrieme, pridáme múku, vajíčka, dobre pomiešame. Dochutíme korením, majoranom, rascou a osolíme nakoniec pridáme na jemno pokrájanú cibuľu. Na horúcom oleji vypražime 8 malých placiek ktoré odložíme na teple miesto. Bravčové mäso pokrájam...

Francouzský dresing

Francouzský dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky slunečnicového oleje, lžíčka octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce promícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po promíchání vložíme hořčici a opět promícháme. Nakonec dochutíme a přeléváme na různé druhy pokrmů.

Vysokokalorické topinky

Vysokokalorické topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sýru Eidam/moravský bochník, 4 plátky šunky, 6 vajec, 150 ml oleje, špetka soli, 4 krajíčky opečeného chlebu

Medzi dva a dva plátky syra vložíme plátok šunky a dobre pritlačíme. Rozšľaháme 2 vajcia a pripravené rezne zo syra a šunky v nich obalíme a rychlo ich z oboch strán vypražíme. Zo 4 vajec si pripravíme volské oka. Vypražené rezne dáme na krajíček ...

Smetanová omáčka s hlivou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlivou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g Hlívy ústřičné, 200 ml husté smetany, 80 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule , 1 špetka muškátového ořechu, špetka soli

Na masle opražíme cibuľu, pridáme nakrájané huby a muškátový orech, osolíme a dusíme asi 20 minút. Potom pridáme smotanu zahustenú múkou, necháme zovrieť a odstavíme. Poávame s knedlikom alebo s varenými zemiakmi.

Slané sýrové tyčky

Slané sýrové tyčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 60 g Hery, 60 g goudy, 1 vejce, 15 g droždí , 50 ml mléka, 1 žloutek, 1 špetka kmínu, 1 lžíce másla na vymazání

Na doske zmiesime múku, heru, postrúhaný syr, vajce a vo vlažnom mlieku vykysnuté droždie. Cesto vyvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou, radielkom pokrájame na tyčinky a na vymastenom plechu upečieme do ružova.

Křehké škvarkové pagáčky

Křehké škvarkové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 180 g polohrubé mouky, 250 g škvarků, 20 g droždí , 100 ml sladkého mléka, 2 žloutky, 2 lžíce smetany, špetka soli, 1 vejce na potření

Do múky dáme zomleté škvarky, v mlieku nakysnuté droždie, žĺtky, smotanu, soľ a dobre vypracujeme. cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, poskladáme na štvoro a necháme stať 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme, znovu poskladáme a necháme odpočívať. Nakoniec c...

Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 600 ml vody, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru, 1 lžička tymiánu, 3 petržele, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 celer, sůl, 5 kuliček nového koření, 4 mrkve, 400 ml octa, 120 g slaniny, 8 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 400 ml smetany, 3 bobkové listy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout. ...

Višňový zákusek

Višňový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 4 -5 lžic polohrubé mouky, 1 sklenka višňového komputu, 150 g cukru krystal, 3 balení vanilkového pudinku, 7 bílků, 180 g cukru krystal, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 balení nastrouhané čokolády

Žloutky s moučkovým a s vanilínovým cukrem utřeme. Přidáme mleté ořechy, polohrubou mouku a tuhý sníh z bílků. Smícháme. Těsto rozetřeme na plech, pokrytý papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí papír odstraníme. Na...

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tvrdého sýra /45% t.v.s./, 400 g kvalitní šunky, hrst listového salátu, 200 g taveného sýra, 100 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety, svazek pažitky, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 jarní cibulky

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do tém...

Tvarohovo - kokosová bábovka s kakaem

Tvarohovo - kokosová bábovka s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 lžíce hnědého třtinového cukru, 1/2 sklenky cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 75 g Hery, 200 g jemného tvarohu, 30 g kokosové moučky, 1,5 sklenky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce sladké smetany, 2 vrchovaté lžíce kakaa

Do mísy dáme vejce, smetanu, všechen cukr, rum a Heru a vše prošleháme. Přidáme tvaroh a ještě chvíli šleháme dohromady. Do směsi vmícháme kokos, mouku, prosátou s práškem do pečiva a nakonec přidáme kakao. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrub...

Fantastická zeleninová polévka

Fantastická zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 1 menší květák, 1 konzerva kukuřice, špetka soli, špetka pepře, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g taveného sýra, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 300 g žampionů, 250 ml sladké smetany, 250 ml mléka, 2 lžíce nasekané petrželky, 3-4 mrkve, hrst čerstvého hrášku, asi 1 l vody

Cibulky nakrájíme nadrobno. Květák rozebereme na malé růžičky a opláchneme, kukuřici scedíme, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo plátky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Cibulku zpěníme na troše oleje, přidáme žampiony a květák a po...

Houbové kroketky s kuřecími játry

Houbové kroketky s kuřecími játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 300 g kuřecích jater, 3 vejce, olej, 1 cibule, 100 g hladké mouky, strouhanka, špetka pepře, špetka soli, špetka majoránky, 100 g strouhaného sýra

Na oleji opražíme cibuľu a udusíme na nej pečeň pokrájanú na drobno. odstavíme , pridáme pokrájané hríby, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme krokety, obalíme ich múkou, vajcami a strúhankou a opražíme na oleji. Podávame posy...

Papriky plněné fetou

Papriky plněné fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 paprik (kapií), 12 listů bazalky, 3 stroužky česneku, 30 g piniových ořechů, 200 g fety, 30 ml olivového oleje

Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky rozpůlíme a zbavíme jadérek. Do každé papriky vložíme list bazalky, posypeme nasekaným česnekem a piniovými oříšky. Poklademe na plátky nakrájenou fetou a zakapeme olejem. Pečeme asi 25 minut, aby byly pari...

Zapečená slanina se špenátem

Zapečená slanina se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špenátu, 4 plátky anglické slaniny, 4 slepičí vejce, 40 ml smetany, 50 g strouhaného sýra

Spaříme špenátové listy. Troubu rozehřejeme na 200°C. Mělkou zapékací misku vyložíme plátky slaniny a posypeme špenátovými listy. Vyklepneme vejce a zalijeme smetanou. Posypeme sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme 7-9 minut.

stránka: