Králík na tymiánu
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
860
kalorií
15.0g
cukrů
46.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Králíka omyjeme , osušíme a rozdělíme na porce. Tymián opláchneme a jednotlivé lístečky otrháme. Smícháme víno s podmáslím, vmícháme lístky tymiánu, osolíme a pepříme. Naporcovaného králíka naskládáme do mísy, zalijeme marinádou, zakryjeme fólií a necháme odležet(nejlépe přes noc). Králíka vyjmeme z marinády, porce osušíme a opečeme dozlatova na oleji. Výpek zalijeme trochou vody a provaříme ho. Přilijeme smetanu, pomazánkové máslo a vmícháme 150ml marinády. Krátce necháme přejít varem a nalijeme do pekáčku, přidáme maso, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 45minut a dalších 15minut dopékáme bez poklice. Jako příloha jsou vhodné bramborové pusinky.
16. 06. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.