Chybějící obrázek

Králík na tymiánu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

860 kalorií
15.0g cukrů
46.0g tuků
15.0g bílkovin


Příprava

Králíka omyjeme , osušíme a rozdělíme na porce. Tymián opláchneme a jednotlivé lístečky otrháme. Smícháme víno s podmáslím, vmícháme lístky tymiánu, osolíme a pepříme. Naporcovaného králíka naskládáme do mísy, zalijeme marinádou, zakryjeme fólií a necháme odležet(nejlépe přes noc). Králíka vyjmeme z marinády, porce osušíme a opečeme dozlatova na oleji. Výpek zalijeme trochou vody a provaříme ho. Přilijeme smetanu, pomazánkové máslo a vmícháme 150ml marinády. Krátce necháme přejít varem a nalijeme do pekáčku, přidáme maso, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 45minut a dalších 15minut dopékáme bez poklice. Jako příloha jsou vhodné bramborové pusinky.

přidejte na:

16. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
králík na timiánku je výborný,já králíka vždy prošpikuji špekem, nebo slaninou
Přidané ingredience: špek

planeta 31. 05. 2014, 10:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kralik podla tohoto receptu je chutný

Svetlana 31. 01. 2018, 20:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept

hanka 04. 03. 2019, 20:11

Přidat komentář