Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 50min
Nutriční hodnoty
860 kalorií 15.0g cukrů 46.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Králíka omyjeme , osušíme a rozdělíme na porce. Tymián opláchneme a jednotlivé lístečky otrháme. Smícháme víno s podmáslím, vmícháme lístky tymiánu, osolíme a pepříme. Naporcovaného králíka naskládáme do mísy, zalijeme marinádou, zakryjeme fólií a necháme odležet(nejlépe přes noc). Králíka vyjmeme z marinády, porce osušíme a opečeme dozlatova na oleji. Výpek zalijeme trochou vody a provaříme ho. Přilijeme smetanu, pomazánkové máslo a vmícháme 150ml marinády. Krátce necháme přejít varem a nalijeme do pekáčku, přidáme maso, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 45minut a dalších 15minut dopékáme bez poklice. Jako příloha jsou vhodné bramborové pusinky.


16. 06. 2010, Recept navštíven: 2965x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
králík na timiánku je výborný,já králíka vždy prošpikuji špekem, nebo slaninou
Přidané ingredience: špek

31. 05. 2014, 10:27

Přidat komentář

Facebook komentáře