Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 147

Květák na polský způsob

Květák na polský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 60 g másla, 2 uvařená vejce, 100 g šunky, 40 g strouhanky, 1 lžíce petrželové ňati, špetka soli

Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode, rozoberieme ho na ružičky, dáme na misu, posypeme posekanými vajcami, nadrobno nakrájanou šunkou, nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a strúhankou opraženou na masle.

Šunkové rolky plněné bryndzou

Šunkové rolky plněné bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 60 g másla, 4 plátky šunky, 1 kyselá okurka, 4 lžíce smetany

Bryndzu rozmiešame s maslom. Na plátok šunky nanesieme vždy časť bryndze, zvinieme a necháme v chladničke vychladnúť. Podávame ozdobené uhorkou a pokvapkané smotanou.

Tvarohové palačinky

Tvarohové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dcl mléka, 30 dkg cukru moučka, špetka soli, 1 vejce, 100 g tvarohu, 100 g hladké mouky, tuk na smažení, ovocná marmeláda

V 1/2 l mléka rozmícháme cukr, sůl, vejce, tvaroh, mouku a všechno vypracujeme v těsto. Potom dolijeme zbývajícím mlékem, zamícháme a necháme asi 1/2 hodiny odpočívat. Pak smažíme. Na talíři dochutíme marmeládou.

Sýrové brambory se slaninou

Sýrové brambory se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 1 cibule, 50 g prorostlé slaniny, 250 ml smetany, 1 balení sýrové omáčky Knorr fix, 1 svazek pažitky, pepř, sůl, olej

Brambory ve slupce vaříme cca 20 min. v osolené vodě. Oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostky a spolu se slaninou opečeme na oleji. Přilijeme smetanu, vmícháme Knorr fix sýrovou omáčku a krátce povaříme. Brambory...

Dresing 1000 + jeden ostrov

Dresing 1000 + jeden ostrov

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce kečupu, lžíce plnotučné hořčice, 6 lžíc zakysané smetany, svazek pažitky, špetka soli, špetka pepře

V misce promícháme zakysanou smetanu, kečup a hořčici. Do takto zhotoveného dresingu nasypeme najemno nasekanou pažitku. Dochutime a podáváme.

Jogurtový  dresing

Jogurtový dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, lžička octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce smícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po té přidáme hořčici, opět promícháme a nakonec přimícháme jogurt, drezing dochutíme a přeléváme.

Ruddis rubin

Ruddis rubin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl Campari, 0.5 cl triple secu, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme Campari a Triple sec. Dolijeme sektem.

Ritz champagne

Ritz champagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 cl Curacaa blue, 0.5 cl Amareta, 0.5 cl citronové šťávy, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně curacao, amareto, citronovou šťávu a dolijeme sektem.

Švýcarská specialita se sýrem

Švýcarská specialita se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků šunky, 60 g másla, 200 g uzeného sýru, 1/2 balení ananasového kompotu, 2 hlávky hlávkového salátu, 4 lžíce majonézy, špetka kari koření, 1 lžička mleté papriky , 6 plátků toastového chleba

Krajčeky sendviče natrieme maslom, obložíme šunkou, kolieskami ananásu a prikryjeme plátkom syra. Dáme do rúry nakrátko zapiecť, až kým sa syr nezačne topiť. Vyberieme, posypeme paprikou a podávame s hlavkovým šalátom, okoreneným kari a poliatým m...

Kakaové řezy s bramborami

Kakaové řezy s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sádla, 150 g cukru moučky, 150 g krupicové nebo hladké mouky, 130 g vařených brambor, 1 vejce, 20 g kakaa, 4 lžíce rumu, 100 g ovocné marmelády, 50 g vlašských ořechů, 1 lžička Sody bikarbóny

Masť vymiešame s práškovým cukrom a vajcom. Pridáme kakao, sódu bikarbónu, rozpustenú v rume, pretlačené uvarené zemiaky a krupicovú múku. Všetko dobre premiešame a rozotrieme na vymastaný plech vysypaný múkou. Pečieme v stredne teplej rúre cca 40...

Kávové mojito

Kávové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 porce silné kávy, listy máty z jednoho stonku, 1 lžíce třtinového cukru, 0,5 limetky, kostky ledu

Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Pak si nakrájíme limetku na plátky, přidáme otrhané lístky máty a třtinový cukr - vše rozdrtíme a promícháme. Dáme do skleničky, zalijeme vychládlou kávou a přidáme ledové kuličky, případně kostky ledu.

Pivní steaky

Pivní steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 500 ml světlého piva, hladká mouka, olej na smažení, pepř, sůl

Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho osmažíme na rozpáleném oleji. Když je maso poloměkké, zalijeme ho pivem a ještě dosmažíme, dokud není úplně hotové. Maso podáváme s chlebem či vařenými bramborami.

Kapučínový dort z BEBE sušenek

Kapučínový dort z BEBE sušenek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 2 balení pomazánkového másla bez příchuti, 4 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 3 lžičky kapučína, 3 balení BEBE mléčných sušenek, 1 hrst mandlových lupínků

V míse ušleháme ze smetany, pomazánkového másla, cukru a kapučína hladký krém. Do dortové formy postupně klademe BEBE sušenky, potíráme je vrstvou krému a na ten opět dáme sušenky a to tak dlouho, dokud nemáme naplněnou dortovou formu po okraj, př...

Žampionové oko

Žampionové oko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g žampionů nakrájených na nudličky, 120 g šunky nakrájené na nudličky, 1 nadrobno nakrájená cibule, 80 g nakrájené červené papriky (na kostičky), 4 vejce, 3 lžíce oleje, 2 lžíce nasekané nati petrželky, 80 g strouhaného sýra, sůl, pepř

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do misky a žloutky necháme ve skořápce. Na oleji osmahneme cibuli, přisypeme žampióny a restujeme asi 3 minuty, potom přidáme šunku, papriku, bílky a za stálého míchání opékáme. Osolíme, op...

Moravský divoký šíp

Moravský divoký šíp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 250 g telecích jater, 200 g vepřové panenky, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 2 bobkové listy, 20 ml vodky

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, posolíme a striedavo všetky súčasti pochuťky navlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou.

Herinkový salát s naloženými václavkami

Herinkový salát s naloženými václavkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g václavek naložených v octe, 300 g solených haringů nebo sleďů, 100 ml olivového oleje, 2 ks velké cibule, 100 g oliv, 1 lžička mletého černého pepře

Haringy zbavíme kože i chrbtice a na 2 hodiny namočíme do studenej vody, ktorú párkrát vymeníme. Potom ich pokrájame a poukladáme do väčšieho pohára striedavo s vrstvami okorenených václaviek, posekanej cibule a olív. napokon zalejeme olejom a nec...

Postní zelná polévka

Postní zelná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kyselého zelí, 250 g brambor, 150 ml zakysané smetany, 30 g sušených hub, 20 g hladké mouky, 2 vejce, troška kmínu, troška pepře bílého, 1 lžička soli

Sušené huby namočíme do vody, povaríme asi 30 minút a pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky, soľ, rascu a mleté korenie. Uvaríme do mäkka. Kyslú kapustu uvaríme osobitne. Mäkkú primiešame do zemiakov s hubami, zalejeme vodou a zahustíme sve...

Tequini

Tequini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, 2 cl vermutu roso, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme tequilu a vermut. Promícháme a ozdobíme třešničkou.

Králík na balkánský způsob

Králík na balkánský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g stehen z králíka, 1 cibule, 100 g čerstvých rajčat, 100 g papriky (kapie), 1 lžíce mleté papriky , 150 ml sladké smetany, 40 g hladké mouky, 50 g sádla, 1 lžička soli, troška pepře bílého

Na masti opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a zajačie mäso nakrájame na menšie kúsky. Posolíme, okoreníme mletým korením, podlejeme a dusíme. Počas dusenia pridáme pokrájanú zelenú papriku a rajčiaky. V smotane rozhabarkujeme múku, vl...

Skopové maso se zelím a brambory

Skopové maso se zelím a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g skopového masa z kýty, 1 hlávka bílého zelí, 1 cibule, 600 g brambor, 4 stroužky česneku, 80 g sádla, 1 lžička soli, 6 kuliček pepře

Nakrájanú cibuľu podusíme s tukom, pridáme mäso pokrájané na kocky, cesnak, korenie, soľ a dusíme do polomäkká vo vlastnej šťave. Pridáme pokrájanú kapustu, dusíme chvíľu ďalej a po pridáni pokrájaných surových zemiakov dodusíme do mäkka.

Jogurto - čokoládové mufinky

Jogurto - čokoládové mufinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 100 g čokolády na vaření, 125 g cukru krystal, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 250 ml čokoládového jogurtu

Vyšleháme vejce, cukr, olej a jogurt, přidáme mouku s kypřím práškem a nakonec zamícháme čokoládu na vaření, kterou jsme rozsekali na malé kousky /čokoládu nestrouhejte, jelikož se v mufinkách rozpustí/.Touto směsí naplňte do poloviny až třech čtv...

Dalmácká rybí pochoutka

Dalmácká rybí pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g rybího filé (zubatec), 4 papriky , 6 rajčata, 4 stroužky česneku, 4 brambory, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 150 g strouhaného Eidamu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu

Plytšiú zapékaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme do nej plátky filé zo zubatca, posolíme a posýpeme jemne strúhanym cesnakom a roumarýnom. Na to poukladáme zemiaky pokrájané na tenké plátky, papriky zbavené jadrovnika a pokrájané na kolieska, a...

Remuláda

Remuláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml majonézy, 100 ml husté smetany, 20 ml citronové šťávy, 1/2 lžičky muškátového ořechu, malý svazek pažitky, 1 nakladaná okurka, 1/2 lžičky soli

Majonézu, citrónovú šťavu, smotanu a postrúhaný muškátový oriešok premiešame. Pažítku umyjeme, pokrájame spolu s olúpanou uhorkou nadrobno, posolíme a spolu zmiešame. Podávame v malých omačníkoch.

Makrela na řecký způsob

Makrela na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g makrely, 100 ml olivového oleje, 100 g cibule, 4 lžíce oliv, 4 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 2 lžíce kečupu, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, špetka rozmarýnu

Očistené a vypitvané makrely posolíme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyberieme z oleja a dáme doň na cca 20 minút dusíť cibuľu pokrájanú na kolieska, rajčiakový pretlak, olivy, cukor, víno a soľ. Do tejto omáčky vložíme opečené mak...

Lovecká svíčková

Lovecká svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hovězí svíčkové, 150 g anglické slaniny, 350 g čerstvých hub, 200 ml olivového oleje, 200 g cibule, 25 g mleté papriky , 100 ml červeného vína, 50 ml koňaku, 500 g brambor, 1 lžíce cibulové naťi, 1 lžička soli

Menšiu sviečkovicu narežeme po dĺžke tak , aby vznikol otvor- kapsička, ktorú naplníme zmesou cibule, papriky a lesných hub, ktoré sme udusili na oleji. Naplnenú sviečkovicu obalíme do tenkých plátkov anglickej slaniny, stiahneme niťou a upečieme ...

stránka: