Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 151

Severská studená omáčka

Severská studená omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml majonézy, 150 g oloupaných jablek, 50 g křenu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce bílého vína, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 malá kyselá okurka, snítka kopru

Do majonézy zamiešame postrúhané jablka, chren, uhorku, pridáme soľ, cukor a primiešame biele víno a smotanu. Výborne chuti so studenými mäsami, ozdobiť môžme kôprom.

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily (tortilly), 4 lžíce meruňkové marmelády, 200 g kuřecích prsou (pečených nebo grilovaných), 2 jarní cibulky

Kuřecí maso a jarní cibulku pokrájíme na kousky. Každou tortillu vždy potřeme lžící marmelády a poklademe kuřecím masem a jarní cibulkou. Stočíme nebo poskládáme a zapékáme 5-6 minut pod rozpáleným grilem. Ihned podáváme.

Plněné husí krky

Plněné husí krky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 husí krky, 200 g vepřového masa z plecka, 1 cibule, 30 g rýže, 100 g hub, 1 vejce, špetka pepře, špetka soli, 40 g sádla, voda

Bravčové mäso aj s cibuľou zomelieme, huby pokrájame, pridáme podusenú vychladnutú ryžu, soľ, korenie, vajce a pomiešame. Čisté husacie krky(len kožky), na jednom konci zviažeme niťou, naplníme hmotou a koniec tiež zviažeme. Naplnené krky osolíme,...

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehen (paliček), 20 ml Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 20 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce včelího medu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme worchesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, hořčici a med a ve vzniklé marinádě důkladně obalíme paličky. Přesuneme na pekáč pokrytý alobalem a pečeme 35 minut. Během pečení je několikrát obrátíme a potíráme ...

Křupavý makrelový salát

Křupavý makrelový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 10 ml olivového oleje, 150 g hlávkového salátu, 200 g uzené makrely, 20 ml majonézy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Chleba nakrájíme na kostičky a pokapeme olivovým olejem. Dáme na plech a pečeme asi 15 minut. Mezitím natrháme salátové listy na kousky, makrelu nakrájíme na tenké plátky a vše smícháme majonézou. Posypeme opečeným ...

Vepřové s povidlovou krustou

Vepřové s povidlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 100 g Nivy, 4 lžíce švestkových povidel, špetka soli, špetka pepře

Kotlety osolíme, opepříme a vložím na 16 minut pod rozpálený gril. V polovině pečení obrátíme. Potom na kotletky naneseme povidla a posypeme nakrájeným sýrem. Vrátíme pod gril, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.

Smažené palačinkové nudličky do polévky

Smažené palačinkové nudličky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 250 ml kravského mléka, 80 g hladké mouky, špetka soli, 1 lžička rostlinného oleje

Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, solí a olejem. Z těsta upečeme po obou stranách tenké palačinky. Po vychladnutí je nakrájíme na nudličky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme nejlépe ihned.

Pórková roládka do polévky

Pórková roládka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 2 slepičí vejce, 20 g másla, špetka pepře bílého, špetka soli

Z pórku oddělíme zelenou část a nakrájíme ji najemno. Bílou část nakrájíme na větší kusy (podle velikosti hrnce) a vaříme půl minuty v osolené vodě. Rychle zchladíme. Vydlabeme vnitřek a nadrobno ho pokrájíme. Smícháme se zelenou částí. Pokrájen...

Květákové nočky do polévky

Květákové nočky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g květáku, 50 g mladých květákových lístků, 1 slepičí vejce, 2 lžíce hrubé mouky, špetka soli

Květák rozebereme na růžičky a spolu s opranými listy ho spaříme vodou. Nakrájíme nahrubo a vložíme do misky. Přidáme vejce, mouku a sůl a dobře promícháme. Necháme 10 minut odležet. Z těsta lžičkou vykrajujeme nočky, které vaříme v horké vodě n...

Polévkové kuličky z nivy

Polévkové kuličky z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy, 50 g Lučiny, 1 lžíce krupice, 1 špetka pepe bílého, 1 špetka soli

Nivu nastrouháme, utřeme s lučinou a promícháme s krupičkou, pepřem a solí. Necháme 15 minut odležet. Z hmoty tvarujeme malé kuličky, které dozlatova smažíme v rozpáleném oleji. Servírujeme horké.

Polévkové flíčky s rukolou

Polévkové flíčky s rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 50 g rukoly, 1 slepičí vejce, 10 ml vody, 1 špetka soli

Rukolu rychle spáříme a nakrájíme najemno. Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hladké těsto. Přidáme rukolu a dobře zpracujeme. Těsto uložíme na 30 minut do lednice. Těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme na malé čtverečky, které povaříme...

Mrkvová vložka do polévky

Mrkvová vložka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kořen mrkve, 2 ks slepičích vajec, 70 g polohrubé mouky, 1 špetka soli

Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Menší plech vymažeme a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků a vložíme do mixéru. Přidáme uvařenou mrkev, osolíme a rozmixujeme. Přidáme tuhý sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do pe...

Liptovská houbovka s bramborem

Liptovská houbovka s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g očištěných brambor, 250 g hřibů, 150 g párků, 50 g tuku, 500 ml mléka, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, troška polévkového koření , špetka soli, špetka pepře

Zápražku z múky a masti zalejeme mliekom a vodou, osolíme, rozmiešame a po zovretí pridáme nakrájané huby, kocky zemiakov a bobkový list. Do uvarenej polievky pridáme opečené kolieska párkov, polievkové korenie a ocot.

Lovecký plátek

Lovecký plátek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 250 g telecí pečeně, 300 g bravčovej panenky, 100 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 150 ml bílého vína, špetka pepře, špetka soli, 50 ml vodky, 1 bobkový list

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, osolíme a striedavo všetky súčasti pochúťky na vlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou. Podávame s opekaným...

Studená polévka pro dospělé

Studená polévka pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vodního melounu, 150 ml vody, 100 g cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 20 ml Ginu, 4 listy máty peprné

Cukr svaříme s vodou a mátou. Mezitím si meloun nakrájíme na kostičky a asi hrst jich odložíme stranou na ozodobení. Do mixéru nalijeme cukrovo-mátovou vodu, kostky melounu, citrónovou šťávu a gin a vše důkladně rozmixujeme. Polévku dáme do talí...

Telecí flambované řížky

Telecí flambované řížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 telecí rezne cca 600g, 200 g chřestu (špargle), 150 g šunky, 150 g Ementálu, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 30 ml koňaku, špetka soli

Rezne naklepeme a opečieme na masle. Vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, osolíme a podlejeme vínom. Na každý rezeň položíme plátok šunky, hlavičku špargle, plátok ementálu, kúsok masla a zapečieme v rúre alebo na grile. Môžme flambovať...

Baraní maso po irsku

Baraní maso po irsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g vykoštěného beraního stehna, 50 g tuku, 2 cibule, špetka soli, 100 ml vývaru z beraních kostí, 1 hlávka kelu (zelí), 300 g brambor, troška pepře, 4 stroužky česneku

Na masti speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na menšie plátky a vyklepané, osolíme, trocha opečieme, pridáme cesnak, podlejeme a udusíme do polomäkka. Potom pridáme nakrájaný kel, očistené , umyté a na kocky pokrájané zemiak...

Studená kiwi polévka

Studená kiwi polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kiwi, 250 ml vody, 100 g cukru krupice, 500 ml vodky, 1 lžička citronové kůry

Vodu svaříme s cukrem a citronovou kůrou. Vaříme, dokud se objem nezměnší o jednu třetinu. Mezitím kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Do mixéru vlijeme svařený cukr s vodou, vodku a kousky kiwi. Rozmixujeme dohladka. Vychladíme a podáváme.

Polévkové knedlíčky z ricotty

Polévkové knedlíčky z ricotty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sýru ricotta, 3 dkg sušených rajčat, 2 listy bazalky, 2 lžíce krupice, 1 ks malého slepičího vejce, 1 dkg soli

V misce rozmícháme ricottu, vejce a krupici. Pokud máme čas, necháme v této fázi knedlíčky chvíli uležet. Rajčata nakrájíme na malé kousky, bazalku nadrobno a přimícháme k sýrové směsi. Osolíme. Z hotové hmoty tvaruheme menší kuličky a vaříme j...

Dýně s ananasovou příchutí

Dýně s ananasovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg dýně, 1 kg cukru, 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 citrón, hřebíček, 2-3 ananasové trestě

Nakrájenou dýni na kostečky namočíme na 24 hodin do vody se 4 deci octa. Po této době vodu slijeme a dýni vaříme v nálevu 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 kg cukru, s 1 citronem nakrájeným na kolečka, hřebíčkem a ananasovou tresťí. Vaříme až dýně zesk...

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, 4-5 rajčat, 1/2 konzervy červených fazolí, 1 malá červená cibule, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, toastový chléb

Toasty nasucho opečeme. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, fazole slijeme. Tuňáka v míse rozmrvíme vidličkou /olej odložíme/, přidáme fazole, rajčata, cibulku a promícháme. V oleji z tuňáka rozmícháme hořčici, prolisov...

Sleďový salát s brambory

Sleďový salát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor vařených ve slupce, 2 sledě s mlíčím cca 300g, 200 ml zakysané smetany, 3 lžíce oleje, 1 cibule , trocha hořčice, trocha octa, 1 lžíce mleté papriky, 3 kyselé okurky, 2 jablka, špetka soli, trocha petrželové natě

Zemiaky uvaríme, ochladíme a nakrájame na plátky. Zo sleďov stiahneme kožu, rozpolíme, vykostime a pokrájame na hrubšie rezance. Z mlieča odstraníme blanu, rozotrieme ho nožom a zamiešame do smotany. pridáme pokrájanú cibuľu, mletú papriku, ocot, ...

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 15 g sušených hřibů, 250 g kyselého zelí, 25 g hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 1 bobkový list, špetka soli, 1 domácí uzená klobása

Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 24 hodín do studenej vody. Varíme ju v tej istej vode, pridáme huby, bobkový list a kyslú kapustu. Keď je už mäkká v smotane rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme do uvarenej šošovice a na konie...

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí paličky (koncová část stehna), 4 plátky anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 50 g másla, 300 g nových brambor, 150 g čerstvých fazolových lusků, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 200 g nakládané červené řepy (kuličky), sůl

Troubu rozehřejeme na 210°C. Maso omyjeme a osušíme. Každou paličku obalíme plátkem slaniny a naskládáme je do pekáčku vytřeného lžící slunečnicového oleje. Posypeme kmínem, osolíme a poklademe plátky másla. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a...

Jablkový rychlý koláč

Jablkový rychlý koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrubé mouky, 400 g cukru krystal, 600 g nastrouhaných jablek, 3 vejce, 1 lžička mleté skořice, 1 1/2 lžičky Sody bikarbóna, 2 dcl rostlinného oleje

Utřeme vejce s cukrem a olejem. Postupně přidáváme mouku promíchanou se sódou a jablka se skořicí. Smícháme. Připravené těsto vylejeme na vymazaný a pomoučený plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů 20 až 30 minut. Koláč po upečen...

stránka: