Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 153

Jednoduché rychlošpízy

Jednoduché rychlošpízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 cibule, 3 brambory, špetka soli, hrst grilovacího koření

Brambory a špekáčky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na větší kousky. Vše střídavě napichujeme na špízy, poté osolíme a posypeme grilovacím kořením. Zabalíme do alobalu a dáme péci cca na 30 minut do trouby.

Kmínový sýr

Kmínový sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tučného tvarohu, 100 g másla, lžička kmínu, 1/2 lžičky soli

Tvaroh napěchujeme do vysoké nádoby a necháme na teplém místě zkysat. Pak jej utřeme s máslem, solí a kmínem a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Sýr odstavíme, nalijeme na misku a necháme vychladnout.

Zubáč (candát) s bešamelovou omáčkou

Zubáč (candát) s bešamelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg candáta, 100 g žampiónů, 100 g másla, 2 dcl bešamelové omáčky , 50 g cibule, bobkový list, pepř, citronová šťáva, petržel, sůl, 2 dcl bílého vína

Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na masle. Pridáme očisteného zubáča pokrájaného na porcie, okoreníme a osolíme. Podlejeme vínom a udusíme do polomäkka. Osobitne udusíme huby a pridáme ich k dusenej rybe. Zalejeme bešamelovou omáčkou a pridáme b...

Zmrzlinová roláda

Zmrzlinová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 +3 vejce, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic hrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 3 lžíce cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 1 máslo, 100 g pražených mandlí, zmrzlina

Vymiešame 6 žĺtků s cukrom a primiešame polohrubú múku s práškom do pečiva a sneh z 6 bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po upečení zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť....

Koláč z olomouckých tvarůžků

Koláč z olomouckých tvarůžků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 125 g olmouckých tvarůžků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické slaniny, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, špetka kmínu, špetka oregana

Mouku promícháme s kypřícím práškem, do mísy dáme vejce a jogurt, promícháme a přisypáváme mouku, promíchanou s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme olejem a navlhčenou rukou do ní rovnoměrně rozložíme vypracované těsto, po celé pl...

Zvolenské roštěnky

Zvolenské roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 hovězích roštěnek, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 párky, 100 g slaniny, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky , 2-3 papriky , 200 g hrášku, 1 lžíce hladké mouky, kostka masoxu na vývar, špetka soli, špetka pepře

Roštenky opláchnite, osušte a naklepte. Na krajoch narežte, aby sa neskrútili. Osoľte, okoreňte a na oleji prudko z oboch strán opečte. Potom pridajte párky nakrájané na polovice a na okrajoch prerezané do kríža, na plátky nakrájanú a na dlhšom ok...

 Ananasový koláč s posýpkou

Ananasový koláč s posýpkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva ananasu, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 255 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 5 vajec, 325 g másla, 150 ml ananasové šťávy, špetka soli, 120 hrst kokosové moučky

350 g polohrubej múky,1 prášok do pečiva, 175 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, 200 g masla a 150 ml ananásovej šťavy vyšľaháme, cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme na kocky nakrájaná a...

Ananas s medovou omáčkou

Ananas s medovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 žloutky, 1,5 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání , 4 lžíce sektu, jahody

Očistený ananas pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme žĺtka s medom, pridáme citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku, primiešame šumivé víno. Omáčkou polejeme ananás ozdobený čerstvou jahodou a strúhanou čokoládou.

Plněný Arabský chlebík

Plněný Arabský chlebík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků Arabského chleba, 500 g kuřecích prsou, 500 g barevných paprik, 2-3 jarní cibulky, 1/2 sklenky tatarské omáčky, 3-4 lžíce kečupu, 1 velká hlávka salátu, trochu rostlinného oleje, 2 lžičky grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře

Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, posypeme solí, pepřem a grilovacím kořením. Na oleji maso prudce osmahneme, snížíme teplotu a za občasného promíchání pražíme doměkka. Hotové kuřecí maso necháme vychladnout. Kečup a tatarskou om...

Tvarohový dort s mandlemi

Tvarohový dort s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 120 g cukru, 100 g strouhaných mandlí, 4 vejce, 80 g strouhanky, 100 g rybízového džemu, 250 ml šlehačky, strouhané čokolády

Maslo, žĺtky a cukor vymiešame do penista. Pridáme pretretý tvaroh, dobre premiešame a nakoniec zľahka zmiešame nastrúhané mandle, strúhanku a sneh z bielkov. Masu vložíme do dobre vymastenej tortovej formy a pomaly upečieme v mierne teplej rúre. ...

Jehněčí filé s jablky

Jehněčí filé s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 50 ml rostlinného oleje, 10 g hladké mouky na obalení, 2 jablka, 60 g másla, 30 g hrubé mouky, 20 g cukru krupice, 100 ml mléka, 1 žloutek, 50 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře, 2 stroužky česneku

Z jahňacieho stehna nakrájame 8 rezňov, naklepeme ich, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na horúcom oleji. Potom ich vložíme do zapekacej nádoby posypeme cesnakom, na každy rezeň dáme koliesko jablka a na vrch štipku masla, podlejeme v...

Kapr pečený na sardeli se smetanou

Kapr pečený na sardeli se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 80 g másla, 1 lžíce sardelové pasty, 250 ml zakysané smetany, 1 citrón, petrželka, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli

Osolené a múkou poprášené ryby pečieme v rúre na masle zmiešanom so sardelovou pastou. Počas pečenia podlievame kyslou smotanou. Pečieme cca 20-30 minút. Ozdobíme kúskami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.

Švédská roštěnka II.

Švédská roštěnka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 80 g strouhaného Ementalu, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sardelové pasty, voda

Mäso nakrájame na 6 rezňov, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Opečené rezne vyberieme a na oleji do zlatista opečieme na koliečka pokrájanú cibuľu. Rezne vložíme späť, pridame sardelovú pastu, podlejeme vodou a prikr...

Borůvkový chlebíček s mandlemi

Borůvkový chlebíček s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g borůvek, 2 lžíce nasekaných mandlí, 150 g másla, 170 g cukru moučka, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 150 g čokolády na vaření, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu

Borůvky omyjeme a necháme okapat. Mandle a 2 lžíce cukru přimícháme k borůvkam. Máslo, cukr, vanilku vyšleháme do pěny. Postupně přidáme žloutky, rum a rozpuštěnou a vychlazenou čokoládu. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. ...

Sýrové koule s pažitkou

Sýrové koule s pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 ks Hermelínu, 1 lžička mleté papriky, 4 lžíce pažitky

Máslo a hermelín za stálého míchání rozpustíme na mírném ohni. Přidáme k němu papriku a vložíme do chladničky ztuhnout. Ze ztuhlé směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v jemně nasekané pažitce. Podáváme s chlebem nebo jen tak.

Ryzce zapékané v rýži

Ryzce zapékané v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryzců, 250 g rýže , 30 g tvrdého sýru, 2 vejce, špetka pepře, tuk na vymazání formy, špetka soli, petrželová nať

Pokrájane rýdziky udusíme s mletým čiernym korením so soľou a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme uvarenú ryžu a udusené huby. Vrchnú vrstvu ryže potrieme vajcom, posypeme postrúhaným syrom a za...

Rychlá želva

Rychlá želva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hovězí hamburger, 1 nožička párku, 3 plátky anglické slaniny, 2 hřebíčky

Anglickou slaninu nakrájíme na 6 proužků a propleteme jako rohož, tj. ze tří proužků vyrobíme osnovu a tou napříč protáhneme zbylé tři proužky. Nožičku párku naporcujeme tak, že konec odkrojíme v délce asi 2-3 cm, ve špici provedeme 2 vpichy a do ...

Cajunské koření

Cajunské koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce celého pepře bílého, 2 lžíce celého pepře černého, 4 lžíce pepře cayenského, 2 lžíce česneku v prášku, 1 lžíce cibule v prášku, 2 lžičky tymiánu , 2 lžičky mleté sušené hořčice, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky kmínu římského

Všetky ingrediencie spolu zomelieme. Korenie používame na grilovanie mäsa. Dávame na mäso asi 6 hodín pred grilovaním. 1 lyžica stačí asi na 4 porcie.

Artyčoková náplň do pirohů

Artyčoková náplň do pirohů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sterilovaných artyčoků, 100 g Mascarpone, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Vidličkou roztlačíme, pridáme mascarpone, strúhaný syr, vajce, posekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku použijeme do pirohov.

Avokádová pomazánka s jogurtem

Avokádová pomazánka s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší avokádo, 1 lžíce Flory s vlákninou, 1/2 balení nízkotučného bílého jogurtu, špetka pepře bílého, špetka soli, 1 lžička šťávy z limety, lístek máty

Prekrojíme si na polovicu avokádo, vyberieme kôstku a vydlabeme dužinu, ktorú zmiešame s Florou a bielym jogurtom. Dochutíme korením, soľou a šťavou z limetky. Prizdobíme lístkom z čerstvej mäty. Podávame s chlebom alebo bagetou.

Banánovo nivová pomazánka

Banánovo nivová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Nivy, 4 k banány, špetka soli, 4 lžíce másla, hrst nadrobno nasekaných vlašských ořechů

Syr, banány, maslo dobre rozmixujeme, pridáme posekané orechy a ochutíme soľou. Podávame s hriankami, alebo bagetou opečenou nasucho.

Křenová omáčka s jablkem

Křenová omáčka s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 najemno nastrouhané jablko, 1 svazek nasekaného kopru, špetka soli

Všetky prísady postupne rozmiešame, dochutíme. Vychladnuté podávame ku grilovaným mäsam, rybám, pečeným zemiakom, grilovanej zelenine, alebo k čerstvým šalátom.

Grilovaný bůček na jehle

Grilovaný bůček na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového boku bez kosti a kůže, 4 stroužky česneku, lžička římského kmínu, šťáva z 1 citronu, 4 lžíce olivového olej, 2 lžíce zázvorového piva, sůl, pepř, 3 snítky šalvěje, 3 snítky majoránky

V misce smícháme šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře a mletý kmín na marinádu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček odblaníme a ostrým nožem uděláme do masa i tuku několik zářezů. Potom maso z vnitřní strany lehce nak...

Arménská pomazánka

Arménská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 1 balení zakysané smetany, 4 stroužky česneku, 1 hrst dýňových semínek

Na hrubšom strúhadle postrúhame mrkvu, pridáme smotanu, prelisovaný cesnak a posekané tekvicove semiačka. Dáme také množstvo, aby nebola zmes riedka. Podávame s pečenými hriankami.

Kuřecí roláda s krabími tyčinkami

Kuřecí roláda s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsíček, 100 g sekaného špenátu, 2-3 stroužky česneku, 100 g krabích tyčinek, 2 citróny, 200 ml bílého vína, 200 ml smetany, olivový olej, sůl, petrželová nať

Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky. Špenát smícháme s česnekem a se solí. Osolené maso pokryjeme špenátem. Navrch dáme krabí tyčinky, pokapeme citronem a zarolujeme. Rolády zpevníme provázkem a opečeme na oleji. Poté podlijeme bílým vínem a dus...

stránka: