Hamburský vepřový kotlet

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

420 kalorií
0.0g cukrů
38.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené maso odložíme stranou a ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky, orestujeme, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme hořčici, koření, víno, cukr, citrónovou šťávu, podlijeme vodou, dobře promícháme a odstavíme.
Maso dáme do pekáčku, zalijeme připravenou zeleninou a vložíme do trouby, rozehřáté na 220 stupňů.
Pečeme asi 30 minut, až je maso měkké.
Maso vyndáme, zeleninovou směs rozmixujeme, ji-li třeba, rozředíme trochou vody, přivedeme k varu a nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Do omáčky vrátíme prohřát maso.
Šunku a kyselou okurku nakrájíme na nudličky, na pánvi rozpálíme lžičku oleje a šunku s okurkou lehce osmahneme. Oboje přidáme do omáčky, promícháme a můžeme podávat.

Tip k receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem a plátkem citrónu.

přidejte na:
Angel 666

02. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
majka
dobrý recept, výborne suroviny v recepte

24. 09. 2016, 17:32

palino
recept je chuťovo zladený, vynikajuci

05. 12. 2016, 21:56

katka16031
kotlet velmi chutný

27. 12. 2016, 22:20

hanka
kotleta podla tohto receptu chutí výborne

15. 06. 2017, 20:30

Svetlana
chutí vyborné

16. 03. 2018, 21:08

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.