Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hamburský vepřový kotlet

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
420 kalorií 0.0g cukrů 38.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené maso odložíme stranou a ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky, orestujeme, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme hořčici, koření, víno, cukr, citrónovou šťávu, podlijeme vodou, dobře promícháme a odstavíme.
Maso dáme do pekáčku, zalijeme připravenou zeleninou a vložíme do trouby, rozehřáté na 220 stupňů.
Pečeme asi 30 minut, až je maso měkké.
Maso vyndáme, zeleninovou směs rozmixujeme, ji-li třeba, rozředíme trochou vody, přivedeme k varu a nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Do omáčky vrátíme prohřát maso.
Šunku a kyselou okurku nakrájíme na nudličky, na pánvi rozpálíme lžičku oleje a šunku s okurkou lehce osmahneme. Oboje přidáme do omáčky, promícháme a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem a plátkem citrónu.


Přidat na Pinterest
Angel 666

02. 06. 2010, Recept navštíven: 4560x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept, výborne suroviny v recepte

24. 09. 2016, 17:32

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je chuťovo zladený, vynikajuci

05. 12. 2016, 21:56

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kotlet velmi chutný

27. 12. 2016, 22:20

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kotleta podla tohto receptu chutí výborne

15. 06. 2017, 20:30

Přidat komentář

Facebook komentáře