Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 232

Čokoládové košíčky s lentilkami

Čokoládové košíčky s lentilkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

380 g cukr moučka, 100 g kakao, 200 g ztužený pokrmový tuk, 1 dcl mléko, 1 g vanilkový cukr, 100 g máslo, 4 lžíce rum, 100 g vlašské ořechy

Nad párou vymícháme 180 g práškového cukru, 80 g kakaa a ztužený tuk. Na dno barevných papírových košíčků nalijeme trochu čokolády a necháme ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň uvařením všech ostatních surovin (200 g práškového cukru svaříme s m...

Pečené plněné rohlíky

Pečené plněné rohlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 nožiček jemných párků, 150 g Eidamu (Edam), kečup dle potřeby

Rohlíky podélně rozkrojíme, vložíme do nich plátek sýra, nožičku párku, dáme je na plech a pečeme, dokud nejsou párky červené a dokud nezačne sýr tmavnout. Poté pokapeme kečupem a podáváme.

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě , 1 sklenka zeleninového leča, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli

Vepřové maso nakrájíme a prohřejeme s lečem. Smícháme s uvařenými těstovinami, které jsme uvařili dle návodu na obalu, vložíme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Pečeme při 160 °C, cca 30 minut.

Ztracené vejce

Ztracené vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chléba, 4 vejce, olej na smažení, špetka soli, zelenina dle chuti (rajče, okurka, paprika, řeřicha)

V každém krajíci chleba vykrojíme sklenicí střed. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém mírně osmažíme chleba. Do hrnečku rozklepneme vajíčko, které osolíme a poté vlijeme do středu krajíce. Z obou stran osmažíme a podáváme obložené zeleninou

Zelný prejt

Zelný prejt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlávkového zelí, 20 dkg měkkého salámu, 2 vejce, 1-2 housky, 1,5 dcl mléka, 1 menší cibule, sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření, 1 lžíce sádla (oleje), strouhanka

Zelí očistíme,nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat, vsypeme do mísy, přidáme najemno nakrájený salám, housku namočenou v mléce, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl česnek a ostatní koření dobře promícháme. Zapék...

Placičky z olomouckých tvarůžků

Placičky z olomouckých tvarůžků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarůžků, 1 kostka tvarohu, 3 velké uvařené brambory, 3 lžíce krupice, 2 vejce, sůl, pepř, kmín

Brambory nastrouháme, přidáme tvaroh, strouhané tvarůžky, krupici a vejce. Dobře propracujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín. Tvarujeme malé placičky, které smažíme na rozpáleném tuku, po obou stranách do zlatova.

Salát z olomouckých syrečků

Salát z olomouckých syrečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení olomouckých syrečků (tvarůžků), 1 cibule, 1 sklenka majonézy, mletý pepř

Syrečky nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, ochutíme pepřem a promícháme s majonézou. Mažeme na světlé pečivo, ozdobíme nakrájenými rajčaty.

Balené brambory

Balené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg menších brambor, plátky anglické slaniny dle počtu brambor, 2 červené cibule

Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli oloupáme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme na plátky. Do plátku slaniny vždy zabalíme jeden brambor, na špejli nabodneme kousek cibule, bramboru, znovu cibuli a takto pokračujeme až do konce špejle. Připravené b...

Treska na houbách

Treska na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg tresky, 500 g hub, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 2,5 dcl sladké smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželové natě, špetka pepře, špetka soli

Tresku omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, poté ji dáme do máslem vymazaného pekáčku, poklademe plátky slaniny, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a dáme péct. Pečeme při 160 °C, cca 20 minut. Poté přidáme nadrobno nakrájené houby a po ...

Rybí špíz

Rybí špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryb, 100 g anglické slaniny, 2 rajčata, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Rybí maso nakrájíme na kostky, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, poprášíme mletou sladkou paprikou a necháme odležet. Poté na jehly střídavě napichujeme rybí maso, plátek anglické slaniny, na kolečka nakrájená rajčata, na kolečka nakrájenou cib...

Rybí filé na česneku

Rybí filé na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 5 stroužků česneku, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička drceného kmínu, 1lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Slaninu si nakrájíme na kostičky, a dáme ji rozpustit do pekáčku. Filé nakrájíme na plátky, ochutíme utřeným česnekem se solí a drceným kmínem, vložíme na rozpuštěnou slaninu, polijeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení ...

Rybí filé se šunkou

Rybí filé se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 150 g šunky, 2 cibule, 5 lžic kečupu, 4 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

ilé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Šunku si nakrájíme na nudličky a poté to vsypeme na filé. Cibuli si nakrájíme nadrobno a posypeme tím filé, zakapeme kečupem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme c...

Filé podle tetičky Marty

Filé podle tetičky Marty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 2 lžíce citrónové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 g nastrouhaného Eidamu (Edam), špetka soli

Filé nakrájíme na plátky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou. Zapékací misku si vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a urovnáme do ní filé. Smetanu si ušleháme do tuha, a poté přidáme smetanu na filé. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a peče...

Candát na rýži

Candát na rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg candáta, 250 g rýže, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 1/4 l zakysané smetany, 5 lžič hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké papriky, špetka soli

Candáta si očistíme, nařízneme, osolíme a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s mletou sladkou paprikou. V pekáči si rozpálíme olej, nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na rozpáleném oleji. Když má cibule zlatavou barvu, přidáme rýži, zalijeme...

Lahůdkové maso v mrkvi

Lahůdkové maso v mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g masa (vepřové, telecí, drůbeží), 750 g mrkve, malý kousek libové anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, pepř, sůl

Na kostičkách slaniny podusíme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a solí. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, podlijeme troškou vody a dusíme, až je vše měkké...

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 4 vejce (4 žloutky+ sníh ze 4 bílků), 3 vrchovaté lžíce hrubé mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, sůl, Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 100 g strouhané nivy nebo ementálu, 200 g zakysané smetany, 3 stroužky česneku, sůl

Rozmrzlý špenát vymačkáme a smícháme se žloutky, moukou, s práškem do pečiva a sněhem z bílků. Osolíme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě ( asi 200°C ) 10 - 15 minut. Upečený plát překlopíme na čistý papír na...

Lasagne se špenátem

Lasagne se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Masová směs: 500 g mletého masa, 2 cibule, olej, sůl, mletý pepř, koření na mleté maso, cca 1 dcl kečupu nebo rajského protlaku, Špenát: 1 balení (400 g) marežného špenátu , 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, 200-300 ml mléka, sůl, mletý pepř, 5 stroužků česneku, Bešamel: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 600-700 ml mléka, sůl, muškátový ořech, 150-200 g tvrdého sýra, Dále: 15 plátků lasagní, tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Masová směs: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Až zhnědne, osolíme, okořeníme, přidáme kečup nebo protlak, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 - 30 minut. Špenát: na trošce oleje necháme zesklovatět po...

Brambory zapečené se špenátem

Brambory zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 450 g listového špenátu, 1 cibule, 200 g krabích tyčinek, 150 g tvrdého sýra, 250 ml smetany na vaření, olej, sůl, mletý pepř, 3-4 stroužky česneku

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (lépe den předem). Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát a chvíli podusíme. Osolíme a ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem. Brambory oloupeme a nakrájím...

Vepřové plátky s nádivkou

Vepřové plátky s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 200 g staršího bílého pečiva, 2 vejce, 1 dcl mléka, 1 lžíce rozsekané petrželové natě, pepř, sůl, muškátový květ, 80 g másla

Rohlíky rozkrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme změknout. Máslo utřeme se žloutky, solí, kořením a petrželkou, přidáme namočené rohlíky a utřeme dohladka. Nakonec vmícháme do nádivky, tuhý sníh z bílků. Maso nakrájené na malé plátky ...

Transylvánské vepřové plátky

Transylvánské vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa (i hovězí nebo drůbež), 10 stroužků česneku, 1 větší svazek posekané zelené petrželky, sůl, pepř, olej na rošt

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vydatně potřeme česnekem a proložené petrželkou v několika vrstvách necháme několik hodin uležet. Potom maso osolíme, opepříme a pečeme na roštu. Podáváme s hořčicí. Použijeme-li jiné maso než vepřové, potřeme ...

Pleckové medailonky

Pleckové medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, pepř, olej, hladká mouka, 50 g másla, 1,5 dcl horké vody, 1/2 kostky masoxu, 2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžíce kečupu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme olejem a necháme odležet. Posypeme moukou, dáme na rozpálený tuk, pečeme na každé straně asi 4 minuty. Vyndáme, přidáme máslo, vodu, masox, sójovou omáčku, worchester a kečup. Povaříme dvě minuty,...

Maďarské makaróny

Maďarské makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, troška másla, 2 zelené papriky, 1 hrst čerstvých nakrájených hub, troška hladké mouky, mletá sladká paprika, kmín, 1 lžíce sladké smetany, 50 g strouhaného sýra, 300 g makaronů, sůl

Na tuku necháme zpěnit dozlatova nasekanou cibuli, přidáme půl lžičky mleté papriky, trochu kmínu, a na nudličky nakrájené zelené papriky (bez jádřinců), vše necháme smažit, pak přidáme na malé kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme. Kd...

Zapečené kari špagety

Zapečené kari špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 3 l vody, 3 lžíce soli, 150 g kladenské pečeně, 200 g plátkového sýra, 1,5 lžičky kari koření

Špagety uvaříme ve slané vodě, slijeme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na 4 hromádky. Do zapékací mísy rozprostřeme hromádku špaget, rozložíme plátky z poloviny uzeniny, další vrstvy tvoří špagety, polovina sýra, špagety, zbytek uzeniny, ...

Špagety s ořechy

Špagety s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 1 svazek bazalky, 3 stroužky česneku, špetka soli, 1 dcl olivového oleje, 50 g vlašských ořechů, 50 g strouhaného sýra

Bazalku a česnek rozmělníme se solí a olejem v mixeru. Nahrubo nasekané ořechy osmahneme na pánvi nasucho do zlatova, přidáme ostatní přísady a sýr a zředíme několika lžícemi vody, ve které se vařily špagety, osolíme a promícháme s odkapanými špag...

Flíčky s tvarohem a se slaninou

Flíčky s tvarohem a se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hrubé mouky, 2 vejce, 100 g slaniny, 200 g tvarohu, 2 dcl husté smetany, sůl

Slaninu vyškvaříme. Z prosáté mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, necháme 5 minut odpočinout, pak vyválíme na plát o síle asi 2 mm a necháme proschnout. Plát rozkrájíme na flíčky, ty vysypeme do vařící vody se lžící sádla, které jsme vyškv...

stránka: