Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 66

Tortelliny s brokolicovo - zeleninovou omáčkou pro nejmenší

Tortelliny s brokolicovo - zeleninovou omáčkou pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst tortellin, 150 g brokolice, 1 hrst sušené zeleniny, 1 hrneček mléka, 1 lžíce bazalky

Nejprve si uvaříme tortellini dle návodu na obalu. Mezitím co se nám vaří těstoviny, brokolici si rozebereme na malinké růžičky, omyjeme a v hrnci, zalité vodou dusíme. Jakmile začne být brokolice měkká, přisypeme sušenou zeleninu a bazalku a ješt...

Knedlíky naší Pavly

Knedlíky naší Pavly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 400 g syrových brambor, špetka soli

Chlebíčkovou veku /400 g / nakrájíme na kostičky, brambory najemno nastrouháme, smícháme dohromady a osolíme. Utvoříme kulaté knedlíky / z této dávky 8 ks /, dobře je zhňácáme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut.

Kuřátko s česnekem a mateřídouškou

Kuřátko s česnekem a mateřídouškou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pěkné kuře, sůl, hrst mateřídoušky, 1 palička česneku, 50 g plátků anglické slaniny, lžíce oleje na vymazání pekáčku, 20 ml koňaku, 200 ml smetany

Omyté kuře naporcujeme asi na 10 menších dílů a osolíme. Pekáček vymažeme olejem, plátky slaniny nakrájíme na proužky a nasypeme na dno pekáče. Na slaninu rozložíme porce kuřete a vše zasypeme nadrobno nasekanou mateřídouškou. Do mezer mezi kuře...

Palačinky z květů bezinek s čokoládovou polevou

Palačinky z květů bezinek s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 l mléka, špetka soli, 5 cl rumu, 2 lžičky kypřícího prášku, 3 větší jablka, skořice, olej na smažení, cukr na doslazení, 6-8 květů bezinek, sáček čokoládové polevy

Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, kypřícího prášku a rumu vytvoříme řídké těstíčko. Z květenství bezinek ostříháme jen bílé kvítky a přidáme je do těsta. Nahřejeme si pánvičku s olejem a usmažíme postupně asi 10 palačinek. Jablka si oloupeme, ...

Teplá zeleninová příloha

Teplá zeleninová příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 1 konzerva kukuřice, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce másla

Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě, scedíme a na rozehřátém másle promícháme s kukuřicí. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k vařenému masu.

Jogurtový dort s vínem

Jogurtový dort s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 80 g cukru krupice, 1 vejce, 80 g másla, Krém: 400 g hroznového vína, 1 lžíce želatiny, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml bílého jogurtu, 400 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 200°C. Smícháme mouku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kter...

Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 2 kg cukru krupice, 2 citróny, 60 g kyseliny citronové, 15 květů bezu černého

Vodu svaříme s cukrem. Květy černého bezu dáme do většího hrnce zalijeme cukrovou vodou, přidáme omyté na kolečka nakrájené citrony a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den scedíme, přidáme kyselinu citronovou a můžeme podávat. Sirup je dobrý při na...

Šištičky s vůní česneku a mateřídoušky

Šištičky s vůní česneku a mateřídoušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 vejce, 4 lžíce smetany, 3 lžíce strouhanky + trocha na obalení, 3 stroužky česneku, sůl, špetka pepře, asi 2 lžíce mateřídoušky, olej na smažení, hrst petrželky

Do masa vklepneme vejce, přidáme smetanu, strouhanku, sůl, pepř, utřený česnek a nakonec vmícháme nasekanou mateřídoušku. Ze směsi utvoříme šištičky, které lehce obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Usmažené šištičky o...

Minutková směs

Minutková směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g žampionů, 100 g šunky, 3 lžíce hrášku, sůl, špetka pepře, troška petrželové nati, 1 paprika (kapie)

Cibuli nakrájíme na kolečka, zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na nudličky a za stálého míchání podusíme 5 minut. Ke směsi přidáme nakrájené žampióny a na nudličky nakrájenou šunku, dusíme 2 minuty.Nakonec vmícháme sterilovaný hrášek, sůl, ...

Bouchaná

Bouchaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka Spritu, 1-2 kostky ledu, plátek citrónu

Do sklenice nalijeme vodku a sprite. Přikryjeme táckem a zaklepeme (bouchneme) sklenkou, proto bouchaná. Alkohol se uvolni lehce do bublinek. Přidáme kostku ledu a ozdobíme plátkem citrónu.

Ananasové víno

Ananasové víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl bílého vína, 2 dcl ananasového džusu, 1 cl citronové šťávy

Do sklenice z ledem nalijeme víno a zalijeme džusem a přilijeme citronvou šťavu. Zdobíme kouskem ananasu a plátkem citrónu. Podáváme hodně vychlazené.

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené rolované plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje na vymaštění pekáčku, 500 g kyselého zelí, 100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce octa, 2 lžíce másla, 500 g brambor

Ze všeho nejdříve si uvařime zelí. Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme. Je-li příliš hrubé, pokrájíme jej na menší kousky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme, dokud zelí nezměkne. Mezitím si na pánvi orestujeme na jemno nakrájenou slaninku. Slaninu...

Fazolová polévka od maminky

Fazolová polévka od maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrsti fazolí, 1 cibule, 80 g slaniny, 2 klobásy, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky

Fazole si namočíme do kastrůlku nejlépe den dopředu. Vodu slijeme a napustíme novou, až jsou fazole ponořené (závisí také na tom, kolik chceme polévky). Vaříme, dokud fazole nezměknou. Než jsou fazole měkké, na suché pánvi si osmažíme na jemno n...

Jogurtová polévka s koprem

Jogurtová polévka s koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bílého jogurtu, 3 dcl vody, 50 g šunky, 1 natvrdo uvařené vejce, 100 g okurky, hrst kopru, sůl

Jogurt rozmícháme se studenou vodou. Šunku, vejce uvařené natvrdo a očištěnou okurku bez semen nakrájíme na kostičky. Kopr nasekáme nadrobno a vše přidáme do rozmíchaného jogurtu, osolíme a promícháme. Podáváme vychlazené.

Želé Ptačí mléko

Želé Ptačí mléko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 40 g želatiny, 10 vajec, 1 šálek cukru krupice, 200 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 300 g másla, 50 g strouhané čokolády

Želatinu namočíme na 30 minut do studené vody. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme v hrnci s cukrem do pěny, postupně přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hrnec vložíme do horké vodní lázně, uvedeme do varu a necháme přejít varem. ...

Blesk

Blesk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, sklenka ledu, sklenka Sprite, 3 plátky pomeranče

Do sklenky s ledem dáme plátky pomeranče. Nalijeme na ně becherovku a dolijeme sprite.

Hlávkový svítek

Hlávkový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 hlávkových salátů, 1 cibule, stroužek česneku, 1 konzerva Luncheon Meatu, 3 vejce, špetka muškátového květu

Hlávkové saláty omyjeme a umeleme spolu s cibulí. Podle chuti přidáme prolisovaný česnek, malou plechovku lunchmeatu, trochu strouhanky a 3 žloutky. Osolíme a ochutíme muškátovým květem. Nakonec jemně vmícháme sníh ze tří bílku. Hmotu dáme do zapé...

Vajíčka pečená na špenátu a šunce

Vajíčka pečená na špenátu a šunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 hrsti menších lístků špenátu, 8 cherry rajčátek, 4 vejce, 100 - 150 g goudy, 4 plátky toastového chleba

Do čtyř menších zapékacích misek dáme šunku a špenát, které nastříháme nůžkami na proužky. Přidáme opatrně vajíčko. Cherry rajčata rozmačkáme vedle na talíři vidličkou a rozdělíme do misek. Navrch posypeme sýrem. Troubu rozehřejeme na 180°C a zape...

Houby s hovězím masem

Houby s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 500 g brokolice, 400 g hovězího rostbífu, 200 g žampionů, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 250 ml zeleninového vývaru, 80 g ementalu

Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce přibližně 20 minut. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici opláchneme a rozebereme na malé růžičky. Houby také očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyje...

Vejce na hniličko s houbami

Vejce na hniličko s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hub dle vlastního výběru, 1 cibule, 3 lžíce másla, trocha citronové šťávy, 400 ml smetany, 4 vejce, svazek pažitky, sůl a pepř dle chuti

Čerstvé houby nejprve pečlivě očistíme a poté rozkrájíme na stejně velké kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, na němž pak opékáme cibuli s houbami po dobu 10 minut. Pokapeme citronovou šťávou, aby houb...

Kapřík z vodňanské fary

Kapřík z vodňanské fary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kapra, sůl, 3 stroužky česneku, 100 g schwarzwvaldské uzené šunky nebo anglické slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, pepř

Kapra zbavíme velkých kostí a nakrájíme na úzké proužky. Osolíme ho, lehce opepříme a necháme krátce odležet. Po chvíli potřeme rozetřeným česnekem. Zatím si v pekáčku nebo v pánvi, která může přijít do trouby, rozpustíme máslo a necháme na něm z...

Křišťálový třešňový koláč

Křišťálový třešňový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, špetka soli, 175 g másla + 1 lžíce do třešní, 4 lžíce hodně studené vody, 600 g vypeckovaných třešní, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 1-2 lžíce Solamylu, 2 lžíce rumu, pár kapek mandlové esence, troška mléka, troška cukru krystal na posypání koláče

Do mouky přimícháme špetku soli, přilijeme vodu a přidáme máslo. Rychle zpracujeme na hladké těsto a dáme aspoň na 30 minut odležet do chladu. Do kastrůlku dáme 2 lžíce vody, přisypeme 3 lžíce cukru, 2 lžičky vanilkového cukru a přivedeme k varu....

Lilkovo-rajčatová omáčka pro nejmenší

Lilkovo-rajčatová omáčka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lilku, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce bazalky

Lilek oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednotlivé kolečka mírně posolíme a necháme přibližně 10 minut takzvaně opotit. Poté suchým papírovým ubrouskem lilek osušíme. Na připravenou pánev si nalijeme olivový olej a necháme rozehřát. Lilek nakrájíme...

Zapékané žampiony se smetanou

Zapékané žampiony se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 40 g slaniny, 500 g žampionů, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti, 150 ml zakysané smetany, 1 žloutek, 1 lžíce posekané pažitky, 1 lžíce másla

Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony pečlivě očistíme a oloupeme. Větší hlavičky rozpůlíme, menší necháme vcelku. Předehřejeme troubu na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). V kastrolu rozehřejeme olej a s...

Škvarková  pomazánka s okurkou

Škvarková pomazánka s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g škvarků, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 1 sterilovaná okurka

Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nadrobno nakrájená vejce a jemně nakrájenou cibuli. Ochutíme hořčicí a solí a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou okurku. Podáváme namazané na chlebu. Můžeme ozdobit paprikou, rajčete...

stránka: