Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 68

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 2 rohlíky, 1 hrneček mléka, 1 vejce, špetka majoránky, sůl a pepř dle chuti, 2 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, Omáčka: 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 200 ml rajčatového protlaku, špetka soli, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 2 bobkové listy, 2-3 hřebíčky, 2 lžíce cukru krupice

Housky rozdrolíme v míse a zalejeme mlékem. Necháme chvíli odstat než se mléko vsákne do housek. Poté si dáme do větší mísy maso, vejce, majoránku, sůl, pepř, cibuli a nakonec housku. Vše dobře promícháme, jestliže nemáme směs dostatečně hustou, p...

Kuřecí kousky v tatarce podle televizní reklamy :o)

Kuřecí kousky v tatarce podle televizní reklamy :o)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 200 ml tatarské omáčky, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, hrneček polohrubé mouky, olej na smažení, špetka tymiánu

Každé prsíčko rozkrojíme asi na tři kousky, klouby rukou lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s tatarkou. Přidáme špetku tymiánu. Kousky masa naložíme do česnekové tatarky a necháme odležet v chladu nejméně hodinu. ...

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím

Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 4 králičí stehna, olej, 300 ml drůbežího vývaru, 2 bobkové listy, 8 semínek nového koření, 1 lžička pepře celého, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka sterilovaného červeného zelí, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru, 1 lžička octa, sůl dle potřeby

Na přípravu králíka potřebujeme: slaninu, olej, vývar, bobkové listy, nové koření, pepř celý, lžíci hladké mouky a sůl. Slaninovými proužky protkneme stehna, která pak nasolíme a potřeme olejem. Osmahneme na oleji a podlijeme vývarem s přidaným ko...

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 1 vrchovatý hrneček dětské krupičky, talířek jahod, cukr moučka podle chuti, asi 4 lžíce sladké smetany, 2 lžičky vanilkového cukru

Uhněteme hladké těsto z tvarohu, vejce a krupičky a špetky soli. Krupičku přidáváme podle hustoty tvarohu. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani se nesmí lepit. Z těsta vytvarujeme dlouhý váleček, rozkrájíme si ho na dílky a tvarujeme kuličky o pr...

Česnekové pohlazení

Česnekové pohlazení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku, 2 balení smetany na vaření, 1,5 l masového vývaru, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati

Máslo rozpustíme a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. Jíšku přidáme do uvařeného vývaru a povaříme. Pořádně promícháme, aby se neudělaly hrudky. Nakonec přidáme smetanu a povaříme asi...

Krůtí maso na víně s červenými fazolkami

Krůtí maso na víně s červenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí prsa, 2 dcl červeného vína, 2 lžíce koriandru (nať), 2 lžíce nasekané bazalky, 1 balení sterilovaných loupaných rajčat, sůl, chilli koření nebo celé chilli papričky, 2 dcl drůbežího vývaru, 1 balení červených fazolí (konzerva), olivový olej

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme. Naložíme do červeného vína, nasekané nati koriandru a bazalky. necháme do druhého dne uležet. Pak maso vyndáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme zbytek koření a fazolky s loupanými rajčaty. Chvíli restujeme a p...

Vepřová směs z trouby

Vepřová směs z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty nebo plece, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, lžička mleté papriky, lžička grilovacího koření, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 červené papriky , 1 střední rajče, lžíce kečupu, 1 kostka masoxu, 600 ml vody

Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme cibuli a česnek nasekané nadrobno, přisypeme papriku a rajče nakrájené na malé kousky. Do směsi zamícháme kečup, všechno koření, sůl a mouku. Vše přendáme do pekáčku. Ve vodě necháme rozpustit ...

Krůtí kousky s rajčatovo - bazalkovou omáčkou

Krůtí kousky s rajčatovo - bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůtí prsa, 2 lžičky bazalkového pesta, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 lžička koření na pizzu, sůl, pepř, olivový olej, 5 žampionů

Na pánvi osmahneme osolená a opepřená na kousky nakrájená krůtí prsa, dokud se maso nezatáhne. Přidáme pesto a koření na pizzu, na kousky nakrájené žampiony a nasekanou bazalku. Krátce restujeme a nakonec podlijeme loupanými rajčaty. Vaříme, dokud...

Rizoto s houbovou míchanicí

Rizoto s houbovou míchanicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jakýchkoliv hub, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce piniových jader, 4 šalotky, 1 stroužek česneku, 4 snítky tymiánu, 400 g kulatozrnné rýže , 100 ml bílého vína, 1 l zeleninového vývaru, 30 g parmazánu

Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou, popřípadě je rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Piniové jádra v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. T...

Citronový koláč

Citronový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnku hladké mouky, 1/4 hrnku cukru moučka, špetka soli, 2 lžíce drcených mandlí, 250 g másla, 3 žloutky, 6 lžic olivového oleje, 3 velké citróny, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 3/4 hrnku cukru krystal, 2 vejce

Na těsto potřebujeme: Mouku, cukr moučka, špetku soli, mandle, 125 g másla (změklého), 1 žloutek a 4 lžíce olivového oleje. Z těchto ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které rovnoměrně rozprostřeme do formy. Okraje jemně upravíme dolů, aby se n...

Krém z instantní kávy

Krém z instantní kávy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučka, 260 g másla, 2 lžíce mléka, 2 lžíce instatní kávy

Instantní kávu rozpustíme ve vlažném mléku. Smícháme s moučkovým cukrem a ušleháme s máslem. Plníme rolády, cukroví, řezy.

Párky se šunkou a sýrem

Párky se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dietní párky, 4 plátky šunky, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 100 g tvrdého sýru, máslo na vymazání

Párky podélně rozkrojíme, sýr nakrájíme na proužky a ty dáme na podélně rozkrojené párky. Každý takto upravený párek zabalíme do plátku šunky dáme do malého vymazaného pekáčku a zapékáme v předehřáté troubě při 180°C 5-10minut. Oloupeme a utřeme č...

Zapečené párky

Zapečené párky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dietní párky, 4 brambory, nať z mladé cibulky, 1 vejce, 100 g tvrdého sýru, máslo na vymazání

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme a zapracujeme do nich rozšlehané vejce, osolíme, opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní zpracované brambory, do kterých vytvoříme žlábky na párky, které ...

Kuřecí jednoduché placičky

Kuřecí jednoduché placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kuřecího masa, 5 vajec, 5 lžíc Solamylu, 7 lžíc rostlinného oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 pórek

Koření a vejce dobře promícháme a připravíme na nakládání. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a smícháme s kuřecím masem. Maso dobře promícháme se směsí a necháme v chladnu 24 hodin odležet. Hotovou sm...

Kynuté bochánky se švestkami

Kynuté bochánky se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 ml mléka, 21 g droždí, 250 g polohrubé mouky, 50 g mletých mandlí, lžíce cukru, 60 g měkkého másla, špetka soli, 150 g sušených švestek, 4 lžíce rumu, 7 piškotů, lžíce cukru krystal na posypání

Švestky nakrájíme na proužky a smícháme s rozdrcenými piškoty a rumem. Mléko lehce ohřejeme a rozpustíme v něm droždí. V míse smícháme mouku, cukr, mandle a špetku soli. Přidáme na kousky nakrájené máslo a přilejeme mléko s droždím. Uhněteme vláč...

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 očištěný a vykuchaný kapr, sůl, pepř, drcený kmín, česnek - sušená kořenící směs, mletý zázvor, trošku citronové šťávy, 1-2 bílky, 1/2 hrnečku Solamylu, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Kapra přepůlíme, půlky vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti hranolků (asi 1 cm x 5 cm). Kousky vložíme do misky, osolíme, pokapeme citronem a okořeníme pepřem, drceným kmínem, česnekem a zázvorem. Necháme nejméně hodinu odležet v...

Hovězí dušené na pivu

Hovězí dušené na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 250 ml světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, špetka pepře

Zadní hovězí nakrájíme na větší kostky, opepříme a osolíme. Orestujeme na tuku s nakrájenou cibulí a česnekem. opečené maso podlijeme asi 70 ml horké vody ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu. Přidáme půlku piva a pod pokličkou dusíme doměkk...

Pohanka na sladko s ovocem

Pohanka na sladko s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g pohankové lámanky, 300 ml vody, špetka soli, 4 lžíce medu, 4 lžičky olivového oleje, 2-3 lžíce kondenzovaného mléka, ovoce (množství a druh podle chuti), hrst sekaných vlašských ořechů, hrst rozinek

Vodu se špetkou soli přivedeme do varu, vsypeme lámanku, hrnec přiklopíme a necháme 20 minut přikryté pokličkou stát. Po této době pohanka změkne a voda se vsákne. Pohanku promícháme, přilijeme kondenzované mléko, olej a přimícháme med a proplách...

Tolary z mletého bůčku

Tolary z mletého bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého bůčku, 3 vejce, 150 g strouhaného sýra, sůl, špetka mletého pepře, troška hladké mouky, trocha strouhanky

Mletý vepřový bůček smícháme se 2 vejci a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v ledničce do druhého dne uležet. Druhý den krájíme plátky, obalujeme v trojoblalu a ...

Vepřové řízečky v hořčici

Vepřové řízečky v hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, špetka mletého pepře, 1/2 balení kremžské hořčice, 1 lžička rostlinného oleje, 2 cibule, 1 palička česneku

Plátky naklepeme. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s olejem a poklademe vyšší vrstvou na kolečka nakrájené cibule a nasekaným česnekem. Naložené maso dáme přes noc do ledničky. Druhý den plátky zprudka opečeme na pánv...

Kuřecí prsa s medovou krustou

Kuřecí prsa s medovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 1 lžíce včelího medu, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky kečupu, špetka soli, troška mletého pepře

Z medu, sojové omáčky, soli, pepře a kečupu umícháme marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a dáme do marinády. necháme v chladnu odležet a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme s hranolkami, bramborem a zeleninovým salátem.

Bleskový ovocný koláč

Bleskový ovocný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 50 g cukru moučka, 140 g Hery, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 600 g ovoce, 50 g másla, 1 sáček vanilkového cukru

V míse smícháme 300g polohrubé mouky s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, rozehřátou Heru, vlažné mléko a vejce. Dobře promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Povrch těsta poklademe ovocem obaleným v polohrubé mouce a posypeme dr...

Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sušená rajčata v oleji, 500 g mletého krůtího masa, 1 lžíce sekaného estragonu, 1/2 červené cibule, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 8 plátků slaniny

Rajčata, krůtí maso a estragon dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Směs vložíme do misky, přidáme cibuli, koření a papriku a promícháme. Z připravené směsi vytvarujeme karbenátky, které zabalíme do 2 plátků slaniny a zajistíme párátkem. Griluje...

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtího masa, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje na osmažení, Těstíčko: 1 lžička mletého zázvoru, 1-2 bílky, škrobová moučka dle potřeby

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, ty lehce osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko tak, že smícháme škrobovou moučku, mletý zázvor, bílky a trochu vody. Maso v tomto těstíčku obalujeme a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

stránka: