Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 70

Salát z jablek

Salát z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kořenového celeru, 750 g jablek, 2 lžíce citronové šťávy, 50 ml jemně perlivé vody, 1 troška bílého pepře, 1 balení bílého jogurtu, 30 g nasekaných pekanových nebo lískových ořechů

Oloupeme celer a jablka zbavíme jadřinců. Jablka i celer nastrouháme na hrubším struhadle - zakapeme citronovou šťávou. Přidáme minerálku a dobře promícháme. Dochutíme bílým pepřem, přidáme jogurt a ořechy.

Kokosová vajíčka

Kokosová vajíčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kokosové moučky, 120 g másla, 200 g cukru moučka, 5 lžiček rumu, 3 lžičky citronové šťávy, 1/2 bílku, 3 sáčky potravinářského barviva

Vše kromě barviv smícháme a rozdělíme na tři díly. Obarvíme, vytvarujeme vajíčka a obalujeme v kokosu.

Zapékané  plněné papriky s kečupem

Zapékané plněné papriky s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 350 g mletého masa, 1 hrst povařené rýže, špetka soli, špetka pepře, Zapékací omáčka: 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 balení rajčatového protlaku, 2 dcl červeného vína, špetka oregana, 1-2 lžíce cukru, 2 lžíce kečupu

Papriky očistíme, vyjádříme. Rýži uvaříme a necháme vychladnout, potom smícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a papriky naplníme masovou směsí. Naplněné papriky dáme do pekáčku dnem dolů. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno. Do hrnce dáme trochu...

Vepřové závitky s nivou a pivem

Vepřové závitky s nivou a pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 100 g šunky, 100 g Nivy, 1/2 l černého piva, 100 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme natenko, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky a na kousky nakrájenou nivou, potom zarolujeme, popřípadě převážeme, aby se nerozevřely, obalíme v mouce. Poté osmažíme dozlatova v hodně oleji. Maso vyjmeme, dám...

Vepřové nudličky trochu jinak

Vepřové nudličky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 250 g žampionů, 1 cibule, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1 lžíce medu, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce oleje na osmažení, 1 konzerva kompotovaných mandarinek

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Uděláme marinádu ze sojové omáčky a medu a maso na nudličky dáme do této marinády asi na hodinu odležet. Na pánev dáme olej, rozehřejeme, dáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a lehce orestujeme,...

Višňový moučník

Višňový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 250 g cukru moučka, 2 lžíce cukru krupice, 5 vajec, 260 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce mléka, dle chuti kakao, 250 g másla, 1 sáček pudinkového prášku, 1 sáček čokoládové polevy, 1 sklenice 0,75 kompotu višní - třešní

V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, trochu mléka a nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Do jedné třetiny těsta přidáme kakao. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme nejprve sv...

Ovocný krém z tofu

Ovocný krém z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tofu natural, 150 g čerstvých jahod, 100 g banánu, 1 vanilkový lusk, 10 g medu, 1 dcl polotučného mléka

Tofu rozmixujeme s mlékem, přidáme ovoce a vše rozmixujeme dohladka. Osladíme a přidáme vanilku. Necháme vychladit a podáváme.

Ledový nápoj z ananasu a máty

Ledový nápoj z ananasu a máty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého ananasu nakrájeného na kousky, 1 okurka, oloupaná a bez semínek, 10 listů máty peprné, 50 ml limetové šťávy ( eventuelně citronové ), 4 šálky ledu

Všechny ingredience kromě ledu dáme do mixéru a rozmixujeme na drť. Pomalu přidáváme led, až je i ten rozmixovaný. Můžeme nahradit drtí. Nalijeme do vychlazených sklenic.

Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce oloupaných mandlí, špetka skořice, 30 g sušených meruňek, 2 lžíce medu, hrst ovesných vloček, 4 jablka

Troubu předehřejeme na 180°C. Mandle a sušené meruňky nakrájíme ostrým nožem na velmi malé kousky. Med smícháme s ovesnými vločkami, mandlemi a meruňkami. Zalijeme trochou vody a krátce povaříme. Z jablek vykrojíme jadřince, otvor nahoře mírně zvě...

Zapečený chřest

Zapečený chřest

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvého chřestu, 4 tenké plátky 20% eidamu, 4 plátky šunky, 1 lžička másla, 4 lžíce strouhaného sýru, troška petrželové nati

Chřest omyjeme a spodní část oškrábeme. Očištěný chřest necháme okapat, svážeme ho do svazečků, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. vždy několik vařených chřestů zabalíme do plátku šunky a sýra tak, aby vršky byly vidět. V pekáčku ro...

Makedonské zapečené fazole

Makedonské zapečené fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 cibule, 6 vajec, 200 g balkánského sýru, 1,5 dcl olivového oleje, 1/4 l mléka, špetka soli, špetka pepře, 1 bobkový list

Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den uvaříme s bobkovým listem a rozkrájenou cibulí. Zároveň uvaříme 4 vejce natvrdo. Pekáček dobře vymastíme olejem, vložíme do něj vrstvu fazolí, poklademe je na plátky nakrájenými vařenými vejci, po...

Sója se sýrem

Sója se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sóji, 1 citrón, 250 g tvrdého sýru, 1 cibule, 250 g zmražené směsi mrkve s hráškem, 2 lžíce tuku, 2 vejce, špetka soli, troška pepře

Sóju namočíme na dva dny do studené vody. Poté ji uvaříme doměkka, cca 1 hodinu. Mezitím na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a když zezlátne, vsypeme zmraženou mrkev s hráškem. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Na zeleni...

Teplé topinky

Teplé topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 50 g másla, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra, 150 g šunky, 1 špetka soli

V misce umícháme máslo a vejce, sůl, nastrouhaný tvrdý sýr a na kostičky nakrájenou šunku. Namažeme na krajíčky veky naskládáme na plech a zapékame ve vyhřáté troubě 200°C asi 15 minut. Topinky ozdobíme zeleninou a podáváme.

Jednoduchý fazolový salát

Jednoduchý fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 bobkový list, 2 cibule, 4 sterilované okurky, 200 g měkkého salámu, 3-5 lžíc kečupu, 1 lžíce bylinkového octa, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka s bobkovým listem. Z měkkých fazolí slijeme vodu a necháme je vychladnout. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, na kostičky okurky a salám a vmícháme do fazolí. Ochutíme solí, pepřem a octem....

Pomazánka z uzeného sýra s tvarohem

Pomazánka z uzeného sýra s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného sýra, 250 g jemného tvarohu, 2 lžíce majonézy, špetka soli, špetka muškátového květu

Smícháme nastrouhaný uzený sýr s tvarohem, majonézou. Ochutíme solí a muškátovým květem amůžeme podávat. Je to dobrá rychlovka když příjdou hosté a nebo svačina. Mažeme na pečivo, zdobíme nakrájenou petrželkou, rajčetem, okurkou a nebo paprikou.

Velikonoční mazanec do domácí pekárny

Velikonoční mazanec do domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 500 ml mléka, 250 g Hery, 1 lžička soli, 180 g cukru krystal, 5 žloutků, 60 g droždí, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, špetka strouhaného muškátového oříšku, 100 g rozinek předem namočených v rumu, 1 vejce na potření, 1 lžíce mléka na potření, hrst mandlových lupínků na posypání

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutky, nasypeme cukr, sůl a mouku. Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, do jednoho rohu nádoby dáme citronovou kůru a do jiného muškátový oříšek. Necháme vypracovat a vykynout těsto. Po zvuk...

Malý dort

Malý dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 160 g cukru moučka, 40 g rozpuštěné Hery, špetka citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 150 g hrubé mouky

Žloutky, 140 g moučkového cukru, citronovou šťávu a kůru utřeme. Z bílků a 20 g moučkového cukru ušleháme tuhý bílkový sníh. K žloutkům přimícháme rozpuštěnou Heru, pak zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh a mouku. Nalijeme do vymazané a vysypané dor...

Letní těstoviny

Letní těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 6 malých rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, troška bazalky, špetka soli

Těstoviny uvaříme al dente. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Česnek utřeme se solí. Vše smícháme a zakapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou.

Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 1 balení bílého jogurtu, špetka pepře, 2 lžíce másla

Syrové a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z kysaného zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáčku klademe těsně k sobě kolečka brambor a lehce je opepříme. Poklademe vrstvičkou kysa...

Bramborová kaše s brokolicí

Bramborová kaše s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 150 ml mléka, 1 stroužek česneku, 300 g brokolice, špetka soli, troška pepře

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. K uvařeným bramborám přilijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a vyšleháme krémovou kaši. Do té přimícháme v páře uvařené brokolicové růžičky, které jsme předtím nakráj...

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rozdrcený stroužek česneku, 2 pomeranče, 1 lžíce arašídového oleje, 450 g mrkve nakrájené na jemné nudličky, 2-3 lžíce petrželky jemně posekané, 40 g nahrubo posekaných vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře

Misku vytřeme česnekem. Pak do ní dáme kůru z jednoho pomeranče, šťávu z jednoho pomeranče, sůl a pepř. Potom k té směsi zašleháme olej. Přidáme nastrouhanou mrkev, na kousky nakrájený druhý pomeranč, petrželku a ořechy. Dobře promícháme a podáváme.

Kefírový salát s okurkou a česnekem

Kefírový salát s okurkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší okurka, 2-4 stroužky česneku, 1,5 dcl kefíru, špetka soli

Okurku oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka a ty rozpůlíme. Smícháme s prolisovaným česnekem a kefírem. Dosolíme a necháme odležet v chladu.

Mrkvový salát s pórkem a smetanou

Mrkvový salát s pórkem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 1 pórek, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžičky olivového oleje, špetka soli, troška pepře

Mrkev nastrouháme najemno, pórek nakrájíme na malé kousky, dáme do misky a přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a necháme odležet chvíli v chladu.

Dietní kyselo

Dietní kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 200 g hlívy ústřičné, 1 balení bílého jogurtu, 1 cibule, troška kmínu, troška kopru

Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a hlívu na kostky a dáme vařit do vody - 3/4 l spolu s kmínem. Přidáme rozmixovaný brambor na zahuštění a nakonec ochutíme koprem. Zdobíme lžičkou jogurtu.

Pyré z brambor a celeru

Pyré z brambor a celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 1 lžíce vinného octa, 2 řapíkaté celery, 500 g brambor, 1 sklenka zeleninového vývaru, 1 bulvový celer

V hrnci přivedeme k varu litr vody, do níž jsme přidali vinný ocet. Celer rozpůlíme a nastrouháme. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme oškrábané brambory, nakrájené na velké špalíčky. Brambory s celerem necháme společně vařit doměkka. ...

stránka: