Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 63

Mušličky s uzeninou a nivou

Mušličky s uzeninou a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, špetka soli, 250 g uzeniny, 250 g Nivy, 1 vejce, lžíce máku

Z mouky, špetky soli a smetany vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále vyválíme placku 5 mm a vykrajujeme kolečka. Doprostřed kolečka dáme kopeček směsi z jemně nastrouhaného sýra a uzeniny. Plátek přehneme přes náplň a okraje vzniklé mušličk...

Pečená kachna v sáčku

Pečená kachna v sáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kachna, lžíce mletého kmínu, sůl dle potřeby

Kachnu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby ...

Hrníčková rajčatová polévka

Hrníčková rajčatová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 3 hrnky vývaru z kostí, sůl a pepř dle chuti

Cibuli nkrájenou na kolečka osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme. Přidáme pokrájená rajčata a povaříme asi 15-20minut. Hotovou polévku rozmixujeme.

Nádivka s liškami a estragonem

Nádivka s liškami a estragonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, šálek mléka, 250 g anglické slaniny, 250 g lišek, sůl, pepř, petrželka, pár snítek estragonu, 2 lžíce bílého vína, 60 g másla + kousek na vymazání pekáčku, 3 vejce, špetka česneku - sušené kořenící směsi

Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného čes...

Pěnoví indiáni

Pěnoví indiáni

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru krupice, 1 balení dětských piškotů, 1 čokoláda na vaření, 1 sáček jahodového vitacitu nebo Tangu

Bílky s cukrem a vitacitem šleháme ve vodní lázni asi 20 minut. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a stříkáme na piškoty.Pak indiány namáčíme do roztopené čokolády a necháme ztuhnout.

Kuřátko pečené na fazolkách a rajčatech

Kuřátko pečené na fazolkách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, koření na kuře, 2 plátky másla, 4 hrsti fazolek (zelených fazolových lusků), 2 rajčata, 3 stroužku česneku, 60 g Schwarzwaldské šunky, pepř

Kuře naporcujeme, osolíme a okořeníme. Dno pekáčku vymažeme plátkem másla. Na dno rozložíme fazolky nakrájené na kratší kousky. Na fazolky přidáme rajčata nakrájená na kostičky, česnek nasekaný na plátky a Schwarzwaldskou šunku pokrájenou nadrobn...

Kuře na kokosu

Kuře na kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 konzerva žampionů, 1 lžíce kokosové moučky, 200 g sladké smetany, špetka soli, špetka kari koření, 1,5 dcl slunečnicového oleje

Kuřecí prsa osolíme, okořeníme kari kořením a naložíme do oleje. Necháme asi 1 hodinu marinovat. Na pánvi opečeme maso doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme žampiony a strouhaný kokos, krátce podusíme, přidáme smetanu a ...

Vepřové v míse

Vepřové v míse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků vepřového masa, 1/2 balení masoxu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g junior salámu, 3 debrecínské párky, 3 trojúhelníčky taveného sýru, 3 plátky sýru eidam, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka grilovacího koření, špetka mleté papriky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Cibuli, česnek, salám a párky pokrájíme na kolečka, sýry na plátky. Pekáček vytřeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Střídáme, dokud m...

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí klížky, 800 g cibule, 2 lžíce sádla, 4 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sladké mleté papriky, 5 dcl silného hovězího vývaru, 2 sardelky, 200 ml piva, 3 stroužky česneku, 1 menší hrst majoránky, pepř, sůl

Cibuli nakrájíme na kostičky. Nebojte se toho množství, zmenší se na třetinu :-) Na sádle ji pak restujte, až získá tmavě hnědou barvu. Nesmí zčernat, jinak ji musíte vyhodit, protože by guláš zhořkl. Pak orestujeme maso, které předtím nasoléme a ...

Rybíz jako brusinky

Rybíz jako brusinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 265 ml vody, 250 ml octa, 650 g cukru krupice, 1 celá skořice, 5 hřebíčků

Rybíz zbavíme stopek, opereme. 250 ml vody svaříme s octem a přelejeme na rybíz. Necháme 5 minut a scedíme. Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr a přivedeme do varu. Vložíme rybíz, koření a ještě 10 minut povaříme. Horké plníme do skleniček...

Krkovička na zelí

Krkovička na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 silnější plátky vepřové krkovice, 1 lžíce sádla, 100 g slaniny, 1 cibule, 300 g kyselého zelí, pepř, sůl

Troubu rozehřejeme na 200°C. Maso osolíme a opepříme. Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso opečeme. Pak maso vyjmeme a rozpustíme slaninu. Po chvíli k ní přidáme i cibulku a restujeme do měkka. Propláchneme ...

Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového boku, 3 cibule, 1 mrkev, 0,5 menšího celeru, 1 česnek, 2 snítky tymiánu, pepř, sůl

Troubu rozehřejeme na 220°C. Do pekáčku vložíme bůžek (můžeme nařezat kůži i sádlo pod ní, aby se vše hezky vyškvařilo), který potřeme solí a pepřem. Pečeme cca 15 minut a pak při snížené teplotě na 140°C pečeme dále přiklopené cca 1,5 hodiny. Odk...

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého neochuceného jogurtu, nejlepší je Hollandia, 2 větší banány, 2 broskve, 2 jablka, 2 pomeranče, 3 kiwi, 1 lžíce cukru

Veškeré ovoce omyjeme, banány, pomeranče, kiwi, možno i jablka oloupeme či okrájíme, nakrájíme na malé kostičky a zalijeme jogurtem. Podle toho, jak veliké je ovoce, je lépe si připravit jogurt navíc, abychom dosáhli správné konzistence. Pomeranč...

Muffiny s ovocem

Muffiny s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g bílý jogurt, 1 dcl rostlinného oleje, 3 vejce, 300 g ovoce

Celá vejce smícháme s cukrem, postupně přidáme olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Formičky na muffiny naplníme do jedné třetiny, poklademe ovocem a přikryjeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 2...

Vepřové dušené maso

Vepřové dušené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 celé mrkve, 2 cibule, 1 petržel, 50 g sádla, 50 g rajčatového protlaku, 50 g pšeničné mouky, 2 červené nepálivé papriky, 5 kuliček celého černého pepře, trocha bobkového listu, sůl dle chuti

Z vepřového masa nakrájíme plátky, které krátce opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a zavineme do ruliček, které převážeme provázkem aby se neuvolnili. Na pánvi rozpálíme trochu sádla a závitky na něm ze všech stran dozlatova opečeme. P...

Rybízový koláč s vaječným krémem

Rybízový koláč s vaječným krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g másla, 150 g cukru krupice, 6 vajec, špetka soli, 350 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 150 g mletých mandlí, 2 sáčky (40 g) vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání , rybíz (množství podle chuti)

Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme 4 vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a mandlemi a vmícháme do našlehané pěny. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech....

Dvoubarevný tvarohový věnec

Dvoubarevný tvarohový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 280 g cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 250 g másla, 4 vejce, 750 g jemného tvarohu, 1 pudinkový prášek, špetka citronové kůry

Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva, solí a 80 g moučkového cukru, přidáme 1 vejce a 100 g změklého másla a vypracujeme vláčné těsto. Necháme je odpočinout, vložíme do formy na věnec a rukou je rozprostřeme po stěnách.. Zvlášť ušleháme tvar...

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího hřbetu, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 dcl červeného vína, 1/4 másla, trocha oleje, 100 g slaniny, 1 balení sladké smetany, 150 g žampionů

Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme a maso v pekáči jí zasypeme, potom přidáme koření, zalijeme vše červeným vínem a dáme na 24 hodin do chladu odležet. Maso vyjmeme a zprudka...

Placičky ze syrového květáku a uzeného sýra

Placičky ze syrového květáku a uzeného sýra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 květáku, 100 g uzeného sýra, 2 vejce, 1/2 šálku mléka, 1/2 šálku hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, hrst strouhanky, sůl, pepř, nasekaná pažitka, olej na smažení

Omytý květák nastrouháme na hrubé slzy, přidáme k němu uzený sýr nakrájený na malé kostičky, vklepneme vejce, přimícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, strouhanku, sůl, pepř a pažitku. Vše dobře promícháme a na rozehřátém oleji pečeme malé plac...

Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka bílého zelí, 6 cibulí, 5 rajčat, 2 velké zelené papriky, 1 svazek petrželové nebo celerové natě, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl a pepř dle chuti

Cibuli oloupeme, rajčata, papriky, nať a zelí dobře omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vše vsypeme do velkého hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme čtyřmi litry vody. Přidáme rozdrobenou zeleninovou kostku a vaříme asi 15 minut. Poté zmírníme pla...

Lívanečky z cukety s malinovým přelivem

Lívanečky z cukety s malinovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 150 ml mléka, 50 g cukru krupice, špetka soli, 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 střední cuketa, olej na smažení, 250 g měkkého tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, troška cukru moučka, talířek malin

V míse rozšleháme vejce s mlékem, krupicovým cukrem a špetkou soli. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme oloupanou nastrouhanou cuketu. (Strouháme na velké slzy.) Na lívanečníku na rozehřátém oleji smažíme lívanečky. Tvaroh prom...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Letní ovocné osvěžení  :-)

Letní ovocné osvěžení :-)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 5 lžic horké vody, 2 lžíce kakaa, 150 g jahod, 150 g malin, 1 lžíce Solamylu, 1 vanilkový cukr, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru krystal, čokoláda na ozdobu, 20 amaretek

Žloutky vyšleháme s cukrem krupicí, přidáme vodu a kakao. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do žloutků. Do menšího plechu vyloženým pečícím papírem vlijeme těsto. Na těsto naskládáme amaretky a dáme do vyhřáté trouby asi na 15-20 minut. Nech...

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky cukru moučka, 1 hrneček vody, 4 hrnečky jemně pomletých mandlí

Svaříme vodu s cukrem a mícháme v hrnci tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Přisypeme mandle a mícháme tak dlouho, až se hmota skoro přestane lepit. Odstavíme z tepla. Hmotu dál promícháváme dřevěnou vařečkou a když dostatečně zchladne, tak i ...

Zeleninový svačinkový salát

Zeleninový svačinkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce , 1 svazek ředkviček, 1 jablko, 4 hrsti polníčku, 10 ml olivového oleje, špetka pepře, špetka soli, hrst řeřichy, 2 jarní cibulky

Vejce uvaříme natvrdo, poté je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme ho na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolekčka. Ze soli, pepře a oleje umícháme zálivku....

stránka: