Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 191

Chleba

Chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky vody, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru krupice, 2 lžičky kmínu, 3 hrnečky hladké mouky, 2 hrnečky žitné chlebové mouky, 1 lžičku droždí (kvasnic)

Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

Nepečená  pochoutka z kysané smetany a banánů

Nepečená pochoutka z kysané smetany a banánů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g piškotů dětských, 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, 3 banány, 2 lžíce uvařené instantní kávy, 1 čokoládu na vaření

Zakysanou smetanu rozmícháme s vanilkovým cukrem a vmícháme nastrouhanou čokoládu na vaření. Středně velkou půlkulatou mísu vyložíme potravinářskou fólií, na dno nalijeme čtvrtinu dávky zakysané smetany, na ni poklademe kolečka banánu, zalijeme d...

Bezlepkové piškoty

Bezlepkové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g cukru moučky, 6 lžic horké vody, 150 g bezlepkové mouky, 50 g Solamylu, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíci olivového oleje

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Mouku prosejeme se Solamylem a kypřicím práškem a tuto směs přisypáváme za stálého šlehání (pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček) ke žloutkové pěně. N...

Roláda z nivy

Roláda z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg hladké mouky, 18 dkg másla, 1/3 kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 14 dkg Nivy, 1 vejce, 1 lžíci sezamu

Nivu nastrouháme a utřeme s 10 dkg másla. Z mouky, 8 dkg másla, prášku do pečiva a soli zpracujeme těsto, rozválíme a potřeme náplní z Nivy. Stočíme do rolády a dáme do ledničky do druhého dne uležet. Potom nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm), potř...

Bosáky

Bosáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 1 vejce, 100 g hrubé mouky, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, sůl

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme do vroucí vody menší knedlíčky, které vaříme asi 8 minut. Během varu nadzvedáváme knedlíky ode dna hrnce. M...

Česnekové brambory

Česnekové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 česneky, 20 ml olivového oleje, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky, klademe na plech vymazaný olejem. Brambory na povrchu potřeme olejem s utřeným česnekem a na konec osolíme. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Domácí hranolky

Domácí hranolky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambory, sůl

Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 ...

Plněné ořechové oplatky

Plněné ořechové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g vlašských (80 z nich namletých, zbytek nasekaných), 150 g cukru krystalu, 50 g másla, 1 lžíce černé silné kávy, 1 balení oplatek (surových)

Krystal a lžíci vody necháme zkaramelizovat na světlý karamel. Přidáme k němu pomleté a sekané ořechy a necháme chvilku zapražit. Potom přidáme lžíci kávy a zamícháme. Odstavíme z ohně a přidáme máslo a vymícháme. Směsí potřeme oplatek a na něj po...

Tuňákové těstoviny II.

Tuňákové těstoviny II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka, 350 g špaget, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička cukru krupice, kořenová petržel, i její nať

Cestoviny uvaríme podľa návodu a scedíme. Petržel nastrúhame na rezančeky a zmiešame s tuniakom, kyslou smotanou, šťavou z citróna, cukrom a soľou. Masu vmiešame do cestovín a dozdobíme petrželovou vňaťou.

Pstruh v bazalce

Pstruh v bazalce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, šťáva z 1 citrónu a jeden celý citrón, špetka soli, špetka bílého pepře, 1 menší cibule, svazek čerstvé bazalky, 1 sklenka slunečnicového oleje, 2 dcl zeleninového vývaru, 1 lžíce másla

Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme na chladném místě odstát. Na oleji orestujeme cibuli a jemně nasekanou bazalku, pak přeložíme do zapékací mísy. Na cibulovo-bazalkový základ nalijeme vývar, uložíme ryby, plátky citr...

Sloní žraso

Sloní žraso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg měkkého salámu, 3 vejce, 3 sterilované okurky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky, cibuľu, papriku a salámu nadrobno pokrájame. Pridáme ostatné ingrediencie, dôkladne premiešame a necháme odstáť v chladničke. Podávame s chlebom.

Čajové keksy

Čajové keksy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 300 g másla, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 400 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 g čokolády na vaření, 100 g ovocné marmelády, 1 lžička citrónové kůry

Změklé máslo nakrájejte na malé kousky, přidejte cukr, špetku soli, citrónovou kůru a utřete dohladka. Postupně zašlehejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosijte ji na máslový krém. Vše dobře promíchejte. Cukrářský sáček s řezanou ...

Sádlo z domácí pekárny

Sádlo z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sádlo vepřové surové

Sádlo nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5cm vložíme do domácí pekárny a zapneme program džem, po skončení procesu znova zapneme pekárnu na stejný program, pak scedíme a škvarky použijeme dle chuti. Je vynikající!

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 2 uvařená vejce, 2 nakládané okurky, 1 cibule, 2 lžička hořčičné omáčky, sůl dle chuti, pepř mletý dle chuti, petrželová nať

Pevné složky semeleme na masovém strojku, přidáme koření, promícháme. Mažeme na chléb a posypeme jemně sekanou petrželkou-

Bezinková šťáva

Bezinková šťáva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks citrónu, 2 kg cukru krystalu, 2 l vody, 15 velkých květů Bezu černého

Převaříme 2 l vody, necháme vychladnout. Natrháme 15 květů černého bezu, dobře opereme a dáme do převařené vychladlé vody. Přidáme na plátky nakrájené citrony a necháme 24 hod. stát. Potom vyndáme květy a vodu přecedíme přes husté síto nebo plátno...

Houbový číňan

Houbový číňan

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtí prsa, 1 cibule, 2 papriky, 1 balení žampionů, sůl, pepř, grilovací koření, olivový olej

Omyjeme a na proužky nakrájíme krutí prsa. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka a dáme do misky spolu s grilovacím kořením a nakrájeným masem a zalejeme trochou olivového oleje. Necháme chvíli naložené a připravíme si papriku. Omyjeme, vykroj...

Čínské nudle s lilkem a kuřecím

Čínské nudle s lilkem a kuřecím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks kuřecí prsa, 1 menší lilek, 1 menší pórek, 1 menší lžička pepře, 2 lžičky soli, 1 balení čínských nudlí (4 kostičky)

Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme a necháme chvíli v chladu. Lilek také nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme a necháme chvíli stát (vypotit). Nudle ve větší nádobě zalijeme vařící vodou, přiklopíme a necháme změ...

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meat (lančmítu), 1 kg vařených brambor, 400 ml smetany do omáčky, 3 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky kmínu, 1 lžička sádla

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. Tuto vrstvu brambor posypeme kmínem a na ni naskládáme plátky lančmítu (1/2 konzervy) a ty posypeme grilovacím kořením. Vrstvy ještě jednou v...

Rozmarýnové brambory

Rozmarýnové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých brambor, 1 snítka rozmarýnu, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 20 g másla, sůl, pepř

Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut. Nakonec dáme na opečené brambory máslo a rozmarýn a ještě cca 2 - 3 mi...

Chutná zeleninová příloha

Chutná zeleninová příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 celer, 2 velké mrkve, 1 Lučina, sůl, muškátový ořech, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 červená cibule, olivový olej, 1 lžíce másla

Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev, celer a uvaříme do měkka. Když mrkev s celerem změknou, přidáme na kostky pokrájené brambory. Mrkev s celerem vyndáme do mísy, přidáme 3 lžíce vývaru a rozmixujeme. Poté zašťoucháme brambory, osolíme, př...

Tvarůžek v hermelínu

Tvarůžek v hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 tvarůžek, lžíce kečupu, hladká mouka, 1 vejce a strouhanka na trojobal, olej na smažení

Hermelín si překrojíme a lžíci nebo nožem vydlabeme z jedné půlky sýr tak, aby nám vzniklo místo pro tvarůžek. Ten vložíme, potřeme kečupem, přiklopíme druhou půlkou hermelínu a obalíme v trojobalu. Nejprve zprudka a pak velice zvolna smažíme na o...

Kakaový dortík

Kakaový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 100 g cukru na puding, 4 vejce, 1 lžíce horké čokolády v prášku, 500 ml mléka, 2 kakaové pudingové prášky, 2 lžíce másla nebo Hery, 2 lžičky rozpustné kávy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce skořice, 2 lžíce rumu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 čokolády na vaření

Z bílků ušleháme tuhý sníh, můžeme přidat lžíci studené vody. Postupně přidáváme krupicový cukr a ještě chvíli šleháme, až sníh hodně zhoustne. Potom zašleháme žloutky, můžeme přidat lžíci horké vody, a nakonec jen zlehka vmícháme polohrubou mouku...

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Lahůdkový salát s chřestem

Lahůdkový salát s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička nastrouhaného křenu, půl lžičky cukru krupice, sůl, pepř, pažitka, 250 g měkkého salámu, 1 cibuli, 1 jablko, 2 rajčata, 250 g vařeného nebo sterilovaného chřestu, 2 natvrdo uvařená vejce

Jogurt dáme do salátové mísy, smícháme ho s majonézou, hořčicí, nasekanou pažitkou a ochutíme solí, pepřem, cukrem a křenem. Salám a cibuli oloupeme, jablko a rajče rozkrojíme a zbavíme jader. Všechno včetně chřestu nakrájíme na nudličky a smíchám...

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

stránka: