Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 193

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 banány, 2 pomeranče, 2 kiwi, 50 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru krystal, 2 dcl bílého vína

Ovoce nakrájíme na kostičky a smícháme s rozinkami. Marinádu připravíme následujícím způsobem: ořechy posekáme a vložíme na teflonovou pánev spolu s cukrem. Zlehka pražíme, až se cukr začne rozpouštět. Jakmile je tekutý a voňavý, vlijeme na pánev...

Letní rychlý salátek

Letní rychlý salátek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 1 konzerva ananasu

Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky, obsah plechovky včetně šťávy vyklopíme do misky se salátem a promícháme.

Salát ze slanečků I.

Salát ze slanečků I.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g slanečků, 1 cibuli, 200 g sterilované zeleninové směsi, 1 malou sklenku majonézy, 1/2 lžičky octa, pepř

Slanečky očistíme a vymáčíme několik hodin ve vodě. Po okapání je pokrájíme na menší dílky, smícháme se zeleninou včetně nadrobno nakrájené cibule, dochutíme octem, pepřem a dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme majonézu a necháme asi hodinu ...

Kapří minutky s houbami

Kapří minutky s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 200 g mrkve, 1 konzerva hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky mleté papriky, pepř, sůl, 1 lžička nasekané petrželové natě, hladká mouka na obalování, rostlinný olej na smažení, 1 kapr

Na másle udusíme na větší kousky nakrájenou karotku, stejně nahrubo nakrájené houby, hrášek, opepříme a osolíme. Vykuchaného kapra nakrájíme přes celé tělo na podkovy asi 2 cm tlusté, potřeme je solí a mletou paprikou a obalíme v mouce. Porce kapr...

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g kapra, 20 g soli, 400 g rybích hlav , 1 rybí páteř, 1 dcl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 2 g mletého pepře, 20 g petrželové nati, 30 g polohrubé mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a dro...

Míchaný salát s topinkami

Míchaný salát s topinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky čínského zelí, 4 rajčata, 50 g nakládaných feferonek, 100 g plněných oliv, rostlinný olej, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, petrželová nať, 4 plátky toastového chleba

Omyté listy čínského zelí osušíme a nakrájíme na menší řezy, rajčata na kolečka, feferonky zbavené semeníku na kousky a olivy rozpůlíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, sekanou petrželkou, octem a olivovým olejem. Salát v...

Strouhaný okurkový salát

Strouhaný okurkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g salátových okurek, malá lžička soli, špetka mletého pepře, 4-5 stroužků protlačeného česneku, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžíce 6% octu

Oloupané salátové okurky nastrouháme, osolíme a necháme chvilku odležet, aby pustily vodu. Přidáme pepř, lisem protlačený česnek, cukr a ocet. Všechno dobře promíchám a nechám odležet aspoň 1/2 hodiny, pak dle vlastní chuti dochutíme.

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené cibule, 4 rajčata, 1 salátová okurka, 100 g černých oliv, 6 lžic vinného octa, 1 lžíce oregana, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 100 g ovčího sýra, 1 hlávkový salát, naložené feferonky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu nakrájíme na dílky. Okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy. Přidáme olivy a vše opatrně zvolna promíc...

Salát ze syrového celeru

Salát ze syrového celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší celery, 2 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 šálku oleje, 1 a půl lžíce 4% octa, 1/2 lžičky hořčice, černé olivy, sůl, pepř

Syrové celery omyjeme, oloupeme, nastrouháme, vložíme do mísy a zakapeme olejem. Necháme odležet a pak přidáme vejce nakrájená na plátky, olivy bez pecek a hořčici zředěnou octem. Osolíme, opepříme a před podáváním důkladně promícháme.

Zeleninový dia salát

Zeleninový dia salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g květáku, 100 g rajčat, 150 g salátových okurek, 80 g cibule, 1 malý listový salát, 1 bílý jogurt, 2 lžíce oleje, 1 pecička umělého sladidla, citrónová šťáva nebo vinný ocet, mletý pepř, sůl

Květák očistíme, roze­bereme na růžičky, uva­říme ve slané vodě do ­měkka a necháme okapat v sítě. Růžičky osekáme, přidá­me hlávkový salát roz­trhaný na malé kousky, plátky rajčat, tenké plát­ky oloupané salátové okurky, jemně nakráje­nou cibuli ...

Čínský salát ze skleněných nudlí

Čínský salát ze skleněných nudlí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g skleněných nudlí, 3 řapíky celeru, 250 g mrkve, kousek čerstvého zázvoru, 1 červená feferonka, 3 lžíce sherry octa, 2-3 lžíce sojové omáčky, špetka cukru krupice, bílý pepř, vanička řeřichy, 4 lžíce slunečnicového oleje

Skleněné nudle zalijeme v hrnci vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát. Poté je scedíme a necháme dob­ře okapat v sítu. Nudle nastříháme na několikacentimetrové kousky. Celerové řapíky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev omyjeme...

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hlávky listového salátu, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička citrónové šťávy, sůl

Salátové listy dobře omyjeme. Smetanu smícháme se solí, cukrem, citrónovou šťávou a vlejeme na salát. Podáváme vychlazené.

Hrachová polévka s krutonky

Hrachová polévka s krutonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

hrách, 3 stroužky česneku, 1-2 kostky Masoxu, majoránka, hladká mouka, máslo, chléb, rostlinný olej

Hrách si namočíme přes noc a druhý den ho ve stejné vodě uvaříme do měkka. Poté ho pečlivě propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Polévku ochutíme masoxem, prolisovaným česnekem, přidáme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky a...

Krémová hrášková polévka

Krémová hrášková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 50 g hladké mouky, 1,5 l drůbežího vývaru, 400 g vařeného zeleného nebo konzervovaného hrášku, 30 g pórku, muškátový květ, sůl

Ze 60 g másla a mouky zhotovíme jíšku, zalijeme vývarem a vzniklou bílou polévku povaříme. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolu na 20 g másla trochu osmahneme, k němu přidáme scezený zelený hrášek, osolíme, podlijeme trochou vody...

Česnekovo-sýrová polévka

Česnekovo-sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 stroužků česneku, 1 cibule, 150 ml smetany ke šlehání, 1 l zeleninového vývaru, 150 g taveného sýra Smetanito, hotová světlá jíška Knorr, máslo, Vegeta na dochucení

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na másle, přilejeme zeleninový vývar a přimícháme tavený sýr (můžeme mixovat). Přidáme prolisovaný česnek, smetanu, na zahuštění hotovou jíšku Knorr a vaříme. Pokud je polévka málo slaná ochutíme Pod...

Krémová bramborová polévka

Krémová bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

600 g brambor, 1 l zeleninového vývaru, 2 pórky, 200 g celeru, 1 velká mrkev, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, bílý pepř, 2 lžíce slunečnicových semínek, 200 g Tofu, 2 lžíce másla, petrželová nať, tuk na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do zeleninového vývaru přidáme nakrájené brambory a vaříme dvacet minut. Celer a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Uvařené bramb...

Maďarská žampionová polévka

Maďarská žampionová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg žampionů, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, kousek feferonky, 1 lžička bujónu, 250 ml smetany na vaření, 1 l vody

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme máslo a žampiony podusíme, přidáme lžíci mouky, osolíme, opepříme a přidáme feferonku. Zalijeme asi 1 l vody a zvolna vaříme. Po 20 minutách odstavíme a vlijeme smetanu. Můžeme dochutit bujóne...

Jogurtový sýr

Jogurtový sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g bílého nízkotučného jogurtu, 2 lžičky limetkové nebo citrónové šťávy, 1/4 hrnku posekané pažitky, 1/4 hrnku posekané petrželky, 1/4 lžičky soli, troška pepře

Cedník vyložíme plátnem a položíme ho nad misku. Do cedníku dáme jogurt a necháme ho po několik hodin stát při pokojové teplotě. Poté slijeme nahromaděnou tekutinu. Jogurt dáme do mixeru, přidáme bylinky a vše rozmixujeme na kaši. Osolíme a opepří...

Syrečková všehochuť

Syrečková všehochuť

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 1/4 l mléka, 100 g olomouckých syrečků, sůl, 1 červená paprika, bílý pepř, 1 cibule, pažitka

Z másla, mouky a mléka připravíme hustou bešamelovou omáčku. Do ještě bublající omáčky přimícháme kostečky syrečků, papriku a bílý pepř. Mícháme, dokud se syrečky nerozpustí. Podle chuti dosolíme. Směs mažeme na chléb a sypeme jemně nakrájenou cib...

Bagety z domácí pekárny

Bagety z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 lžičku citrónové šťávy, 500 g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 instantní droždí (kvasnice), 1 vejce, 1 lžíci sezamových semínek

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta vypracujeme podlouhlé bagety, dáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme je do trouby, vyhřáté na 200 °C a...

Špekáčky na pivě

Špekáčky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 špekáčků, 4 cibule, 4 stroužky česneku, 4 feferonky, 4 lžíce kečupu, 1 černé pivo

Oloupané špekáčky podélně nařízneme, vzniklou kapsu naplníme kolečkem cibule, plátkem česneku a kouskem feferonky. Naplněné špekáčky klademe těsně k sobě do zapékací misky (remosky) tak, aby se nerozvíjely. Zalijeme kečupem, podlijeme černým pivem...

Vuřt guláš

Vuřt guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Kabanosu, 2 lžíce sádla, 5 cibulí, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku pálivé mleté papriky, 1 lžíci hladké mouky, 1 zelenou papriku, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1-2 stroužky česneku, sůl, 3 dcl vody

Na sádle osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme kolečka salámu, osmahneme, zasypeme sladkou i pálivou paprikou a moukou, opečeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou papriku, majoránku, utřený česnek, podle chuti přisolíme a k...

Italské ravioli

Italské ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 3 vejce, 50 g másla, 150 g strouhaného parmazánu, sůl, zbytek vepřové pečeně na nádivku, 1 lžičku Vegety

Nádivka: Zbytky pečeně smícháme s 100g jemně nastrouhaného parmazánu a vegetou. Spojíme vejcem a podle chuti dosolíme. Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čt...

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibulï, 100 g vařených fazolí, 1 droždí (kvasnice), 1 hrst namočených ovesných vloček, 50 g smetanového sýru, sůl, 1 lžičku čtvero koření

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout. Přidáme uvařené fazole, ovesné vločky a opékáme asi 2 min. Dochutíme solí a kořením.

Houbová pomazánka Táňa

Houbová pomazánka Táňa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hub, 5-6 feferonek, 0,5 kg cibule, 0,5 l kečupu, 0,5 l rostlinného oleje

Houby krátce povaříme. Všechny ingredience semeleme na masovém mlýnku (malá šajba), poté vložíme do hlubšího hrnce a cca 40 minut vaříme na mírném plameni. Směs neustále mícháme, jinak prská do okolí a může se připálit. Poté směsí plníme šroubovac...

stránka: