Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Ořechovo-rozinková bábovka

Ořechovo-rozinková bábovka
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 10min , porce

2922 kalorií, 7.0g cukrů, 174.0g tuků, 57.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme se solí. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, krystalový cukr a vlijeme do mouky. Máslo, vanilkový cukr, cukr moučka vymícháme do pěny a všleháme vejce. Takto připravenou směs smícháme s moukou a vypracujeme těsto. Dáme do teplého místa a necháme vykynout 30 minut. Rozinky pokapeme rumem a necháme odležet. Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a nasekané ořechy. Těsto přeložíme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

janulkam

04. 11. 2009, Recept navštíven: 1939x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Ořechovo-rozinková bábovka

Ořechovo-rozinková bábovka

Mouku smícháme se solí. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, krystalový cukr a vlijeme do mouky. Máslo, vani...

Zobrazit všechny podobné recepty k Ořechovo-rozinková bábovka Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
již nepoužívám cukr krystal do bábovek, ale třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

29. 02. 2016, 17:57

Přidat komentář

Facebook komentáře