Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ořechovo-rozinková bábovka

Ořechovo-rozinková bábovka

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2922 kalorií 7.0g cukrů 174.0g tuků 57.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme se solí. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, krystalový cukr a vlijeme do mouky. Máslo, vanilkový cukr, cukr moučka vymícháme do pěny a všleháme vejce. Takto připravenou směs smícháme s moukou a vypracujeme těsto. Dáme do teplého místa a necháme vykynout 30 minut. Rozinky pokapeme rumem a necháme odležet. Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a nasekané ořechy. Těsto přeložíme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem.


janulkam

04. 11. 2009, Recept navštíven: 2068x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
již nepoužívám cukr krystal do bábovek, ale třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

29. 02. 2016, 17:57

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bábovka je dobrá a chutná

21. 01. 2017, 19:46

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
orechovo hrozienková bábovka veľmi dobrá

10. 03. 2017, 17:54

Přidat komentář

Facebook komentáře