Ořechovo-rozinková bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2922
kalorií
7.0g
cukrů
174.0g
tuků
57.0g
bílkovin
Příprava
Mouku smícháme se solí. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, krystalový cukr a vlijeme do mouky. Máslo, vanilkový cukr, cukr moučka vymícháme do pěny a všleháme vejce. Takto připravenou směs smícháme s moukou a vypracujeme těsto. Dáme do teplého místa a necháme vykynout 30 minut. Rozinky pokapeme rumem a necháme odležet. Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a nasekané ořechy. Těsto přeložíme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
janulkam04. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: třtinový cukr
planeta 29. 02. 2016, 18:57
© 2024, Railsformers s.r.o.