Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 196

Provensálské listové taštičky

Provensálské listové taštičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 20 dkg šunkového salámu, 200 g plátkového sýra, 1 vejce, provensálské koření

Těsto rozdělíme na polovinu. Každou rozválíme na pomoučeném vále na tenko a rozkrájíme na obdélníky. Na každý obdélník položíme 2 kolečka salámu, kousek sýra a posypeme kořením. Přehneme na poloviny a okraje dobře přimáčkneme k sobě. Skládáme na s...

Listový závin s Lučinou

Listový závin s Lučinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 300 g šunky nebo šunkového salámu, 260 g sýru Lučina, kousek pórku, 1 vejce, sezamová nebo jiná semínka

Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále rozválíme každou část na obdélník. Poklademe ho kolečky salámu, doprostřed rozdrobíme Lučinu a posypeme na kousky pokrájeným pórkem. Okraje přehneme přes sebe, přeneseme na plech vyložený papírem na...

Perníkové flamery

Perníkové flamery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 4 lžíce dětské krupice, 2 lžíce strouhaného perníku, 4 lžíce medu, čokoládové hobliny, špetka soli

Z mléka, krupice a soli uvaříme kaši. Do horké kaše vmícháme asi 2 lžíce strouhaného perníku. Dobře rozmícháme a vlijeme do formiček. Necháme vychladit, pak vyklopíme na talíř a dozdobíme medem a hoblinkami čokolády.

Obalovaná hlíva na česneku

Obalovaná hlíva na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hlívy ústřičné, 3 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, olej na smažení

Kloboučky hlívy omyjeme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem a kloboučky hlívy zespoda potřeme směsi lisovaného česneku se solí. Takto připravenou hlívu obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném oleji na pánvičce.

Mladé kuřátko s mrkví

Mladé kuřátko s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 plátky anglické slaniny, 10 dkg másla, 1/2 mrkve, voda, ocet, sůl, pepř, olej, hladká mouka na jíšku

Omyté kuře osolíme a dáme do pekáčku. Poklademe slaninou, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme asi 45 minut. Jakmile je kuře téměř hotové, rozporcujeme ho a dopečeme do zlatova. Při dopékání podléváme šťávou. Mrkev nakrájíme na kolečka, dáme do...

Muffiny plněné brusinkovým džemem

Muffiny plněné brusinkovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru krystal, 1 balení vanilkového cukru, 1 vejce, 50 g másla, 125 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 1/3 prášku do pečiva, 1 sklenka brusinkového džemu

Krystalový cukr, vanilkový cukr a změklé máslo našleháme v míse. Přidáme vejce, vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše promícháme. Připravíme si speciální formičky a papírové košíčky. Formičky vymažeme tukem a plníme zhru...

Těstoviny s rybou

Těstoviny s rybou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin (široké nudle či vřetena), 500 g rybího filé bez kostí, zelená petrželová nať, česnek podle chuti, trochu citrónové šťávy, rostlinný olej, sůl, strouhaný sýr, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti

Rybí filé nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostičky a smažíme ze všech stran na oleji. Přidáme česnek podle chuti, asi dvě lžíce oleje a ještě chvíli necháme smažit. Ke konci přidáme citronovou štávu, kterou jsme smíchali s nasekanými bylinkami ...

Sladký okurkový salát

Sladký okurkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 2 lžíce octa, 3-4 lžíce cukru

Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dolijeme troškou vody a přidáme ocet a cukr. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a chutě nespojí. Necháme trošku vychladit.

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka červeného zelí, 0,5 l červeného vína, 1 jablko, sůl, mletý nebo drcený kmín, 10 dkg na kostičky nakrájené anglické slaniny

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijeme vínem a trošičkou vody. Osolíme a okmínujeme a necháme vařit. Až je zelí měkké, opět zkusíme dochutit kmínem nebo solí a pro lepší chuť př...

Bramboračka

Bramboračka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 ks brambor, 2 mrkve, 1-2 kořeny petržele, 1/3 celeru, 1 větší cibuli, kousek květáku, česnek podle chuti, houby, lžíci majoránky, pepř, celý kmín, petrželová nať, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1,5 l vody

Na zpěněném másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, květák a houby. Osmažíme a zaprášíme hladkou moukou. Mícháme, až mouka chytí zlatavou barvu, a zalijeme asi litrem a půl vroucí vody. Osolíme, okmínujeme a lehce opepříme...

Čatní z jablek

Čatní z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých jablek, 2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru, 2 skořice, 1 lžička anýzu, 2-3 ks sušených a nadrcených čili papriček, 5 ks hřebíčků, 1 lžička kurkumy, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce vody, 4 lžíce nejlépe hnědého cukru

Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme olej a přidáme zázvor, skořici, anýz, čili papričky a hřebíček. Za stálého míchání smažíme asi půl minuty, než anýz ztmavne. Pak přidáme kurku...

Sojový salát

Sojový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervu sterilizované soji, 1 menší cibuli, 1 sójovou tatarskou omáčku, 1 lžičku čtvero koření, 1 lžičku kečupu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1/2 lžíce petrželové natě

Všetky suroviny zmiešame a podávame s tmavým celozrnným chlebom alebo pečivom.

Kapustovo-rajčatová polévka

Kapustovo-rajčatová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 1 rajčatový protlak, 1/2 hrsti dlouhozrné rýže, 1/4 lžičky mletého kmínu, sůl, 1 lžíci ztuženéhoý pokrmového tuku, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky

Kapustu narežeme na drobné štvorčeky a uvaríme vo vode. Vodu zlejeme. Potom znovu podlejeme vodou, pridáme mletú rascu, soľ, ryžu a ďalej dusíme. Tesne pred koncom ako je ryža uvarená, pridáme paradajkový pretlak a zamiešame. Zahustíme cibuľovou z...

Kuře na soli

Kuře na soli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 kg soli, 100 ml rostlinného oleje, 1 lžíci koření na kuře

Na plech rozložíme pečící papír a vsypeme na něj 1 kg soli. Ve skleničce rozmícháme olej s kořením na kuře. Očištěné kuře potřeme vzniklou marinádou a dáme péct na rošt tak, aby tuk odkapával na plech se solí. Pečeme do zlatova, cca 1 hodinu. Sůl ...

Šlehačkový dort

Šlehačkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vaječných bílků, 32 dkg cukru moučky, 15 dkg hrubé mouky, 15 dkg mletých vlašských ořechů, 4 smetany ke šlehání (šlehačky), 1/4 lžičky vanilky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak do něj zamícháme cukr, mouku, pomleté ořechy a trošku vanilky. Na vymaštěné a hrubou moukou vysypané kulaté dno formy uděláme z připraveného těsta tenkou placku, dáme na dno formy a pečeme do růžova. Ještě za tepla ...

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrneček cukru krupice, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 hrneček mléka, 2 tučné tvarohy, 1 pudink vanilkové příchuti, cukr moučku dle chuti

Pozor! Pudink se přidává v prášku, žádný se nevaří. Smícháme tvarohy, 1 vejce, pudink, kapičku mléka a cukr moučku dle chuti. Náplň nesmí být moc řídká. Hustota, aby šla zdobit pytlíkem. Když máme připravenou náplň, připravíme si lité těsto. Smí...

Štefanovské stříkance

Štefanovské stříkance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 300 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 1 balení droždí (kvasnic), 100 g másla, sůl, 250 g zakysané smetany, 100 g dětské krupice

Zemiaky uvaryme v šupke. Zemiaky zemiakovna jemno nastrúhame, pridáme 50 g roztopeného masla, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 ...

Rajská omáčka s karbenátkem

Rajská omáčka s karbenátkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 2 lžičky soli, pepř, 2 rajčatové protlaky, 1 střední cibule, 1/2 lžičky mletého nového koření, 3 bobkové listy, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce cukru krystalu, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 l vařící vody

Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku. Během smažení karbenátků si nakrájíme na k...

Tiramisu a la diabetik

Tiramisu a la diabetik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení tučného tvarohu, 2 lžičky nízkoenergetického sladidla, 2 balení šlehačky v prášku bez cukru, 1 balení piškotů dia celozrnných, 2 lžíce hořkého kakaa, 1 šálek silné kávy, mléko dle potřeby

Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové formy tak, aby byly těsně vedle sebe. Poté je pokryjeme částí připraveného krému...

Pizza tyčinky

Pizza tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vlažné vody, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky soli, 1 lžičku koření na pizzu, 1 vejce, 200 g pizzy mouky, 290 g hladké mouky, 1/4 droždí (kvasnice), 1 lžičku cukru krupice, 1-2 lžíce kečupu

Po vykynutí těsto rozdělíme na půlky a z každého vyválíme obdélník (asi 20 x 30 cm). Jeden pomašlujeme kečupem a přiklopíme druhým plátem. Rádýlkem nebo nožem nakrájíme asi 1cm proužky, které stočíme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Nechám...

Bramborákový řízek

Bramborákový řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 6 velkých brambor, 2 vejce, 4-5 lžic hrubé mouky, 1 lžičku drcené majoránky, 1/2 lžičky kmínu, sůl, rostlinný olej na smažení

Z brambor, česneku, vejcí, mouky, majoránky, kmínu a soli si připravíme těsto na bramboráky /viz související recepty). Řízky naklepeme na tenčí plátky, obalíme v těstu na bramboráky a pozvolna osmažíme na pánvi, aby řízek nebyl syrový.

Placky z drůbežího masa

Placky z drůbežího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 5 vajec, 2 lžíce Solamylu, 1 konzerva drcené kukuřice, 1-2 lžičky kari koření, sůl, 1 lžíce Vegety, rostlinný olej na smažení

Hydinové mäso pokrájame na drobné kúsky. Do misy si dáme 5 celých vajec, 2 pol. lyžice solamylu a dobre vymiešame (aby nezostali žiadne hrčky), potom pridáme podľa chuti karí korenie, soľ a vegetu. Do tejto zmesi vložíme pokrájané mäso a sterilizo...

Štrůdl lenivé hospodyňky

Štrůdl lenivé hospodyňky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 Heru, 125 ml kefíru, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 3 hrsti mletých vlašských ořechů, 2 skořicové cukry, 1 hrst rozinek, 6 jablek

Z mouky, Hery a kefíru (kyselého mléka) vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Každý tence vyválíme, potřeme rozpuštěnou Herou, strouhankou, posypeme strouhanými ořechy a poklademe krouhanými nebo strouhanými jablky. Ochutíme skořicovým cukrem...

Vánoční koláč

Vánoční koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 1 lžíci cukru krupice, 2 lžíce studené vody, 6 vajec, 14 dkg cukru moučky, 30 dkg nastrouhaných vlašských ořechů

Z mouky, másla, cukru krupice, 1 žloutku a vody zpracujeme těsto a necháme odpočinout přes noc. Mezitím si připravíme nádivku. Cukr moučku utřeme se 4 žloutky, přidáme 20 dkg nastrouhaných ořechů a sníh ušlehaný z 5 bílků. Vše pomalu zamícháme. Z ...

Solamylové cukroví

Solamylové cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 20 dkg Solamylu, 20 dkg cukru moučky, 30 dkg Hery, 2 žloutky, 3 lžičky citrónové šťávy, rybízovou marmeládu na slepování, 10 dkg čokolády na vaření

V míse smícháme rukou mouku, Solamyl a cukr. Přidáme nakrájenou Heru, žloutky a citrónovou šťávu. Zpracujeme ve vláčné těsto - má velmi příjemnou konzistenci, barvu i vůni. Zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout (vůbe...

stránka: