Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 9

Kližka s řapíkatým celerem

Kližka s řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky řapíkatého celeru, 300 g hovězí klížky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, 1 mrkev

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou a přidáme hořčici a za občasného podl...

Palačinky s mákem

Palačinky s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 500 ml plnotučného mléka, 1 lžíce máku, špetka soli, 2 žloutky, 50 ml slunečnicového oleje

Z mouky, mléka, žloutků a soli vymícháme těstíčko. Nakonec přidáme mletý mák a necháme asi 30 minut odležet. Na pánvi vytřené olejem usmažíme palačinky. Potřeme je marmeládou nebo ochuceným tvarohem a stočíme. Dle chuti posypeme moučkovým cukrem.

Čokoládový tvaroh se smetanou

Čokoládový tvaroh se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce cukru krystal, 100 g čokolády na vaření, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g jemného tvarohu

Do smetany na šlehání nalámeme čokoládu a přidáme cukr. Uvedeme do varu, krátce povaříme a dáme vychladit. Do vychlazené přidáme tvaroh a elektrickým šlehačem vyšleháme.

Knedlíky z rohlíků

Knedlíky z rohlíků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 syrový brambor, 1 starší rohlík

Rohlík z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Brambor oškrábeme a rozmixujeme na kaši. Obojí dáme do mísy a spojíme. Potom stlačením v dlani utvoříme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 5 minut.

Krůtí nudličky s hráškem

Krůtí nudličky s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1/2 lžičky mleté papriky , 1/2 lžičky Mexického koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky kari koření, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 stroužek česneku, 50 ml vody, 250 g krůtích prsou, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje

Den předem si připravíme marinádu. Ve vlažné vodě rozpustíme bujón, vmícháme papriku, mexické koření, sójovou a worčestrovou omáčku,hořčici a kari. Poté přidáme maso nakrájené na nudličky, promícháme, dáme do misky s víčkem a uložíme do chladničky...

Salát z lilku

Salát z lilku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký lilek, špetka soli, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 150 g majonézy, 1 lžíce nasekaného kopru, 100 g strouhaného sýra, 3 rajčata

Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka, osolíme je a osmažíme na oleji. Utřený česnek a nasekaný kopr smícháme s majonézou a sýrem, přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Nakonec přidáme kolečka lilků a vše zlehka promícháme.

Salát z hovězího masa

Salát z hovězího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařeného hovězího masa , 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Vařené hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a slitý hrášek. Uděláme si zálivku - trochu převařené vody s octem, olejem, pepřem a solí. Promícháme salát se z...

Pomerančový salát se sýrem

Pomerančový salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké pomeranče, 2 červené cibule, 200 g uzeného sýra, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, pár kapka tabasco, 1/2 svazku máty peprné

Velké pomeranče oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na tenké plátky. Sýr nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Přidáme pomeranče, cibuli, olej, sůl, pepř a tabasco. Nakonec přidáme natrhané lístky máty. Promí...

Srbská omeleta

Srbská omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g paprik, 250 g rajčat, 50 g cibule, špetka soli, troška pepře, 8 vajec, 2 lžíce olivového oleje

Papriky rozpůlíme a očistíme. Pak nakrájíme nadrobno. Cibuli a rajčata nakrájíme také nadrobno. Osmahneme je na oleji, lehce osolíme a opepříme. Pak zeleninu zalijeme rozkvedlanými vejci, promícháme a lehce zapečeme v troubě.

Zapečené papriky

Zapečené papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké papriky, 3 vejce, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 400 g dietního salámu, 200 g tvrdého sýra

Papriky omyjeme a rozkrojíme, odstraníme semínka a půlky znovu omyjeme. Vejce rozšleháme, osolíme a vmícháme do nich nakrájenou cibuli a nastrouhaný salám. Touto směsí naplníme půlky paprik. Dáme je do vymaštěného pekáčku a asi 10 minut zapékáme. ...

Pohanková kaše

Pohanková kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pohanky, 150 g anglické slaniny, 1 větší cibule, špetka soli

Pohanku uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky a necháme jí v pánvi rozpustit, na ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Hotovou kaši dáme do talíře a na kaši dáme směs cibule se slaninou.

Tuňáková vejce

Tuňáková vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáka, 50 g másla, špetka mletého bílého pepře, lžička petrželové nati

Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Poté rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Změklé máslo vyšleháme v misce do pěny, přidáme prolisované žloutky, tuňáka a pepř a promícháme. Vzniklou pěnou naplníme vejce a ozdobíme petrželkou.

Srbská vejce

Srbská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 300 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička petrželové natě

Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme je. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm strouhanku. Rajčata propasírujeme přes cedník a přidáme do pánve ke strouhance. Chvíli dusíme a když směs zhoustne přidáme rozkvedlaná vejce a nasekanou petrž...

Rybí rolka

Rybí rolka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 filety z makrely, 0,5 citrónu, špetka soli, troška pepře, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 lžíce petrželové natě

Rybí filety omyjeme a osušíme ubrouskem. Pokapeme je citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Strouhaný sýr promícháme s nasekanou petrželkou a směsí potřeme připravené filety. Stočíme je do ruličky, spíchneme jehlou...

Kuřecí pletýnky

Kuřecí pletýnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 plátek másla, asi 1 lžíce koření Zlatavé kuře

Z kuřecích prsou oddělíme krátký sval, který už nebudeme krájet. Prso podélně nakrájíme na 3 - 4 pruhy, druhé prso také tak. Jednotlivé díly kuřecího masa posypeme z obou stran kořením. V zapékací formě opatrně rozpustíme máslo. Tři proužky dáme n...

Krůtí plátky s kari a česnekem

Krůtí plátky s kari a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1/2 lžičky kari koření, 2 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučného mléka, 100 ml vody, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme dle chuti i opepřit. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z obou stran a přendáme na předehřáté talíře. Do výpeku dáme mouku, zamícháme a z...

Sýrová omáčka s kukuřicí

Sýrová omáčka s kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g plísňového sýra, 350 ml plnotučného mléka, 2 lžíce instantní světlé jíšky, špetka bílého pepře, sůl, 3 lžíce sterilované kukuřice

Sýr nastrouháme, nebo nakrájíme na drobno. Mléko uvedeme do varu a vsypeme hotovou jíšku. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut a poté přidáme sýr. Na mírném plameni vaříme do rozpuštění sýra. Uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a vmícháme ku...

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička Vegety, 3 stroužky česneku, 2 lžičky sušené majoránky, 2 kostky bujónu, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 hrst nasekané petrželové natě, 3 lžíce mražené zeleniny Mochovanka

Do vejce přidáme vegetu, majoránku, mouku a oloupaný na jemno nastrouhaný česnek. Promícháme a směs necháme odstát dokud nám zavaří voda na polévku. Do vroucí vody protlačíme přes síto na halušky zavářku, přidáme bujóny a mraženou zeleninu. Vše po...

Hovězí plátky z tlakáče

Hovězí plátky z tlakáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky předního nebo zadního hovězího masa , sůl, mletý černý pepř, 4 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka na obalení, 1 lžička tmavé sójové omáčky

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře obalíme v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a plátky masa na něm dozlatova opečeme. Potom je pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Uvedeme do v...

Výborná hustá bramboračka

Výborná hustá bramboračka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 250 g mražené zeleninové směsi, 1 lžička soli

Nejprve udělám z másla a mouky světlou jíšku. Zaliju asi 3/4 litrem studené vody a vložím na kostičky nakrájené brambory. Osolíme. Asi po 5 minutách vsypeme mraženou zeleninu (podle chuti, my máme nejradši mrkev-hrášek-kukuřice). Vaříme do měkka. ...

Brokolicová polévka s mrkví

Brokolicová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brokolice, 2 mrkve, 2 brambory, 100 ml kravského mléka, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky

V hrnci rozpustíme máslo, a vložíme na malé kostičky nakrájenou mrkev a brambory. Chvíli opékáme, pak zalijeme vodou. 5 minut vaříme, poté přidáme na růžičky rozebranou brokolici a zalijeme vodou tak, aby byla brokolice sotva ponořená (pokud dáme ...

Kvalitní domácí jogurt

Kvalitní domácí jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g bílého jogurtu, 1000 ml kravského mléka

Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v kastrůlku na 40 stupňů(správná teplota je velmi důležitá, při vyšší teplotě se jogurtové bakterie usmrtí, při nižší se dostatečně nepomnoží). ...

Domácí pomazánka jako Lučina

Domácí pomazánka jako Lučina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 3 špetky soli

Postup přípravy je velice jednoduchý. Vezmu kastrůlek, do něj dám cedník, do cedníku utěrku, a do utěrky vyklopím bílý jogurt. Přikryji pokličkou, a dám na 24 hodin do lednice (někdo nechává těch 24 hodin v teple, ale v lednici mi to přijde bezpeč...

Brokolicový krém se sýrem

Brokolicový krém se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 stroužky česneku, 4 trojúhelníčky smetanového sýru, 500 g brokolice, sůl a pepř dle chuti, čerstvý koriandr nebo pár lístků máty, pečivo na doplnění

Brokolici rozdělte na růžičky a asi 15 minut ji vařte v osolené vodě. Poté vodu slijte a brokolici rozmixujte s polovinou mléka. V druhé polovině mléka rozpusťte krémový sýr. Když je základ zcela hladký, přidejte do něj prolisovaný česnek. K sýrov...

Hustá houbová polévka

Hustá houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce hladké mouky, 4 - 5 lžic slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 kostka bujónu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 150 g žampionů, 150 g hlívy ústřičné, 1 hrst petrželové natě, 1/2 kořene mrkve, sůl

Hlívu a žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a zelenou petrželku nasekáme. Z mouky a oleje usmažíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme nakrá...

stránka: