Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 12

Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy

Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 sáček van. cukru, 2 vejce, 1/2 hrnečku oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrneček mléka Alpro soya, švestky dle potřeby

Mouku, kypřicí prášek do pečiva, cukr (s oblibou dávám hnědý) a vanilkový cukr promísíme. Přidáme vajíčka, rostlinný olej, mléko, pro nemocné intolerancí bílkovin či laktózy použiji jakékoliv jiné mléko (Alpro soya), které snáší. Pro zdravé lidi ...

Paprikové rizoto

Paprikové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček dlouhozrnné rýže, špetka soli, 1 cibule, 3 lžíce tuku, 2 párky, 3 papriky (kapie), 3 rajčata, 3 vejce, troška pepře

Hrneček rýže opereme, spaříme horkou vodou a dáme do hrnce, zalijeme 2 hrnečeky horké vody, trochu osolíme a 15 minut vaříme na mírném ohni. Na pánvi rozehřejeme tuk a na něm osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrá...

Jesenický řízek

Jesenický řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, špetka soli a pepře, 5 lžic hladké mouky, 250 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru, 4 vejce

Vepřové řízky omyjeme a osušíme. Poté lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme z obou stran řízky dohněda. Vyndáme na talíř ven. Do výpeku vsypeme lžičku mouky a osmahneme ji. Poté pod...

Špagety po uhlířsku

Špagety po uhlířsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g špaget, 100 g slaniny, 100 g šunky, troška pepře a soli, 4 vejce, 4 lžíce smetany, 1 hrst strouhaného sýra

Špagety uvaříme podle návodu na balíčku a scedíme. Na větší pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu na kostičky a na ní opečeme nakrájenou šunku (lze i salám nebo uzené). Poté vmícháme uvařené špagety, osolíme, opepříme a chvíli opékáme. V misce rozš...

Houbová polévka s kapustou

Houbová polévka s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 1-2 hrsti hub, 1 menší hlávka kapusty, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce másla, 2 vejce

Do vařícího vývaru vsypeme očištěné a nakrájené houby, chvíli povaříme a pak přidáme spařenou a na nudličky nakrájenou kapustu. Ochutíme pepřem, kmínem a lžící másla. Nakonec přidáme 2 rozšlehaná vejce, ale polévku už nevaříme. Nejlepší je s chle...

Květák v majonézové omáčce

Květák v majonézové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, špetka soli, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 5 kapek worcesterové omáčky, 2 lžíce octa, 3 lžíce kopru

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s jogurtem, 3 stroužky utřeného česneku se solí, hořčicí a několika kapkami ocata dle chuti. Nakonec vmícháme jemně nakrájený k...

Vepřenky s cibulí

Vepřenky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 rohlíky, troška pepře a soli, troška mleté papriky , stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, 150 g tuku, 2 cibule, 1 lžíce pažitky

Vepřové maso nahrubo umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Rohlíky vymačkáme a přidáme k masu, osolíme, opepříme, přidáme papriku a 1 stroužek česneku dobře promícháme. Uděláme takové šišky nebo placičky, které zlehka obalíme ...

Česnekové kuře

Česnekové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 g másla, 2 cibule, 1 hlávka česneku, 200 ml vývaru, špetka soli, troška pepře

Kuře si rozporcujeme na 4 čtvrtky. Osolíme je a potřeme prolisovaným česnekem ze všech stran. Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme kousky kuřete, zalijeme vývarem a upečeme dozlatova.

Skopové po čínsku

Skopové po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 50 ml sojové omáčky, troška pepře, 4 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, 5 rajčat, 2 pórky, 2 lžíce petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky a pokapeme sojovou omáčkou. Pak je opepříme a osmahneme na oleji. Podlijeme vínem a dusíme. Před koncem dušení přidáme 5 nakrájených rajčat, 2 velké nadrobno nakrájené pórky, ještě trochu podlijeme a dodusíme doměkka. Doch...

Berlínský salát

Berlínský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g sterilovaného celeru, 300 g červené řepy, 2 lžičky olivového oleje, 1 citrón, špetka soli, 100 g slaniny, hlávka salátu

Jablko (nejlépe sladkokyselé) nakrájíme na nudličky do mísy. Přidáme pokrájený sterilovaný celer a červenou řepu, kterou pokrájenou na nudličky. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme. Pot...

Loupežnická pochoutka v alobalu

Loupežnická pochoutka v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 4 cibule, 5 brambor, 4 ostravské klobásy, 300 g slaniny, 1 šálek hub, 5 lžic tuku

Připravíme si 6 misek a do každé zvlášť si dáme nakrájenou jednu ingredienci. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, brambory na kolečka, klobásu na kolečka, slaninu na plátky a houby napůl. Suroviny stříděva napichjeme na grilovací...

Cikánský salát

Cikánský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pečeného vepřového masa, 200 g vařeného hovězího masa, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 5 stroužků česneku, 100 ml octa, 50 g cukru krupice, špetka soli a pepře, 50 ml olivového oleje, 5 lžic kečupu, 150 ml majonézy

Připravíme si mísu a dáme do ní nadrobno nakrájené, vepřové maso, hovězí maso, cibuli, sterilované okurky, kapie a česnek. Připravíme si zálivku - smícháme ocet, cukr - opepříme, osolíme, přidáme trochu oleje a trochu vody. Salát zalijeme připrave...

Surimi rizoto s hráškem

Surimi rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g surimi tyčinek, 1 sáček rýže ve varných sáčcích, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cibule, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic sterilovaného hrášku, 50 g uzeného eidamu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zmrzlé tyčinky nakrájíme na plátky, hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Rýži v sáčku uvaříme podle návodu. Na oleji usmažíme cibuli do světlerůžova. Přidáme nakrájené tyčinky, prohřejeme, osolíme, ope...

Okurky zapečené s masem

Okurky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 5 lžic tuku, 500 g vepřové plece, špetka soli, 2 okurky, 5 lžic hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 hrneček mléka, 3 vejce

Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném tuku na pánvi. Na ní dáme nakrájené plecko, které jsme osolily a dusíme bez podlévání doměkka. 2 okurky oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme semeníky a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce a při...

Čočka po brněnsku

Čočka po brněnsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení čočky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 větší mrkev, 1/4 středního celeru, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, sůl a pepř podle chuti, hrst nasekané petrželky, 1 kelímek zakysané smetany, troška citronové šťávy

Přebranou čočku nejméně na 2 hodiny namočíme. Pak ji v téže vodě dáme vařit. K poloměkké čočce přihodíme kostku zeleninového bujónu a přimícháme mrkev a celer nakrájené na tenké hranolky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, když se začne barvit do...

Houbová omáčka s paprikami

Houbová omáčka s paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené papriky (kapie), hrst očištěných hub, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmína, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a pokrájíme. Zpěníme v hrnci cibuli a přidáme 2 nadrobno nakrájené papriky a osmahneme. Přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Poté podlijeme trochou vody a 10 minut dusíme. Poté zalijeme smetanou,...

Káhirské rizoto

Káhirské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce másla, 400 g hovězího mletého masa, 1 šálek dlouhozrnné rýže, 150 g strouhaného sýra, 2 rajčata

Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Poté k cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opékáme. Šálek rýže promyjeme horkou vodou a dáme do kastrolu, zalijeme 2 šálky horké vody a osolíme....

Mozeček z ovesných vloček

Mozeček z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g ovesných vloček, 1/2 l vody, 1 cibule, 4 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi

Vločky namočíme do vody a necháme několik hodin stát. Poté na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vločky a dusíme doměkka. Pak přidáme 4 rozkvedlaná vejce, osolíme a umícháme jako mozeček. Nakonec posypeme petrželovou natí. Ideá...

Mozaikový chlebíček

Mozaikový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 lžičky sardelové pasty, 150 g šunky vcelku, 150 g zbytků pečeného masa, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 1 lžička kaparů, 1 veka

Vejce si uvaříme natvrdo. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pečené maso, dále 2 uvařená vejce pokrájená na kostičky, sterilované okurky a lžičku rozsekaných kaparů. Vše dobře promícháme. Veku rozkroj...

Telecí závitky se sýrem

Telecí závitky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky telecích řízků, 4 plátky sýra Ementál, 4 lžíce tuku, špetka soli a pepře, 1/4 ml vývaru, 4 lžíce instantní jíšky

Telecí řízky omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme a posolíme a opepříme. Poté poklademe plátkem ementálu a zavineme. Upevníme nejlépe nití. V pánvi rozpálíme tuk a na něm osmahneme závitky ze všech stran poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hoto...

Skopové řízky s fazolkami

Skopové řízky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky skopových řízků, troška bylinkové soli, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 1 cibule, 1 sáček mražených fazolek

Skopové řízky omyjeme a osušíme, poté lehce naklepeme. Osolíme je a poprášíme hladkou moukou, jen tak lehce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na něm osmahneme řízky, spíše zvolna. Podlijeme je vodou a dusíme téměř doměkka. Do druhé pánve d...

Vuřtový salát

Vuřtový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 špekáčky, 1 cibule, 2-3 ks sterilovaných okurek, 250 ml majonézy, 1 citrón, 2-3 lžíce hořčice, 2 lžičky petrželové natě

Špekáčky oloupeme a nakrájíme do mísy na tenká půlkolečka. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a přidáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy spolu s pokrájenými sterilovanými okurkami. Majolku ...

Kysané zelí s mletým masem

Kysané zelí s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kmínu, 500 g kyselého zelí, troška pepře a soli, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru krupice

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso, přidáme k němu 2 pokrájené papriky, nejlépe na proužky. Poté okořeníme mletou paprikou, kmínem, pak přidáme okapané a pokrájené kysané zelí a trochu podlijeme vodou. Povaříme na mírném ohni 20...

Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g růžičkové kapusty, špetka soli a pepře, 1 lžíce másla, špetka muškátového ořechu, 250 ml zakysané smetany, 3 lžíce mléka, 150 g šunky

Kapustičky očistíme a povaříme 10 minut v osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme kapustičky, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Hotové kapustičky přelijeme kysanou smetanou, ...

Gruzínské skopové

Gruzínské skopové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g skopové kýty, špetka soli a pepře, 3 stroužky česneku, 150 g hladké mouky, 100 g tuku, 1 cibule, 1 sklenka červeného vína, 1 lžička másla

Skopovou kýtu omyjeme a nakrájíme na menší medailonky, naklepeme je, osolíme opepříme a potřeme česnekem po obou stranách. Poté je lehce obalíme v mouce a na rozpáleném tuku z obou stran dobře osmahneme. Vyndáme na talíř. Do výpeku dáme nadrobno n...

stránka: