Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 13

Makrela s citronovou omáčkou

Makrela s citronovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, špetka soli, troška pepře, 100 g hladké mouky, 4 lžíce tuku, 150 g másla, 100 ml citronové šťávy, 2 lžíce petrželové naťi

Makrely očistíme a vykucháme, poté je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Dáme je na tukem vymazavý alobal a pečeme asi 15 minut v troubě. Omáčku připravíme z rozehřátého másla, do něhož vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a trochu s...

Vepřové maso s kapií a hráškem

Vepřové maso s kapií a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 3 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 2 dcl vody, špetka soli, 2 stroužky česneku, 1 sterilovaná paprika (kapie), 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 1 lžička Vegety, 150 g strouhaného sýra

Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na nudličky jako hranolky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme i maso. Poté vmícháme lžičku mleté papriky a hladké mouky, poté zalijeme 2 dcl vody. Osolíme, při...

Pomazánka z olejovek

Pomazánka z olejovek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení olejovek, 4 kousky taveného sýra, 1 cibule, 1 lžíce petrželové natě, 1-2 sterilované okurky, špetka soli, 1 citrón

Rybičky vyklopíme do mísy a vidličkou rozmačkáme i s částí oleje. Poté přidáme sýr a nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a sterilované okurky. Promícháme a osolíme, eventuelně podle chuti okyselíme citronem.

Celozrnné lívance dle Apetitu

Celozrnné lívance dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 120 ml podmáslí, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 2 vejce, 4 lžíce medu (nebo javorového sirupu), 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce oleje na vymaštění pánve, 200 g borůvek

V jedné míse smíchejte mouky, sodu, kypřící prášek a skořici. V druhé míse smíchejte 3 lžíce medu, vejce, podmáslí a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte. V případě, že se Vám zdá směs příliš tuhá, přidejte trochu podmáslí. ...

Žampionová omáčka s petrželkou

Žampionová omáčka s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 šálek masového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové naťi

Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou ci...

Omeleta s ovesnými vločkami

Omeleta s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 3 lžíce vody, špetka soli, 1/2 hrsti ovesných vloček, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 lžička petrželové naťi, 1 lžíce rostlinného oleje

Vločky přebereme a spaříme. Vejce rozšleháme v misce se 3 lžícemi vody a špetkou soli. Poté vmícháme vločky, strouhaný sýr a nasekanou petrželku. Pánev vymažeme olejem a rozpálíme. Těsto nalijeme na pánev a pečeme. Když se vejce na spodní straně o...

Porková polévka s droždím

Porková polévka s droždím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 50 g droždí (kvasnice), 1,5 l hovězího vývaru, 1-2 pórky, 2-3 lžíce máslové jíšky

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle v hrnci. Přidáme rozdrobené droždí a osmahneme společně. Zalijeme hovězím vývarem a přidáme pokrájený porek, buď na půlkolečka nebo nadrobno, jak má kdo rád a povaříme. Poté zahustíme máslovou jíškou a ...

Vařené kedlubny se sýrem

Vařené kedlubny se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnu, špetka soli, 2 lžíce pažitky, 60 g másla, 50 g Nivy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky, poté povaříme v osolené vodě. Mezitím vmícháme 2 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky spolu s nastrouhanou nivou do másla. Pořádně promícháme. Kedlubny rozdělíme na talíře a na každou navršíme kopeček byli...

Zapečené fazolky

Zapečené fazolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sterilovaných fazolek, 2 lžíce másla, 1 větší cibule, 1 pórek, 1/2 balení sterilovaných rajčat, 2 stroužky česneku, špetka soli, 100 g šunky, 4 lžíce másla

Sterilované fazolky propláchneme vodou a necháme na sítku okapat. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme pokrájený porek, okapané fazolky, pokrájená sterilovaná rajčata a krátce podusíme. Poté...

Šlehaný tvaroh s ředkvičkami

Šlehaný tvaroh s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu, 3 lžíce mléka, špetka soli, 5 ředkviček, 1 lžička petrželové naťi

Do misky dáme tvaroh, mléko - možno i méně než 3 lžíce - podle tvarohu, trošku soli a vyšleháme. Ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle a vmícháme do tvarohu, nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. Vše promícháme a mažeme na chléb.

Kotlety plněné celerem

Kotlety plněné celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 1 bulvový celer, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 lžíce petrželové naťi, špetka muškátového květu, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme 4 větší vepřové kotlety a opatrně je nařízneme, aby vznikla kapsa a osolíme je. Vytvoříme si v míse směs z nahrubo nastrouhaného celeru, strouhanky, vajec, petrželové natě a muškátového květu. Důkladně promícháme. Kapsy touto směsí naplním...

Polentová pizza

Polentová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l zeleninového vývaru, 200 g polenty, 50 g parmazánu, 150 g strouhaného eidamu, 100 g krůtího prsa, 100 g sušených rajčat, 1 stroužek česneku

Ve větším hrnci přiveďte k varu polentu, nechte vstřebat tekutinu a rychle míchejte asi 3-5 minut, dokud se nevytvoří hustá kaše. Odstavíme z ohně a na plech si připravíme pečící papír. Na papír rozetřeme asi 2-3 cm silnou vrstvu polenty. Sýr nast...

Ředkvičková polévka s květákem

Ředkvičková polévka s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ředkviček, 1/2 květáku, 5 lžic ovesných vloček, 1/4 kostky másla, sůl, 1 bujón, sušená petrželová nať, 2 l vody, 1 - 2 vejce

Ředkvičky očistíme (neloupeme) a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Květák bez košťálu rozebereme na malé kousky, nebo nasekáme. Na rozpuštěném másle opečeme ovesné vločky a přidáme ředkvičku i květák. Vše zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20...

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 sklenka leča, 100 g anglické slaniny, 1 pórek, 100 g Nivy, 50 ml rostlinného oleje

Kuřecí nebo krůtí prsa omyjeme a lehce naklepeme. Poté je narychlo a naprudko orestujeme na pánvi. Do zapékací mísy dáme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, pokrájenou anglickou slaninu na kostičky. Na to položíme prsa, zakápneme lečem a dám...

Budínské kuře

Budínské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 ml koňaku, špetka soli, 1 lžička cukru krupice, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce másla, 250 ml slunečnicového oleje

Kuře důkladně omyjeme a rozporcujeme nejlépe na 4 větší nebo 8 menších kousků. V míse rozmícháme koňak, prolisovaný česnek, cukr a sůl. Každou porci kuřátka v této směsi obalíme a necháme marinovat nejlépe přes noc a nejméně 3 hodiny. Potom z mouk...

Vločková polévka s cibulkou a mrkví

Vločková polévka s cibulkou a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jarních cibulek, 1 menší mrkev, 3 lžíce slunečnicového oleje, 5 lžic ovesných vloček, 1 vejce, 2 bujóny, 1250 ml vody

Cibulky očistíme, odkrojíme zelené části a nakrájíme na kolečka. Oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo. Na rozehřátém oleji vločky krátce opečeme, přidáme cibulku, mrkev a promícháme. Směs doplníme vejcem a mícháme do ztuhnutí vejce. Vše zalijeme ...

Lívanečky s řeckým jogurtem, čerstvými jahodami a čokoládou

Lívanečky s řeckým jogurtem, čerstvými jahodami a čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky jedlé sody, 120 ml podmáslí, 2 vejce, 4 lžíce medu, 250 g řeckého jogurtu, olej na opékání, 200 g jahod, 1 kypřící prášek, čokoláda na lívanečky

Smícháme obě mouky, kypřící prášek, skořici a sodu. V jiné míse si připravíme podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypeme moučnou směs a lehce prošleháme. Rozehřejeme lívanečník, potřeme olejem a upečeme lívance. Lívance rozdělíme ...

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g těstovin, sůl dle potřeby, 100 g drcených rajčat, 30 g strouhaného sýru, 30 g olivového oleje, 20 g cibule, oregano

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme al dente. Mezitím si na pánvi si orestujeme cibuli, přidáme drcená rajčata, sůl a oregáno. Prohřejeme a před servírováním posypeme strouhaným sýrem.

Kuřecí prsíčka obalovaná v corn flakes s bramborovou kaší a okurkovým želé

Kuřecí prsíčka obalovaná v corn flakes s bramborovou kaší a okurkovým želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, sůl a pepř dle chuti, 2 vejce, 750 ml polotučného mléka, 200 g hladké mouky, 250 g corn flakes, olivový olej na smažení, 1,2 kg brambor, 70 g másla, 70 ml smetany ke šlehání, 1 kg salátové okurky, 8 g plátkové želatiny, ocet, cukr krupice

Kuřecí prsíčka si naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku s mlékem a potom v corn flakes, které si rozdrobíme na menší kousky, smažíme v oleji. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme a rozmačkáme s másl...

Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem

Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 kg konzervovaných rajčat, 2 mrkve, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, (1 malá červená řepa), 100 g másla, olivový olej, sůl a pepř dle chuti, bazalka, tagliolini, parmezán na posypání

Na olivovém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou mrkev a celer. Po chvíli přidáme cibuli. Poté přidáme všechna pokrájená rajčata. Pro zvýraznění červené barvy můžeme přidat na kostky nakrájenou řepu. Vaříme pod poklicí asi 30 minut. Poté přep...

Kuřecí prsa na houbách

Kuřecí prsa na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 2 hrsti sušených hub, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, troška pepře, 2 lžíce másla

Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme a naklepeme. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Poté k ní přidáme prsa a orestujeme. Houby jsme si předem namočili a teď je přidáme k masu, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody...

Pivní kuřecí prsa

Pivní kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 stroužky česneku, 1 větší pórek, 3 vejce, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička cukru, 100 ml černého piva

Kuřecí prsa důkladně opereme a dáme na ubrousek uschnout. Nakrájíme si nadrobno pórek a dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce, sojovou omáčku, solamyl, cukr a černé pivo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší plátky nebo kostky a...

Celozrnný perník

Celozrnný perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 500 ml polotučného mléka, 1 lžíce medu, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 2 lžíce sirupu z Agáve

Mléko lehce ohřejeme a rozpustíme v něm med i sirup z Agáve s máslem. Ve větší míse si smícháme obě mouky, kypřící prášek do perníku. Přidáme teplé mléko a vejce a jemně metličkou zamícháme. Mícháme důkladně, aby se nám všechny ingredience krásně ...

Krůtí nudličky s uzenou krkovičkou

Krůtí nudličky s uzenou krkovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 50 g uzené krkovičky (plátky), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 - 1 lžička koření na kuře, Zálivka -100 ml vody, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky

Krůtí maso a uzenou krkovičku nakrájíme na nudličky. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worčestrovou omáčku. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme masové nudličky. Jakmile začnou červenat, tak přidáme nakrájenou uzenou krkovičku a ještě chvíli o...

Hedvábné řízky

Hedvábné řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 bílky, 4 lžíce zakysané smetany, troška kari koření, špetka soli, 5 lžic hladké mouky, 50 g strouhaného sýra, 5 lžic strouhanky, 150 ml oleje

Kuřecí prsa omyjeme a pak řízky lehce naklepeme na prkýnku podloženým složenou utěrkou. obalíme je v hladké mouce. Zakysanou smetanu, 2 bílky, kari koření a sůl smícháme a uděláme takové řidší těstíčko. Pomoučené řízky obalíme v těstíčku, potom ve...

stránka: