Celozrnné lívance dle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V jedné míse smíchejte mouky, sodu, kypřící prášek a skořici. V druhé míse smíchejte 3 lžíce medu, vejce, podmáslí a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte. V případě, že se Vám zdá směs příliš tuhá, přidejte trochu podmáslí. V případě, že máte lívanečník, lehce jej vytřete olejem a rozehřejte. Jestliže máte k dispozici pouze pánev, vytřeme ji olejem a taky rozehřejeme. Na pánev klademe 1 lžíci těsta a necháme opéct 2 minuty z jedné strany, obrátíme a opečeme ještě minutku ze strany druhé.
Sundáme z pánve a uchováváme v teple (já dávám do horkovzdušné trouby na 30°C). Nakonec lívance rozdělíme na talíř, doplníme jogurtem smíchaným s poslední lžíci medu a ozdobíme borůvkami.
18. 09. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 01. 10. 2015, 19:46

katka16031 19. 10. 2019, 20:50