Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 17

Krůtí maso s párkem

Krůtí maso s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 1 malá cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 3 tenké vepřové párky, 1 stroužek česneku, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžíce polohrubé mouky

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud nezačne maso trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme v...

Zelňačka se šťouchanými brambory

Zelňačka se šťouchanými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na polévku: 2 větší cibule, 80 g špeku, 1/2 pokrájené klobásky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce sádla, 400-500 g kyselého zelí v nálevu, 2 bobkové listy, několik kapek bílého vinného octa, 1-2 lžíce hladké mouky, několik snítek čerstvé hladkolisté petrželky, kousek nakrájené chilli papričky, 1/2 l vody, špetka muškátového květu (popř. oříšku), mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na brambory: 8 středně velkých brambor, 2 menší cibule, 50 g másla, hrst čerstvé hladkolisté petrželky, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti, Na servírování: 1/2 pokrájené klobásky , zbytek hladkolisté petrželky

Špek nakrájejte na kostky a v hrnci na troše oleje společně s půlkou klobásy asi 4 minuty restujte. Cibuli oloupejte, nasekejte a přihoďte. Vše duste při střední teplotě, dokud cibule nezačne chytat barvu a nezměkne, tedy asi 10 minut. Jakmile toh...

Vepřové kousky s hořčicí

Vepřové kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 stroužky česneku, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička francouzské zrnité hořčice, 1/2 lžičky soli

Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji ho opékáme tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Osolíme, přidáme nové koření, podlijeme horkou vodou a dusíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Za občasného zamíchání a podl...

Vepřová kýta v čočce

Vepřová kýta v čočce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 cibule, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička hladké mouky, 250 ml čočky

Čočku přebereme, omyjeme a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a maso na menší kousky. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a podlijeme vo...

Krůtí játra s česnekem

Krůtí játra s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/3 kostky bujónu, 1 stroužek česneku, 1 lžička instantní tmavé jíšky

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme omytá a osušená játra a pomalu opečeme z obou stran. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. V teplé vodě rozmícháme bujón, hořčici, česnek a jíšku. Směs vlijeme do pánve k měkkým játrům a šťávu zvolna povaříme do...

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g toastového chléba, 300 g hrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 kg měkkého tvarohu, 200 g másla, sůl dle potřeby, 4 žloutky, 400 g jahod, cukr moučka na posypání, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce rozpuštěného másla

Z toastového chleba odřízneme kůrky a jemně jej nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny na těsto, tedy mouku, cukr, tvaroh, změklé máslo, žloutky a osolíme. Smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Po odležení ...

Sójové kostky na hořčici

Sójové kostky na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sójových kostek, 1 lžička soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky

Sójové kostky 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté je scedíme a částečně vymačkáme vodu. Rozehřejeme olej a kostky na něm krátce opečeme. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme vodou. Ochutíme bujónem, sójovou omáčkou, kečupem a kořením na bylink...

Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 cibule, 3 lžičky uzené papriky, špetka chilli koření, 1 list libečku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 hlávka česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, polohrubá mouka na zahuštění

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na kostky, celý list libečku, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený če...

Pomazánka z nivy a vajec

Pomazánka z nivy a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g STELLY s máslovou příchutí, 100 g nivy s modrou plísní, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky, mletý bílý pepř

Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a nastrouháme na jemno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle. Stellu pokojové teploty promícháme s tatarskou omáčkou, pepřem, potom vmícháme sýr a na konec vejce. Pomazánku mažeme ve slabé vrstvě na toustový chlé...

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžičky uzené papriky, mletý kmín, pepř, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 4 velké brambory, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, hladká mouka, sušená petrželka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnan...

Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g různě barevných paprik, 1 pórek, 3 cibule, 750 g hovězího mletého masa, 2 vejce, strouhanka dle potřeby, 250 ml masového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Papriky i pórek pořádně umyjeme. Papriky nakrájíme na kostičky, pórek na malé špalíčky. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme a necháme okapat. Troubu rozpálíme n...

Makovec na plech

Makovec na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mletého máku, 2 vejce, 110 g cukru krupice, 3 lžíce rybízové marmelády, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 ml mléka, 50 g rozinek

Hrozinky umyjeme a zalijeme vodou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy dáme vejce a s cukrem je vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a opět vyšleháme. Do mouky nebo do máku prosijeme kypřící prášek. Do vyšlehaný...

Americké brambory s vejci

Americké brambory s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

předsmažené americké brambory, 4 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 lžíce strouhaného sýra, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje

V pánvi na rozehřátý olej naskládáme těsně vedle sebe předsmažené americké brambory. Opečeme je z jedné strany, zmírníme příkon tepla a brambory obrátíme. Na opečené rozklepneme vejce, mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky an...

Polévka z hlívy s vejcem

Polévka z hlívy s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hlívy ústřičné, 1 špetka kmínu, 1 l vody, máslo dle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 1 bujón, 1 vejce, 1 lžíce sýra Niva, sušená petrželka

Z másla a vrchovaté lžíce hladké mouky připravíme světlou jíšku. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme jí do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku kmínu a uvedeme do varu. Po 5 minutách vmícháme máslovou jíšku a vařím...

Nápoj z kiwi a jogurtu

Nápoj z kiwi a jogurtu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, 200 g bílého smetanového jogurtu, 2 lžíce včelího medu, 150 ml plnotučného mléka

Jogurt a mléko dáme dobře vychladit. Zralé kiwi oloupeme, nebo slupku okrájíme. Poté kiwi nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme 2 lžíce tekutého medu a vychlazený smetanový jogurt. Mixujeme při nejvyšším stupni asi 2 minuty a poté...

Křupavý toskánský nákyp

Křupavý toskánský nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 housky, 4 rajčata, 250 g kozího sýra, 6 lžic olivového oleje, 30 g vlašských ořechů, 1/2 svazku čerstvé bazalky, sůl a pepř dle chuti

Housky nakrájíme na plátky, stejně tak nakrájíme i omytá rajčata a osolíme je. Kozí sýr rozkrájíme na plátky. Všechny plátky by měly být přibližně stejně silné. Troubu rozehřejeme na 200°C. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje. Krajíčky housky v něm ...

Tvarohová bábovka se špagetami

Tvarohová bábovka se špagetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaget, sůl, 50 g másla, 125 ml krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 2 měkké tvarohy ve folii, hrozinky dle chuti, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Špagety dáme vařit do mírně osolené vody, uvaříme je dle návodu - do měkka. Než se nám špagety uvaří, tak vyšleháme změklé máslo s oběma cukry a vejci. Poté zašleháme oba tvarohy a kukuřičný škrob. Vmícháme předem omyté, namočené a okapané hrozink...

Koprová polévka se smetanou

Koprová polévka se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 brambory, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1000 ml vody, kopr dle chuti, 3 lžičky octu, 250 ml smetany 10%, 1/2 lžičky soli, 1 hovězí nebo zeleninový bujón, 2 vejce

Máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a uvedeme do varu. Osolíme a vložíme oškrábané na kostičky nakrájené brambory. Vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni asi 20 minut, nebo do zm...

Kvasnicová polévka s mrkví

Kvasnicová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka droždí (kvasnice), 1 plátek másla, 1 menší mrkev, 1 kostka bujónu, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 vejce, 750 ml vody, petrželová nať

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme rozdrobené kvasnice. Na mírném plameni je za stálého míchání necháme rozpustit. Mícháme tak dlouho, až zhoustnou a začnou se oddělovat od másla. Přidáme jemně n...

Brokolicovokvětákový nákyp

Brokolicovokvětákový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brokolice, 250 g květáku, 4 cuketky, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 800 ml mléka, 100 g goudy, 2 žloutky, 4 lžíce smetany, 200 ml rajčatového pyré, sůl a pepř dle chuti

Zeleninu omyjeme a osušíme. Brokolici i květák rozdělíme na malé růžičky. Cukety nakrájíme na kolečka. Květák s brokolicí blanšírujeme asi 7 minut v osolené vodě, cukety jen 4 minuty. Poté slijeme a zeleninu necháme okapat. Připravíme si omáčku....

Muffinkové bábovičky

Muffinkové bábovičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g hladké mouky, 90 g moučkového cukru, 2 vejce, 100 g másla, 125 ml polotučného mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Mouku prosijeme s práškem do pečiva a promícháme. Hodně změklé máslo vyšleháme s cukry a celými vejci. Do máslové hmoty střídavě zašleháváme prosátou mouku a mléko. Těstem naplníme silikonové formičky asi tak do poloviny, protože těsto dostatečně ...

Zapečené brambory s romadurem

Zapečené brambory s romadurem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední brambory, 1 romadůr, 2 lžičky koření na americké brambory, 3 vejce, 150 ml plnotučného mléka

Menší zapékací formu vymažeme máslem. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky. Dno vymazané zapékací formy vyložíme plátky brambor a posypeme je kořením na americké brambory. Romadur nastrouháme na slzičkovém struhadle a posy...

Brambory se slaninou jako nákyp

Brambory se slaninou jako nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 80 g anglické slaniny, 2 kedlubny, 350 g mrkve, 1/2 celeru, 125 ml masového vývaru, 2 svazky petrželky, 4 vejce, 250 ml smetany, 125 g goudy, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, poté vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Oloupeme a nakrájíme je na stejné tlusté plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme, případně oloupeme. Kudlubnu i mrkev nakrájíme t...

Smažený sýr se šunkou

Smažený sýr se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvrdého sýra, 100 g šunkového salámu, 1 špetka bílého pepře, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, na obalení hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, sůl dle potřeby, slunečnicový olej na smažení

Tvrdý sýr a šunkový salám nastrouháme na slzičkovém struhadle a promícháme. Vejce rozšleháme, poté zašleháme škrob a pepř a přidáme k sýrové směsi. Nejprve vařečkou a poté rukou směs dobře promícháme. Rozdělíme ji na 6 dílů a stlačením a vytvarová...

Kuře pečené na cibuli

Kuře pečené na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 70 g másla, sůl dle potřeby, 500 g cibule

Pekáč na pečení kuřete trochu vymažeme máslem a zbývající máslo rozehřejeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, menší na plátky. Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme a dobře nasolíme. Cibuli rovnoměrně rozložíme do vymazaného pekáčku, poklad...

stránka: