Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 20

Vepřové nudličky na kari

Vepřové nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 hrnky vody, 1 lžíce kari koření, sůl dle chuti, 2 lžíce polévkového koření

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé tenké nudličky. Vložíme do mísy, přihodíme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme kari a přidáme trochu soli. Zamícháme a necháme asi 1 hodinu odležet. Poté vložíme do malého pekáčku, př...

Buchta s čokokysankou

Buchta s čokokysankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 1 hrnek mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 10 ml rumu, 200 g čokolády s 50% kakaa, 2 zakysané smetany 16%

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek. Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní si na dobré promíchání vezmeme elektrický šlehač. Po vymíchání přidáme olej a p...

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 120 g másla, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce mléka, Náplň: 800 g jablek, 5 lžic medu, 2 lžičky skořice, 2 lžíce rumu, 50 g rozinek, Krém: 250 ml mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 50 g cukru krupice, 2 vejce, na posypání hrst mandlových lupínků, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla

Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme ...

Vepřové kotlety - pikantní

Vepřové kotlety - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 4 stroužky česneku, 1 špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce strouhanky

Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách namočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené plátky smažíme po obou stranách...

Kysané zelí dušené

Kysané zelí dušené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kysaného zelí, 1 střední brambor, 1 střední cibule, 1 - 2 lžíce sádla, 2 - 3 lžičky cukru krupice, 1 lžička octa, sůl

Ze sáčku kysaného zelí odstřihneme růžek a nálev slijeme do hrníčku. Sáček nemačkáme, jenom necháme nálev volně vytéci. Poté sáček zcela otevřeme, zelí vysypeme do kastrolu a zalijeme asi 300 ml vody. Zelí rozmícháme, osolíme, kastrol přiklopíme p...

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 2 bobkové listy, 4 cibule, 5 lžíc rostlinného oleje, 2 lžíce majoránky, 250 ml smetany ke šlehání, 1 kg červené řepy, 100 g křenu, 1 lžíce bílého vína, 1/4 l zeleninového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Králíka pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a každou nakrájíme na 8 měsíčků. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce rostlinného oleje. Porce králíka v něm namočíme, posolíme a popepříme maso, posypeme jej majoránkou a vložíme do pekáčk...

Bramborový guláš na neděli

Bramborový guláš na neděli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1 střední cibule, 4 střední brambory, česnek dle chuti, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky rajského protlaku, 1 drůbeží bujón nebo sůl, hladká mouka, 1 lžička majoránky, 1 lžička sušené petrželky

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita a poté na ní opékáme nakrájené kuřecí maso dokud n...

Kuřecí chlebíček s okurkou

Kuřecí chlebíček s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké kuřecí prso, 7 plátků tvrdého sýra, 3 vejce, 100 g šunkového boku nebo anglické slaniny, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžíce kukuřičného škrobu, kousek červené papriky nebo sterilované kapie, 2 sterilované okurky, sůl dle potřeby

6 plátků sýra nastrouháme na hrubo. Kuřecí prso omyjeme a naporcujeme. Oddělíme krátký sval a prso podélně rozkrojíme na 3 díly, které dobře naklepeme a mírně osolíme. Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme šumavským bokem a kuřecími pl...

Bramborová polévka s mrkví - krémová

Bramborová polévka s mrkví - krémová

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 100 g mrkve, 1,25 l vody, 1 špetka soli, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 špetka muškátového květu, 4 lžíce smetany

Nakrájené brambory a mrkev vložíme do vroucí osolené vody, přidáme polovinu bujonové kostky a zeleninu vaříme doměkka. Potom vyjmeme část koleček mrkve a dáme stranou. Zbytek rozmixujeme s bramborami nebo prolisujeme. Přidáme smetanu, dochutíme mu...

Boršč se šťovíkem

Boršč se šťovíkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 dkg hovězích žeber, 6 ks brambor, 1 špetka soli, 1 ks vejce, 1 balení zakysané smetany, 4 lžíce šťovíku

Hovězí žebírko vaříme v osolené vodě, až je maso téměř měkké. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory. Když je vše měkké, vyjmeme žebírka a obereme z nich maso. Vrátíme ho do polévky, přidáme nadrobno nasekaný šťovík a ve vroucí polévce rozšl...

Pečené kuřecí s cibulkou

Pečené kuřecí s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 500 g vepřové krkovičky nebo plece, česnek, malé cibulky, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 80 g sádla

Cibulky a česnek oloupeme. Omytá kuřecí prsa a krkovičku nakrájíme na menší kusy. V pánvi na rozehřátém sádle asi 10 - 15 minut pomalu opékáme kousky krkovičky. Necháme mírně zchladnout a jednotlivé kuřecí kousky v sádle z výpeku omočíme. Vložíme ...

Hrozinkový chlebíček

Hrozinkový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 ml krupicového cukru, 70 g másla, 225 ml polohrubé mouky, 4 lžíce hrozinek, 4 kostičky čokolády na vaření

Formu na biskubský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rozehřejeme máslo a čokoládu nastrouháme na slzičkovém struhadle. Z bílků vyšleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme cukr. Přidáme rozpuštěné prochladlé máslo a vařečkou...

Kuřecí lasagne s brokolicí

Kuřecí lasagne s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 hrnků mléka, 2 řapíkaté celery nakrájené na kousky, 2 šalotky nadrobno nakrájené, 2 bobkové listy, 200 g brokolice na malé růžičky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g žampionů nakrájených na kousky, 2 stroužky česneku, 2 cukety nakrájené na kostky, 3 lžíce másla, 3 lžičky hladké mouky, 100 g eidamu nastrouhaného, 350 g kuřecích prsou, 175 g lasagní, sůl a pepř dle chuti

V malém kastrůlku ohříváme mléko, přidáme šalotky, celer, bobkový list a nakonec přivedeme k varu. Poté vypneme a necháme 20 minut louhovat. Brokolici 2 minuty povaříme v dalším hrnci, scedíme a odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme olej a na něm ...

Kuřecí chlebíček s párkem

Kuřecí chlebíček s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 debrecínské párky, 4 plátky sýra, 4 plátky šunky, 4 vejce, 2 lžičky kukuřičného škrobu, mletý černý pepř, 200 g anglické slaniny

Kuřecí prso podélně rozkrojíme, trochu naklepeme a osolíme. Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme anglickou slaninou tak, aby přesahovala přes okraj a poklademe prsními řízky. Zbytky kuřecího masa a šunku nakrájíme na drobno, sýr nastr...

Krůtí prsíčka se sýrem a hříbky

Krůtí prsíčka se sýrem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 100 g eidamu, 150 g hub dle své chuti, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička směsi koření gyros, sůl a pepř dle chuti

Krůtí maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme směsi gyros. Poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je v pánvi osmahneme po obou stranách dozlatova. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky a vložíme do vroucí osolené vody. Asi 10...

Smažené plněné prsní špalíčky

Smažené plněné prsní špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí prso, sůl dle potřeby, 2 plátky šunky, 1 plátek Ementálu 45%, 1 plátek anglické slaniny, slunečnicový olej na smažení, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka

Kuřecí prso omyjeme a podélně rozkrojíme. Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme a můžeme i mírně opepřit. Na připravený plát masa položíme šunku, sýr a slaninu. Pokladený plátek masa pevně stočíme do rolky a podle velikosti jí rozkrojíme na 3 - ...

Jemná ovocná bábovka s tvarohem

Jemná ovocná bábovka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg polohrubé mouky, 5 dkg másla, 10 dkg cukru krupice, 1 kostka tvarohu, 2 vejce, 20 dkg oloupaných a nastrouhaných jablek, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 balení šlehačky

Mouku a kypřicí prášek dobře promícháme a přidáme nahrubo nastrouhaná, oloupaná jablka. Změklé máslo smícháme s cukrem a vejci a pořádně vyšleháme. Vmícháme stěrkou jemně rozmělněný měkký tvaroh a ještě vyšleháme do jemna. Těsto dáme do vymazan...

Oplatky s nugátovým krémem

Oplatky s nugátovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dortových oplatků, 400 g nugátového krému, 1 čokoláda na vaření, 1 lžíce 100% tuku IVA, 2 hrsti kokosové moučky

Podlouhlé (můžeme použít i kulaté) dortové oplatky natřeme velmi tenkou vrstvou nugátového krému. Oplatky natíráme po jednom a jednotlivé díly dáváme na sebe. Natřené oplatky zakryjeme potravinářskou fólií, hodně zatížíme a dáme do druhého dne do ...

Hovězí kostky v okurkách

Hovězí kostky v okurkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího předního masa, 1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1 kulička nového koření, 1/4 bobkového listu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, hotová jíška nebo hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, zamícháme, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list, opět zamícháme a přiklopíme poklicí. Hovězí ko...

Křehký meruňkový koláč

Křehký meruňkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky pudinkového prášku, 130 g cukru krystal, 750 ml mléka, 1 ks vejce, 400 g zakysané smetany, 750 g meruněk, 300 g hladké mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 špetka sůl, 3 lžíce vody, 220 g másla, 1 balení skořicového cukru, 50 g mandlových lupínků

Z pudinkových prášků, 750ml mléka a 50g cukru uvaříme pudink podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudinku a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanout smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckuj...

Bramborová polévka se sýrem

Bramborová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1250 ml vody, 1 bujón, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 brambory, 3 plátky šunky, 3 plátky uzeného eidamu, sušená petrželka

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, přidáme nakrájené brambory a krátce opečeme. Vše zalijeme studenou vodou, přidáme bujón, rozmícháme a vaříme do změknutí brambor. Sýr a šunku nakrá...

Fazolová polévka s rajčaty

Fazolová polévka s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g bílých fazolí, 2 střední brambory, 6 větších rajčat, 1/2 žluté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 špetka černého drceného pepře

Fazole důkladně přebereme, propláchneme vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme litrem studené vody a uvaříme téměř doměkka. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spa...

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 100 g vepřové tlačenky, 4 jarní cibule i s natí, 1 sáček varné rýže, 2 lžíce nastrouhané mrkve, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje

Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Než se nám rýže uvaří, tak oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme trochu do růžova. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a mrkev nastrouháme na větší nudličky. Na osmažené cibuli krátce orestujem...

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g sádla, 1 špetka černého mletého pepře, 1 špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 jablka, 300 g červené i zelené papriky, 250 ml bílého vína, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky. Smícháme se sojovou omáčkou, pepřem a jemně nadrceným tymiánem. Necháme krátce odležet. Do dozlatova osmažené cibulky přidáme maso a asi 2 min opékáme. Přilijeme víno a dusíme. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájím...

Záhorácký guláš

Záhorácký guláš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 70 g sádla, 3 ks cibule, 3 lžičky sladké mleté papriky, 1 hrst sušených hub, 400 g bílého zelí, 200 ml smetany, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 2 lžíce hladké mouky

Na sádle zpěníme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kousky a osmažíme. Vmícháme papriku, osmahneme, přidáme rozsekané, předem namočené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuk...

stránka: