Domácí fleky s uzeným bůčkem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si vyrobíme fleky. Na vál prosejeme mouku, vyklepneme do mouky 3 vejce, přilijeme olej a špetku soli. Promícháme vidličkou dokud se všechny suroviny nespojí. Poté těsto v rukou důkladně prohněteme.
Hladké vláčné těsto necháme odpočinout pod navlhčenou útěrkou asi 20 minut. Poté jej rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 2,5 mm. Z vyváleného těsta nakrájíme fleky a uvaříme je v osolené vodě do poloměkka.
Uvařené těstoviny scedíme a promastíme sádlem. Smícháme je s uzeným a půlkou eidamu, který jsme si najemno nastrouhali. Přidáme také muškátový květ, sůl a pepř. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Do připravené zapékací mísy vloží ochucené fleky s uzeným a 10 minut zapečeme.
Mezitím si v misce rozšleháme vejce s mlékem, které osolíme špetkou soli.
Po 10ti minutách zalijeme fleky rozšlehanými vejci a zepačeme dozlatova. Nakonec fleky ještě posypeme zbylým sýrem a dopékáme dozlatova.
15. 03. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 27. 01. 2014, 11:16