Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jemná ovocná bábovka s tvarohem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
858 kalorií 20.0g cukrů 43.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Mouku a kypřicí prášek dobře promícháme a přidáme nahrubo nastrouhaná, oloupaná jablka.
Změklé máslo smícháme s cukrem a vejci a pořádně vyšleháme. Vmícháme stěrkou jemně rozmělněný měkký tvaroh a ještě vyšleháme do jemna.
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy či ještě lépe do silikonové formy na bábovku.
Pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 150 stupňů.
Necháme vychladnout a můžeme pocukrovat či ozdobit šlehačkou.

Bulb Tip k receptu

V letních měsících poklademe šlehačku jahodami či jiným čerstvým ovocem, v zimě lze použít ovoce kompotované - jahody, broskve, meruňky...


Přidat na Pinterest
Roxana

05. 03. 2012, Recept navštíven: 3760x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bábovka dobrá chutná, jemná

10. 04. 2016, 12:40

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca babovka

07. 12. 2016, 22:17

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná bábovka, chutila každému

12. 01. 2017, 11:05

Přidat komentář

Facebook komentáře