Fazolová polévka s rajčaty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Fazole důkladně přebereme, propláchneme vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme litrem studené vody a uvaříme téměř doměkka. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na osminky. Očištěnou papriku pokrájíme na nudličky. Připravenou zeleninu dáme společně s rajským protlakem a zeleninovým bujónem do hrnce k fazolím. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přilijeme asi 200 ml studené vody, důkladně rozmícháme, aby v jíšce nezbyly žádné hrudky a přilijeme do fazolové polévky. Osolíme, opepříme a všechnu zeleninu uvaříme doměkka. Hotovou polévku dozdobíme čerstvými bylinkami.
bookmen27. 02. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 10. 02. 2014, 17:23