Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborový guláš na neděli

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
280 kalorií 0.0g cukrů 30.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita a poté na ní opékáme nakrájené kuřecí maso dokud není měkké. Přidáme pepř, kmín, papriku, protlak, promícháme a zalijeme trochou teplé vody. Dále do guláše přidáme brambory, česnek, bujón, přiklopíme a dusíme asi 15 minut, až jsou brambory skoro měkké. V nepatrném množství vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Poté guláš chvíli provaříme, dosolíme, ochutíme majoránkou a sušenou petrželkou.


Přidat na Pinterest
JanaB

12. 03. 2012, Recept navštíven: 1275x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dobrá klasika. Obměnit se dá i klasicky - uzeninou, takže pak tu máme oblíbený "buřtguláš"

02. 12. 2012, 13:08

planeta
Restaurant_star
do guláše lze přidat i drcený sušený libeček
Přidané ingredience: libeček

25. 01. 2014, 10:36

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný jednoduchý gulaš

10. 04. 2016, 12:23

Přidat komentář

Facebook komentáře