Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 5min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

1128 kalorií
70.0g cukrů
75.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Králíka pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a každou nakrájíme na 8 měsíčků. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce rostlinného oleje. Porce králíka v něm namočíme, posolíme a popepříme maso, posypeme jej majoránkou a vložíme do pekáčku. V oleji podusíme cibuli s bobkovým listem, zalijeme vínem a smetanou a vaříme dokud nám omáčka nezhoustne. Králíka v pekáči strčíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně 45 minut.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme ji na plátky, očištěný křen nastrouháme. Řepu i křen osmahneme v pánvi na zbylém oleji, zalijeme vývarem a dusíme 15-20 minut. Poté scedíme a osolíme a opepříme.
Králíka podáváme přelitého omáčkou a jako příloha je řepa s křenem.

přidejte na:
Ellis

12. 03. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
králik vyborne urobený

palino 10. 04. 2016, 12:21

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recept na kralika výborný

dušanka 19. 03. 2019, 21:13

Přidat komentář