Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 5min 1h 25min
Nutriční hodnoty
1128 kalorií 70.0g cukrů 75.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Králíka pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a každou nakrájíme na 8 měsíčků. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce rostlinného oleje. Porce králíka v něm namočíme, posolíme a popepříme maso, posypeme jej majoránkou a vložíme do pekáčku. V oleji podusíme cibuli s bobkovým listem, zalijeme vínem a smetanou a vaříme dokud nám omáčka nezhoustne. Králíka v pekáči strčíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně 45 minut.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme ji na plátky, očištěný křen nastrouháme. Řepu i křen osmahneme v pánvi na zbylém oleji, zalijeme vývarem a dusíme 15-20 minut. Poté scedíme a osolíme a opepříme.
Králíka podáváme přelitého omáčkou a jako příloha je řepa s křenem.


Ellis

12. 03. 2012, Recept navštíven: 1540x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
králik vyborne urobený

10. 04. 2016, 12:21

Přidat komentář

Facebook komentáře