Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 5min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
1128
kalorií
70.0g
cukrů
75.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Králíka pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a každou nakrájíme na 8 měsíčků. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce rostlinného oleje. Porce králíka v něm namočíme, posolíme a popepříme maso, posypeme jej majoránkou a vložíme do pekáčku. V oleji podusíme cibuli s bobkovým listem, zalijeme vínem a smetanou a vaříme dokud nám omáčka nezhoustne. Králíka v pekáči strčíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně 45 minut.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme ji na plátky, očištěný křen nastrouháme. Řepu i křen osmahneme v pánvi na zbylém oleji, zalijeme vývarem a dusíme 15-20 minut. Poté scedíme a osolíme a opepříme.
Králíka podáváme přelitého omáčkou a jako příloha je řepa s křenem.
12. 03. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.