Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zelňačka se šťouchanými brambory

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 55min , porce

11520 kalorií, 0.0g cukrů, 615.0g tuků, 178.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Špek nakrájejte na kostky a v hrnci na troše oleje společně s půlkou klobásy asi 4 minuty restujte. Cibuli oloupejte, nasekejte a přihoďte. Vše duste při střední teplotě, dokud cibule nezačne chytat barvu a nezměkne, tedy asi 10 minut. Jakmile toho docílíte, přidejte mouku a smíchejte ji s ostatními ingrediencemi. Pak již stačí přisypat sladkou papriku, větší špetku soli a pepře, chilli, bobkový list, muškátový květ, také vodu a zelí (které jste zbavili přebytečné tekutiny) a vařit zhruba 30 minut při slabší teplotě. Díky mouce a postupné redukci se polévka začne zahušťovat a zelí jí dodá její typickou chuť. Ke konci vaření přidejte ocet a vše znovu zamíchejte, polévku už ani nemusíte přiklápět. Na závěr ochutnejte a v případě potřeby dochuťte. Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě vařte doměkka – tedy asi 20 minut. Mezitím si nasekejte cibulky a v rendlíku je spolu s máslem při střední teplotě restujte asi 15 minut, nebo dokud nezměknou a nechytí barvu. Hotové brambory slijte, přidejte cibulky, většinu nasekané petrželky, osolte, opepřete a vše pomocí mačkátka zlehka rozšťouchejte. Klobásku opečte na pánvi. Polévku vlijte do talířů, přidejte brambory, osmaženou klobásu, zbytek petrželky a podávejte.

Bulb Tip k receptu

Zelňačka je skvělá česká polévka, na kterou se dost často zapomíná – je to velká škoda, jelikož je z hlediska přípravy naprosto jednoduchá a chuťově výborná i druhý den, když se přes noc rozleží.
K přípravě tohoto receptu je doporučeno poslouchat The Prostitutes - Sunshine.

Šéfredaktor

16. 05. 2012, Recept navštíven: 1221x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zelňačka se šťouchanými brambory

Zelňačka se šťouchanými brambory

Špek nakrájejte na kostky a v hrnci na troše oleje společně s půlkou klobásy asi 4 minuty restujte. Cibuli ...

Zelňačka se žampióny a klobásou

Zelňačka se žampióny a klobásou

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Po...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zelňačka se šťouchanými brambory Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláváme zelňačku. Je to výborná polévka, která hodně zasytí a stojí za to, si ji někdy udělat, i když je trochu pracnější.

03. 10. 2012, 21:07

Přidat komentář

Facebook komentáře