Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 14

Nakládaná kuřecí prsa

Nakládaná kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 1 balení bílého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 3-4 stroužky česneku, 2 vejce, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce Solamylu

Do mísy dáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, pepř,sůl, solamyl a vejce. Rozkvedláme a máme marinádu. Prsíčka si naporcujeme podle potřeby a naložíme do marinády přes noc. Potom osmažíme na rozpáleném oleji.

Meruňková prsa

Meruňková prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 400 g pórku, 1 ks chilli papričky, 1 balení smetany ke šlehání, 1 balení meruňkového kompotu, 1 troška mleté sladké papriky , 1 špetka soli, 1 troška citronové šťávy, 250 ml slunečnicového oleje

Porek nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.poté do něj vmícháme kuřecí prsa nakrájená nakousky a krátce spole podusíme. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky a přidáme k masu a poté ještě přidáme mletou papriku. Při...

Kari řízečky

Kari řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 4 vejce, 4 cibule, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření, 150 ml oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na menší kostičky, a dáme do mísy. přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme a opepříme. Přidáme papriku a kari koření. Zahustíme solamylem a dobře promícháme. Z hmoty uděláme v dlani malé říz...

Mrkvové lečo

Mrkvové lečo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 500 g rajčat, 3 vejce, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, špetka pepře, špetka chilli koření

Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji s trochou másla (máslo dodá jemnější chuť a díky přidanému oleji se nebude přepalovat). Přidáme na hrubo nastrouhanou oloupanou mrkev, osolíme a dusíme do poloměkka. Přidáme rajčata nakrájená na malé ko...

Knedlíky z rohlíků vařené v sáčku

Knedlíky z rohlíků vařené v sáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 400 ml mléka, 1 lžička soli, 3 vejce, 100 ml hrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Starší rohlíky nakrájíme na kostky a necháme do druhého dne oschnout. Dáme je do mísy, zalijeme horkým osoleným mlékem a necháme chvíli odstát. Promícháme a přidáme rozšlehaná vejce. Mouku promícháme s kypřícím práškem a po částech opatrně zapracu...

Mrkvová polévka i pro nejmenší

Mrkvová polévka i pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 5 mrkví nastrouhaných najemno, 3-4 lžíce krupice, sůl a pepř dle chuti, 1 vejce, 1 l zeleninového vývaru

Ve středním kastrůlku rozehřejeme máslo, na které vhodíme jemně nakrájenou mrkev. Chvíli na středním plameni smažíme (asi 3-4 minuty) a přisypeme krupici. Necháme ještě asi minutku osmahnout a zalijeme vodou, nebo vývarem. Vaříme asi 10 minut, oso...

Rajská polévka bez protlaku

Rajská polévka bez protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 500 g rajčat, 1 menší cibulku najemno, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 4 lžíce smetany ke šlehání, špetka soli a pepře dle chuti, špetka tymiánu dle chuti, špetka skořice na dochucení

Nejdříve si nachystáme rajčata. Nařízneme je do kříže a přelijeme vroucí vodou. Poté sloupneme slupku a nakrájíme nadrobno. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, nakrájenou nadrobno, poté přilijeme polovinu vývaru a vhodíme rajčata. Vaříme na střední...

Palačinky se zeleninou

Palačinky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hotové palačinky, 50 g mrkve, 50 g kedlubny, 100 g mraženého hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 6 lžic vody, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1/4 lžičky sojové omáčky, 1/4 lžičky worcesterské omáčky

Mrkev a kedluben očistíme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worčestrovou omáčku. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mrkev s kedlubnou, osolíme, opepříme a na středním plameni restujeme 5 minut. Poté přidáme ...

Kuřecí bašta nejen pro děti

Kuřecí bašta nejen pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího masa , na dno hrnce oleje, 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody

Omáčka: Do hrnce dáme olej, na kterém orestujeme kuřecí maso, osolíme, opaprikujeme, opepříme a přidáme vodu. Až je maso měkké, tak si uděláme jíšku a jak základ omáčky bublá, tak ji tam přidáme a k tomu trochu kečupu a chvíli ještě povaříme a je...

Krůtí zeleninová pánev

Krůtí zeleninová pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 žlutá kapie, 2 velká rajčata, 250 ml nakrájené naťové cibulky, 5 stroužků česneku, 1 drůbeží bujón, 100 g uzeného masa, 1 měkká klobása, sůl, pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 - 2 lžičky kukuřičného škrobu

Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej a krůtí maso na něm ...

Krůtí játra se šťávou

Krůtí játra se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 200 ml teplé vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička polévkové tekuté vegety, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 plátek másla, 1/4 lžičky uzené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 špetka oregana

Omytá játra nakrájíme na nudličky. V teplé vodě rozpustíme bujón, přidáme hořčici, kečup, sójovou a worčestrovou omáčku, tekutou vegetu a špetku oregana. V pánvi na rozehřátém oleji játra pomalu orestujeme, shrneme je stranou, přidáme plátek másla...

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 150 g anglické slaniny, 4 jarní cibulky, 3 lžíce másla, 300 g hub, sůl a pepř dle chuti, 500 ml zeleninového vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 hrníček strouhaného parmazánu, 200 ml zakysané smetany

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vs...

Dušená plec s paprikou

Dušená plec s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1/2 žluté kapie, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sterilované okurky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění, přidáme maso a chvíli ho opékáme. Osolíme, opepříme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme. Sladkokyselou okurku n...

Vepřová plec na pivě

Vepřová plec na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřové plece, 150 g cibule, 2 lžíce sádla, 1 bujón, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička sojové omáčky, 1 stroužek česneku, 100 ml světlého piva, 1 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a poté na plátky. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájené maso, cibuli a na mírném plameni za stálého míchání vše opečeme. Podlijeme vodo...

Vepřové s brokolicí a smetanou

Vepřové s brokolicí a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1cm plátek másla, 100 g brokolice, 1 bujón, hladká mouka, 50 g tvrdého sýra, 250 ml smetany ke šlehání , sůl, 250 g vepřové plece

Omyté a na kostky nakrájené maso opékáme na másle na mírném plameni tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Podlijeme vodou, přidáme bujón a maso dusíme do měkka. Sýr nastrouháme na jemno. V troše vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Přidá...

Omáčka se zeleninou

Omáčka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 1/2 cibule, máslo dle potřeby, 1 bujón, 250 ml vody, 250 ml plnotučného mléka, 4 lžíce mraženého hrášku, 2 lžíce mrkve, sterilovaný kopr ve sladkokyselém nálevu, 1 lžička cukru krupice, 50 g libové anglické slaniny

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na másle usmažíme do sklovita. Poté přidáme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a na mírném plameni povaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky. ...

Řezy s tvarohem a mandarinkou

Řezy s tvarohem a mandarinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 2 vejce, 200 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, Na náplň - 2 mandarinkové kompoty, 1 cukrárenské želé extra silné Dr. Oetker, 200 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka, 500 g jemného tvarohu

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme ostatní suroviny - olej a střídavě mléko a mouku promíchanou s prosátým kypřícím práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a povrch urovnáme. Plech vložíme do vyhřáté tro...

Špagety alio olio

Špagety alio olio

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička olivového oleje, 3-5 stroužků česneku, troška petržele, 300 g špaget, kousek chilli papričky, troška parmezánu

Na olivovém oleji zprudka a na chvíli osmahneme několik, dlaní rozbitých, stroužků česneku. Česnek pak odendáme z pánve a pak přidáme (na chvíli) nasekanou petržel. Mezitím se vaří špagety, když je slejeme, smícháme je se směsí (česnekový olej s p...

Barevná roláda s olé krémem

Barevná roláda s olé krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 1 pudink v prášku Originál - vanilka Dr. Oetker, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 5 lžic studeného mléka, Na krém - 1 smetana ke šlehání 33%, 100 g bílé čokolády, 1 smeta - fix, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka, 100 g mletých mandlí

Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu. Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech. Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Pol...

Krůtí plátečky s cibulí

Krůtí plátečky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sojové omáčky, 200 g malých prsních krůtích plátků

Malé plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a česnek nastrouháme na jemno. V misce s víčkem smícháme olej, kečup, polévkové koření,cibuli, česnek, přidáme maso a promícháme. V chladu necháme odležet d...

Rebarborový moučník

Rebarborový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rebarbory do krému, 150 g rebarbory do těsta, 300 ml vody, 2 vejce, 200 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml plnotučného mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 lžíce rumu, 1 kypřící prášek do pečiva, Krém - 1 jemný tvaroh, 1 pudink Créme Olé kokos, 50 g šlehačky v prášku, 3 vanilkové cukry, 1 Smeta - fix

Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou. Poté vmícháme rum, ušlehaný sníh z...

Roláda s olé tvarohem

Roláda s olé tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, Krém - 1 kostka jemného tvarohu, 1 pudink bez vaření Créme Olé kokos, 250 ml plnotučného mléka, 3 lžíce cukru moučka, čerstvé jahody

Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej vařečkou zapracujeme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na peče...

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, olej, sůl a pepř podle chuti, 1 cibule, 400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 2-3 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 2 natvrdo uvařená vejce

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji osmahneme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme, až je cibule sklovitá. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkk...

Koláč s hříbky

Koláč s hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listové těsta, 300 g hub, 200 g anglické slaniny, 1 hrst petrželové nati, 200 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 100 g goudy

Těsto si rozprostřeme do plechu. Necháme chvíli stranou. Mezitím si na pánvi na másle osmahneme hříbky a anglickou slaninu. Slaninu s hříbkami rozvrstvíme na těsto. V menší misce vyšleháme smetanu s petrželkou a vejci, ochutíme solí a pepřem a pře...

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg ryby pangasius, 2 starší rohlíky, 100 g plátkového sýra, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 200 ml plnotučného mléka, petrželová nať, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kukuřičného škrobu

Rozmraženou rybu osušíme, nakrájíme na kostky a dobře osolíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, zelenou petrželku nasekáme a sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle - 2 plátky si necháme na později. V míse promícháme rohlíky, sýr, rybu a petrželku. Do...

stránka: