Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

364 kalorií
44.0g cukrů
4.0g tuků
19.0g bílkovin


Příprava

Na olivovém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou mrkev a celer. Po chvíli přidáme cibuli. Poté přidáme všechna pokrájená rajčata. Pro zvýraznění červené barvy můžeme přidat na kostky nakrájenou řepu. Vaříme pod poklicí asi 30 minut.

Poté přepasírujeme pasírkou nebo vybereme pevné části zeleniny (mrkev, cibuli, celer a řepu) a mixérem rozmixujeme. Šťávu ještě 10 minut povaříme do potřebné hustoty a dochutíme solí, pepřem, případně dosladíme cukrem.

Po vypnutí ohně zašleháme máslo a vložíme bazalku. Mezitím si uvaříme těstoviny al dente, které přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme parmezánem a můžeme ozdobit bazalkou.

přidejte na:
Šéfredaktor

31. 08. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Výborný a zdravý recept z italské kuchyně
slavuska 16. 01. 2013, 01:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept chutný, ľahký
majka 19. 12. 2016, 22:01