Krůtí játra se šťávou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
156
kalorií
1.0g
cukrů
14.0g
tuků
4.0g
bílkovin
Příprava
Omytá játra nakrájíme na nudličky. V teplé vodě rozpustíme bujón, přidáme hořčici, kečup, sójovou a worčestrovou omáčku, tekutou vegetu a špetku oregana. V pánvi na rozehřátém oleji játra pomalu orestujeme, shrneme je stranou, přidáme plátek másla a mouku, kterou chvilku osmažíme. Poté vše promícháme, posypeme paprikou a po promíchání zalijeme vodou s uvedenými ingrediencemi. Uvedeme do varu a za stálého míchání na mírném plameni šťávu svaříme do požadované hustoty. Podáváme s vařenou rýží.
JanaB06. 08. 2012
Ingredience
- 250 g krůtích jater
- 200 ml teplé vody
- 1/2 kostky drůbežího bujónu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička kečupu
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžička polévkové tekuté vegety
- 1/4 lžičky uzené papriky
- 1 lžička hladké mouky
- 1 špetka oregana
- 1 plátek másla
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.