Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 10

Tvarohové jáhly s brusinkami

Tvarohové jáhly s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jáhel, 500 ml mléka, 4-6 lžíc medu nebo javorového sirupu, 1-2 lžičky skořice, 250 g tvarohu, 1 hrst brusinek (klidně sušených), 1 hrst plátků mandlí, 2 vejce

Propláchnuté jáhly dáme do většího hrnce a zalijeme mlékem. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Promícháváme. Následně scedíme a necháváme chladnout. V misce následně smícháme zbylé ingredience a vložíme do zapékací mísy. Zapékáme asi 20 minut při...

Pikantní hovězí guláš

Pikantní hovězí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa, 3 střední cibule, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mleté papriky , 2 lžičky Mexického koření, 2 lžičky Drákulova smrt, 1/2 kostky hovězího bujónu, 2 hlávky česneku, polohrubá mouka

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, maso nakrájíme na kostky (kousky) a česnek nasekáme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova, vložíme nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Přidáme koření, česnek, promícháme a podlijeme horkou vodou. V tlakov...

Soté se zeleninou

Soté se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sojových nudliček nebo kostek, 1 cibule, 1 větší konzerva rajského protlaku, 2 spařená a oloupaná rajčata, 1 paprika, 100 g žampionů, 100 g sterilovaných okurek, zálivka: 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžička cukru krupice, 2 dcl vody, 1 lžička kukuřičného škrobu, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce olivového oleje

Sojové kostky vhodíme do 2 l osolené vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Poté slijeme a přebytečnou vodu případně opatrně vymačkáme. Necháme chladnout. Ve woku rozehřejeme olej a vhodíme na něj nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přihodíme vychladlé m...

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g žampiónů, 100 g hlívy ústřičné, 1 červená kapie, 1 cibule, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, 3 vejce, 3 lžíce mléka, 1/2 - 3/4 kostky bujónu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 menší mrkev, 1 hrst nakrájené zelené petrželky

Očištěné žampióny, hlívu a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a petrželku nasekáme na drobno. Do misky rozdrobíme bujón, přidáme vejce, ...

Drákulovy hovězí plátky

Drákulovy hovězí plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 lžičky soli, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky koření Drákulova smrt

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Vložíme na ní plátky, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme sůl, hořčici a koření. Za občasného podlévání maso udus...

Vánoční pečený čaj

Vánoční pečený čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg jablek, 500 g jahod, 100 g borůvek, 200 g třešní, 800 g cukru krupice, 3 balení skořicového cukru

Jablka i se slupkou si pokrájíme na menší kousky, třešně vypeckujeme. Všechno ovoce dáme do hlubšího pekáčku, zasypeme cukrem a skořicovým cukrem a důkladně promícháme. Dáme péct na 180°C cca na 40 minut, než ovoce pustí hodně šťávy. Ovoce dáme do...

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 slepičí vejce, 200 g mražené zeleninové směsi, 0,8 kg vepřových kostí

Nejprve si uvaříme vepřové kosti (žebra) do měkka(cca 45 min). Vzniklý vývar schováme a druhý den uděláme výbornou polévku. Maso z kostí důkladně obereme a dáme na talířek. Na pánvi si rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlato...

Salátová polévka s mlékem a kukuřicí

Salátová polévka s mlékem a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g listového salátu, 1 menší cibule, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 kostka hovězího bujónu, 500 ml vody, 100 ml plnotučného mléka, 2 lžíce sterilované kukuřice

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V kastrolu na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do sklovita, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme omytý salát natrhaný na menší kusy...

Vepřová plec v pórku s mrkví

Vepřová plec v pórku s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, mletý černý pepř (lze vynechat), 1 pórek, 1 větší mrkev, 1/2 kostky bujónu (lze vynechat), 1 lžička instantní světlé jíšky

Maso nakrájíme na plátky (naklepeme), nebo na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso a přiklopíme pokl...

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího předního masa , 2 - 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1 lžička Mexického koření, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 stroužek česneku, 100 g měkké klobásy, 1 smetana 10%, polohrubá mouka

Na rozehřátém oleji v tlakovém hrnci orestujeme maso které jsme nakrájeli na kostky. Osolíme, přidáme mexické koření, mletou papriku, promícháme a ihned podlijeme vodou. Přidáme hořčici, oloupaný a na jemno nastrouhaný stroužek česneku. Hrnec uzav...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Hovězí kližka ve špenátě

Hovězí kližka ve špenátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 2 menší cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžička soli, pepř, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 sáček špenátového protlaku, 100 ml mléka, 1 vrchovatá lžička polohrubé mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme maso. Zamícháme, přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu. Po vydušení šťávy osolíme, ...

Hovězí guláš s okurkou a hráškem

Hovězí guláš s okurkou a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího předního masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, mletý pepř, 2 lžičky uzené papriky, 2 lžičky Mexického koření, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 1 - 2 sladkokyselé okurky, 2 lžíce mraženého hrášku, instantní tmavá jíška

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na malé kousky. Na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do růžova, vložíme maso a orestujeme. Zasypeme česnekem, paprikou, mexickým kořením, osolíme a zamícháme. Podlijem...

Bábovka s nugátovým krémem

Bábovka s nugátovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 160 g Hery, 160 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 200 ml mléka, 60 g nugátového krému s oříšky

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků, špetky soli a lžíce studené vody vyšleháme sníh. Žloutky, cukr a heru vyšleháme do pěny a potom zašleháme nugátový krém. Střídavě přidáváme mléko a mouku promíchanou s prosátým kyp...

Šílený masový koule

Šílený masový koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího mletého masa, 250 ml chilli omáčky nebo chilli kečupu, 1 balení instantní cibulové polévky, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhanky, 2-3 slepičí vejce, 2 konzervy brusinek, 2 sáčky kyselého zelí, 2-3 cibule, 10 dkg rajčatového protlaku, 150 g hnědého cukru, 1 hrst petrželové natě, 1 dcl rostlinného oleje

Do mísy dáme mleté maso, strouhanku, vejce a instantní polévku. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme koule o průměru asi 7 cm (asi 70 gr.), klademe je na pekáček. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zesk...

Fazolová polévka s česnekem a smetanou

Fazolová polévka s česnekem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g velkých barevných fazolí, 2 kostky zeleninového bujónu, instantní tmavá jíška, 10 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce sušené petrželové natě

Fazole propláchneme studenou vodou a dáme je přes noc namočit do vody. Druhý den fazole uvaříme do měkka. Česnek oloupeme, nasekáme na drobno a přidáme k uvařeným fazolím. Polévku zahustíme do požadované hustoty jíškou a krátce povaříme. Dochutíme...

Hovězí roláda se surimi tyčinkami

Hovězí roláda se surimi tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 4 kusy surimi tyčinek, kapie , sůl, pepř, 2 lžičky tmavé sójové omáčky, hladká mouka, 250 ml smetany ke šlehání , 3 lžíce slunečnicového oleje

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou. Poklademe surimi tyčinkami a kapií nakrájenou na proužky. Poté stočíme do rolády a zpevníme nití. Na rozehřátém oleji rolády opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a udusíme do ...

Banánové muffiny Petra Havlíčka

Banánové muffiny Petra Havlíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g celozrnné špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 150 ml polotučného mléka, 2 lžíce řepkového oleje, 2 banány, Krém: 250 g Lučiny, 100 g změklého másla, 2 lžíce cukr moučka, 1 hrst cukrářského zdobení

Ve velké míse smícháme žloutky, cukr a olej. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr aspoň trochu nerozpustí a nestane se tak "kaše". Poté přisypeme mouku, kypřící prášek a mléko, zamícháme tak aby byly všechny suroviny mokré. Banány nakrájíme na malé k...

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecí prso, 4 sušená rajčata, 2 listy bazalky, špetka soli, špetka pepře

Vezmeme si kuřecí prsíčko a prošpikujeme ho bazalkou a sušenými rajčátky. Mlýnkem osolíme, opepříme a na rozehřáté pánvi, opečeme kuřátko z každé strany 1 minutu a 30 sekund. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Poté kuřátko vyndáme,...

Hovězí na mochovance

Hovězí na mochovance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa , 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, 100 g mražené polévkové směsi mochovanka, 100 ml smetany ke šlehání , trocha hladké mouky

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a maso na porce. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso, osmahneme ze všech stran a osolíme. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme pod pokličkou do měkka. Poté přidáme mra...

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 hrsti nakrájeného pekingského zelí, 2 hrsti nakrájených žampionů, sůl, pepř, hladká mouka

Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme zelí a žampiony a ještě asi 15 minut podusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a ...

Karamelové řezy s krémem

Karamelové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 140 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, na krém - 150 g másla, 100 g cukru krupice, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 300 ml mléka

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu. Poté přidáme zbytek moučné směsi a lehce zapracujeme zbylý sníh. Těsto vylij...

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tmavého toastového chleba, 100 g sýru typu roquefort, svazek čerstvé pažitky

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na plech potažený pečicím papírem. Na každou hvězdičku položte kousek sýru a celý plech následně nasměrujte do trouby rozpálené na 180°C. Nechte...

Hovězí kližka na hořčici

Hovězí kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžičky hrubozrnné hořčice, sůl, 200 ml vody, 2 lžičky sladkého kečupu, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička sójové omáčky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme. Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme dokud mas...

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 2 jablka, šťáva z půlky citrónu, 200 g salátu, 100 g baby špenátu, 200 g strouhaného sýru feta, 50 g vlašských ořechů, 2 vařené červené řepy, Na dresing: 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 drceného česneku

Vložte nakrájené kousky jablek a hrušek do citrónové šťávy a dejte na bok odležet. Smíchejte všechny přísady na dresing a dochuťte podle vaší chuti. Opražte na kousky nasekané ořechy a řepu nakrájejte na proužky. Dejte všechny ingredience na salát...

stránka: