Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 7

Nákyp s kyselým zelím

Nákyp s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 300 g vařených brambor, 3 cibule, 3 jablka, 750 g tresky, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 vejce, 4 cl vodky, svazek pažitky, špetka pepře, špetka muškátového ořechu

Oloupané vařené brambory a cibuli nakrájíme na jemné plátky. Cibuli lehce osmažíme na pánvi. Jablka nakrájíme na jemné proužky a smícháme je s kyselým zelím, které jsme trochu pokrájeli. Rybu nakrájíme na širší proužky. Formu vymažeme, po vrstvác...

Bramborový nákyp s hruškami

Bramborový nákyp s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g brambor, 50 g šunky, 3 hrušky, 250 ml mléka, 2,5 lžíce instantní jíšky, špetka soli, troška pepře, 75 g sýra gorgonzola

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláče vložíme vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme. Brambory poklademe pok...

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 100 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 450 ml plnotučného mléka, 5 jablek, 1 sklenka ovocné marmelády

Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky. Jablka pokapeme řidší marmeládou a pot...

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů (skelet), 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 1 list libečku, 1500 ml vody, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek mrkve

Uvařený skelet vyjmeme z vývaru a maso obereme. Do vývaru dáme na nudličky nakrájený celer a nakrájenou mrkev a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr do polévky dáme obrané maso a dochutíme solí, nebo bujónem. Do talíře dáme zvlášť uvařené t...

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařených brambor, 250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 2 hrsti ovoce

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Poté přidáme měkký tvaroh, hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na kousky (stejně velké) a naplníme ovocem - nejlepší je sezónní. Knedlíky vaříme v páře cca 30 min...

Banánová omeleta

Banánová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvé strouhanky, 100 ml sladké smetany, špetka soli, 2 vejce, 1 lžíce cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 2 banány, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Do větší mísy dáme smetanu a strouhanku a necháme máčet asi tak 5 minut. Přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr a na kostičky nakrájené banány. Promícháme a nakonec přidáme pevně ušlehané bílky. Důkladně promícháme. Do větší pánve nebo do peká...

Těstoviny s cuketou a slunečnicí

Těstoviny s cuketou a slunečnicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 2 stroužky česneku, 2-3 hrnky polotučného mléka, 1 lžíce olivový olej, 2 lžičky koření na grilovanou zeleninu, 30 g slunečnicového semínka, 50-100 ml kečupu, 100 g čerstvého sýra

Na olivovém oleji osmahneme slunečnicová semínka dokud nezačnou zlátnout. Přihodíme na jemno nasekané stroužky česneku. Zalijeme mlékem a zasypeme čerstvým sýrem nakrájeným nebo nastrouhaným nahrubo a zahřejeme. Odstavíme. Cuketu pořádně umyjeme a...

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 miska listového salátu, 1 plátek másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 kostka bujónu, 1 vařené vejce, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octu, 500 ml vody

Z másla, mouky a na hrubo nastrouhané mrkve připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 250 ml vody a 10 minut povaříme. Salát rozmixujeme s 250 ml vody a přidáme do povařeného základu. Polévku ochutíme bujónem, octem, cukrem. Vše povaříme 5 minut a ods...

Hovězí kostky v salátě

Hovězí kostky v salátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 400 g hovězího předního masa, 1 lžička soli, mletý černý pepř, 1 kostka hovězího bujónu, 1 miska listového salátu, 2 lžíce hladké mouky, 2 menší sterilované okurky, 1 lžička cukr krupice

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dorůžova. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme do změknutí masa. Poté omáčku zahustíme moukou ...

Hovězí polévka s masem, nudlemi a pórkem

Hovězí polévka s masem, nudlemi a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího libového předního, 1 kostka hovězího bujónu, 1 kousek libečku, 4 kuličky pepře, petrželová nať zelená nebo sušená, 100 g pórku, 1 lžička soli, 2 l vody, nudle

Maso uvaříme do měkka v tlakovém hrnci se solí, pepřem a libečkem. Maso vyjmeme a do vývaru dáme na chvíli vařit nakrájený pórek. Polévku dochutíme bujónem, nebo solí. Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do polévky společně s petrželkou. Polé...

Špenátový koktejl s banánem

Špenátový koktejl s banánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst čerstvého špenátu, 1 banán, 100 ml vody

Omyté listy špenátu rozmixujeme ponorným mixérem v úzké vyšší nádobě s vodou. Poté přidáme banán a krátce prošleháme, napěníme. Koktejl nalijeme do sklenice a ihned podáváme.

Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčátky a čerstvými fettuccine

Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčátky a čerstvými fettuccine

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové panenky, 100 g čerstvé fettucine, 4 lístky čerstvé bazalky, 2 dcl smetany na vaření, 5 cherry rajčátek , olivový olej, sůl, pepř

Panenku nakrájíme na 3 medailonky a zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi. Pánev vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C spolu s cherry rajčátky. Čerstvé fettucine ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Na druhou pánev nalijeme...

Krůtí kousky v pórku

Krůtí kousky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtího prsa, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého pepře, 200 g pórku, sůl, 1 lžička Solamylu

Krůtí prso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme tmavou část a světlou část nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme mírně osolené maso s cibulí, dokud není měkké. Poté...

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g grilovaného kuřecího steaku, sůl, pepř, 1/8 másla, olivový olej, kousíček skořice, lístky z půl hrsti čerstvé šalvěje, kůra ze dvou citrónů, 2 stroužky česneku, 130 ml mléka

Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem), vymazaný hrudkou másla a olivového oleje. Zprudka ogrilujeme až do zlatavé barvy z obou stran a sundáme maso z grilu. Máslo s olejem slijeme z pánvičky pryč....

Vepřová plec s hlívou

Vepřová plec s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové plece, 1 cibule, 2 - 3 lžíce slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g hlívy ústřičné, 3 lžičky houbového koření, 1 lžička sójové omáčky, hladká mouka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Plátky z vepřové plece naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme až do vydušení na tuk. Poté mírně podlijeme a maso...

Polévka z kachních krků

Polévka z kachních krků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kachních krků bez kůže, 1 kostka drůbežího bujónu, kousek libečku, 150 g mražené zeleninové směsi, 4 kuličky pepře, sušená nebo čerstá petrželová nať, 1 lžička soli, 100 g nudlí, 2 l vody

Omyté krky dáme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, sůl, kousek libečku a vaříme asi 30 minut. Polévkové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Z uvařených krků obereme maso. Do vývaru přidáme mraženou zeleninu, kter...

Kuře u moře

Kuře u moře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1300 g kuřete, sůl, 70 g másla, 3 lžičky koření Zlatavé kuře, 1/2 jablka

Kuře omyjeme a utěrkou osušíme. Vnitřek kuřete osolíme, vyplníme 1/2 jablka zbaveného jádřince a prdelku zašijeme nití. Z alobalu si vystřihneme tvar podprsenky a na kalhotky širší proužek. Vystřižené části přitiskneme na suché kuře. Máslem vymaže...

Kvasnicová polévka s vločkami

Kvasnicová polévka s vločkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml ovesných vloček, 2 kostky kvasnic, 1 kostka hovězího bujónu, 2 hrnky řapíkatého celeru, 1 plátek másla, 1 malá mrkev, sůl, petrželová nať

Vločky zalijeme studenu vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté ...

Banánová rýže

Banánová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sáčky po 100 g sáček rýže, 2 banány, 200 g 12% smetany

Rýži vaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Banány vidličkou rozmačkáme na kaši. Do vroucí smetany přidáme banány, necháme přejít varem a odstavíme. Ihned do ní nasypeme rýži, promícháme a přiklopíme poklicí. Po 15 minutách rýži rozdělíme do 4 mi...

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 300 g šalotky, 2-4 lžíce medu, 500 ml světlého piva, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře barevného

Krkovičku necháme vcelku a omyjeme ji a osušíme. Vložíme do malého pekáčku. V hrníčku smícháme 2 lžíce medu a 6 lžíc piva a přidáme sůl. Pořádně zamícháme a touto směsí krkovičku přelijeme. Marinádu do masa pořádně vetřeme. Zbytek piva nalijeme ok...

Vepřová plec se žampióny a kapií

Vepřová plec se žampióny a kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 4 žampiony, 1/4 ks červené kapie, kukuřičný škrob, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme hořčici, bujon a podlijeme vodou. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a kapii na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme žampióny a kapii a dusíme do změknutí. ...

Kakaová roláda s rybízovou marmeládou

Kakaová roláda s rybízovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g cukru moučka, 30 g kakaa, 15 g kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, špetka soli, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, rybízová marmeláda, slunečnicový olej

Plech vyložíme pečícím papírem a lehce ho potřeme olejem. Kakao promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Bílky se špetkou soli, lžící vody a polovinou cukru vyšleháme do pevného sněhu - asi 3 minuty.Zvlášť vyšleháme žloutky s druhou polovinou cuk...

Mrkvová polévka se slaninou

Mrkvová polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 200 g mrkve, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 200 ml polotučného mléka, 2 kostky bujónu, 1 l vody, cibulová nať

Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi na sucho krátce opečeme. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Na rozehřátém másle krátce orestujeme mrkev. Poprášíme moukou, promícháme a kr...

stránka: