Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 3

Bábovka s ledovými kaštany

Bábovka s ledovými kaštany

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks vejce, 250 ml cukru krupice, 450 ml polohrubé mouky, 200 g smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 špetka soli, 200 g zakysané smetany, 2 balení ledové kaštany

Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě zapracujeme šlehačku a mouku prosátou s kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh...

Rybí filé zapečené s nivou

Rybí filé zapečené s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks rybího filé, 10 dkg másla, 10 dkg Nivy, 200 - 250 ml sladké smetany, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby, trochu koření na ryby

Porce filé osolíme, opepříme, posypeme lehce Kořením na ryby a vložíme do pekáčku. Na jednotlivé plátky filé dáme kousek másla a vložíme do trouby na 15 minut zapéct. Mezitím si rozmícháme smetanu (šlehačku) a nastrouhanou Nivu. Směs nalijeme n...

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 ml vody, 5 ks řapíků celeru, 1 lžička soli, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 malá konzerva hrášku, 4-5 lžic instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1 starší houska, 1 lžíce sádla, troška sušené petrželové naťě

Nakrájené řapíky celeru povaříme asi 20 minut, poté je rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme jíškou, ochutíme bujónem, přidáme hrášek a petrželku. Na talíři polévku doplníme na sucho opečenou anglickou slaninou a na sádle osmaženými kostička...

Kakaová roláda

Kakaová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic kakaa, 6 lžic cukru krupice, špetka soli, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení ztužovače šlehačky, 1 balení Ledových kaštanů (čokoláda)

Čokoládu Ledové kaštany rozpustíme ve šlehačce a necháme přejít varem. Poté dáme směs nejméně na hodinu do chladničky. Žloutky vyšleháme s cukrem a stěrkou vmícháme kakao a ušlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Těsto pečeme na plechu vyloženém...

Pórková polévka s masem

Pórková polévka s masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kližky, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, 1 pórek, 1 malá mrkev, 1/2 - 1 kostka hovězího bujónu, troška pažitky, 2 lžíce instantní světlé jíšky

Z masa, soli, pepře a libečku uvaříme vývar. Mezitím nakrájíme očištěný pórek a mrkev nastrouháme na nudličky. Maso vyjmeme z vývaru, vsypeme pórek a vaříme asi 10-15 minut. Poté přidáme hotovou jíšku, bujón a nastrouhanou mrkev. Krátce povaříme, ...

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího zadního (plátek), 2 vejce, 1 lžička slunečnicového oleje, 2-4 plátky anglické slaniny, špetka soli, 2 dkg mražených fazolek (zelené fazolové lusky), špetka pepře, 1 lžička orientální hořčice, 1/2 papriky (kapie), 1/2 kostky hovězího bujónu, 1-2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce polohrubé mouky

Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejec a fazolkami. Zbytek vajec rozetřeme na anglickou. Maso sroluj...

Ovocný salát s jahodami

Ovocný salát s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 lžička cukru moučka, 2 jablka, 250 g jahod, 1 pomeranč, 200 g zakysané smetany

Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a překrojíme na polovinu. Omytá jablka se slupkou zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jahody omyjeme a rozkrájíme na 4 díly, velké na 8 dílů. V zakysané smetaně rozmí...

Uhlířina z těstovin

Uhlířina z těstovin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/3 balení špaget, 2-3 vejce, 15 dkg strouhaného eidamu, 20 dkg anglické slaniny, troška soli, 1 cibule

Špagety uvaříme v osolené vodě. Mezitím na drobno nakrájenou cibulku a anglickou slaninu osmažíme dozlatova. Vajíčka posolíme a usmažíme samostatně na trošce másla. Vařené špagety dáme na talíř, posypeme anglickou slaninou s cibulkou a nahoru při...

Vepřový mozeček s vejci

Vepřový mozeček s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřový mozeček, 3-4 vejce, 3 lžíce sádla, 2 cibule, troška soli, troška barevného pepře

Vepřový mozeček odblaníme, opereme a pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, vše orestujeme a přidáme vajíčka. Je výborný s čerstvým chlebem. Ozdobit jej můžeme petrželkou či bazalkou.

Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce mražené zeleninové směsi Mochovanka, troška pepře, 1 sáček rýže ve varném sáčku, špetka soli, 3 lžíce obraného masa z uzených žeber

Maso z uvařených uzených žeber obereme a nakrájíme na drobno. Cibuli oloupeme, taktéž nakrájíme nadrobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme zeleninu, krátce jí orestujeme a zalijeme asi 3 lžícemi vývaru z masa. Na mírném plameni vaříme tak dlo...

Tvarohovo - braborové knedlíky se švestkami

Tvarohovo - braborové knedlíky se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka tučného tvarohu ve folii, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce cukru moučka, 250 ml bramborového těsto v prášku, 500 g švestek

V míse smícháme tvaroh, vejce, sůl a cukr. Přidáme sypkou směs a vypracujeme těsto, které necháme 5 minut odpočinout. Do kousku těsta zabalíme švestku a vytvarujeme knedlík. Vhazujeme je do vroucí osolené vody a vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou, ...

Zeleninová polévka s česnekem

Zeleninová polévka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mražené zeleninové směsi, 1 velká hlávka česneku, špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžíce slunečnicového oleje nebo másla, 2 lžíce instantní světlé jíšky, troška petrželové natě, 1250 ml vody

Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Do vroucí osolené vody vsypeme zeleninu a uvaříme jí do měkka. Polévku dle potřeby zahustíme jíškou, dochutíme bujónem nebo solí a přidáme nastrouhaný česnek. Krátce povaříme, přidáme olej nebo máslo, petržel...

Kuřecí smažené kousky s hranolky

Kuřecí smažené kousky s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, špetka soli, 2 lžičky koření Drákulova smrt, 5 stroužků česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tekutého polévkové koření, 1 malé vejce, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžičky bramborového škrobu, 3 lžíce slunečnicového oleje

Vejce smícháme s jemně nastrouhaným česnekem, solí, hořčicí, kořením a škrobem. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prso, promícháme a necháme nejméně 1 hodinu v chladu uležet. V pánvi na oleji za stálého obracení rychle usmažíme.

Česneková kuřecí polévka s anglickou

Česneková kuřecí polévka s anglickou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet bez kůže, 4 kuličky pepře, 1 snítka libečku, 1 lžička soli, 1500 ml vody, 1 vejce, špetka sušené petrželové natě, špetka mletého pepře, špetka soli, 50 g plátkové anglické slaniny, 6 stroužků česneku, troška česnekové pažitky

V tlakovém hrnci povaříme skelet se solí, pepřem a libečkem asi 20 minut. Poté ze skeletu obereme maso. Anglickou slaninu nakrájenou na nudličky na sucho orestujeme na pánvi, vmícháme na jemno nastrouhaný česnek a odstavíme. Z rozšlehaného vejce s...

Dušené hovězí plátky s cuketou

Dušené hovězí plátky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí přední, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení Ďábelského bujonu s chilli, 1 lžíce koření Drákulova smrt, 1 malá cuketa (cca 10 cm), 1 lžíce hladké mouky

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky masa naklepeme. Cibuli na oleji usmažíme do růžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme bujón, koření, podlijeme vodou a za obča...

Pečené kuřecí díly s rajčaty a cibulkou

Pečené kuřecí díly s rajčaty a cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g kuřecích dílů, 50 g másla, špetka soli, 2 lžičky koření Drákulova smrt, 150 g malých cibulek, 350 g malých rajčat, 5 stroužků česneku, 2 lžičky Kořenícího přípravku na rajčata

Pekáček vymažeme máslem. Kuřecí díly omyjeme, osušíme, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a posypeme kořením. Mezi jednotlivé díly masa vložíme celé stroužky česneku, celé malé cibulky a rajčata posypaná kořenícím přípravkem na rajčata. Pekáč zak...

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí plece , 1 vrchovatá lžíce francouzské zrnité hořčice, 5 stroužků česneku, špetka soli , 1 vejce, 1 lžička sušené petrželky, 1 balení Ďábelského bujónu s chilli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 100 g nakrájené anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky

Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané a na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou. Plátky anglické slaniny touto směsí protáhneme a poskládáme na plát masa. Plát masa zavine...

Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 1 malé jablko, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1 lžíce hladké mouky, 500 ml 10% smetany, 1 lžíce francouzské zrnité hořčice

Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a s trochou vody (1/2 dcl) rozmixujeme na kaši. Maso nakrájíme na malé plátky a z obou stran naklepeme. Plátky na směsi oleje a másla orestujeme z obou stran, podlijeme jablečnou kaší, osolíme a přidáme hořčici...

Vločková polévka s česnekem a zeleninou

Vločková polévka s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek ovesných vloček, 4 hrnky vody, 8 stroužků česneku, 2 lžíce Vegety Chuť léta, 1 hrnek drobné mražené zeleniny, 1 lžíce másla

Vločky propláchneme vodou a zalité vodou je necháme 30 minut stát. Poté je vaříme 5 minut, přidáme vegetu, mraženou zeleninu a oloupané, jemně nastrouhané stroužky česneku. Povaříme 5 minut a odstavíme. V odstavené polévce necháme rozpustit máslo,...

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 6 malých plátků hovězí klížky, 1 lžíce Vegety Chuť jara, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 2 vrchovaté lžíce kopru

Kližku nakrájíme na plátky, naklepeme a na másle je z jedné strany krátce opečeme. Obrátíme, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme vegetu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Zahustíme moukou rozmíchanou ve...

Vepřové na Čertovo cibulkách

Vepřové na Čertovo cibulkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 650 g vepřové plece, 100 g sterilované Čertovy cibulky, 1 lžička soli, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky drceného barevného pepře, 250 ml 33% šlehačky

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Vložíme maso vcelku a krátce osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté osolíme, opepříme, přidáme cibulky a 1/2 feferonky bez nálevu. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí ma...

Česneková omáčka s anglickou slaninou

Česneková omáčka s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g plátkové anglické slaniny, 8 stroužků česneku, 500 ml plnotučného mléka, 180 g zakysané smetany, 2 lžičky Vegety Chuť jara, 1 lžíce hladké mouky

Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou a chvíli mícháme. Poté zalijeme mlékem, přidáme Vegetu a na jemno nastrouhané stroužky česneku. Promícháme a asi 10 minut povaříme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, ne...

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky hovězí kližky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 velké rajče, 3 stroužky česneku, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce Vegety Chuť léta, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 dcl vody

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Přidáme na plátky nakrájené, naklepané maso a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme vegetu, pepř, nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájené rajče. Podlijeme vodou a du...

Dušené vepřové kotlety

Dušené vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 lžičky koření Pikantní žebírka, 2 lžičky Ďábelského koření, 4 lžičky polohrubé mouky

Oloupanou a nakrájenou cibuli v pánvi na oleji osmahneme do sklovita. Cibuli shrneme na bok, vložíme naklepané kotlety a opečeme je z obou stran, aby se maso zatáhlo. Přikryjeme poklicí a dusíme do vydušení vlastní šťávy. Poté přidáme koření, podl...

Kližka na hořčici se žampiony

Kližka na hořčici se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 450 g hovězí klížky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 200 g žampionů, 1 malá mrkev, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky soli

Na oleji usmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli do růžova. Na ní z obou stran orestujeme naklepané plátky masa. Přiklopíme poklicí a dusíme do vydušení šťávy. Přidáme hořčici, sůl, podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. K takto připrave...

stránka: