Mrkvové lečo
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
918
kalorií
30.0g
cukrů
57.0g
tuků
28.0g
bílkovin
Příprava
Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji s trochou másla (máslo dodá jemnější chuť a díky přidanému oleji se nebude přepalovat). Přidáme na hrubo nastrouhanou oloupanou mrkev, osolíme a dusíme do poloměkka. Přidáme rajčata nakrájená na malé kousky, mohou být předem oloupaná, neloupaná a nebo třeba i z konzervy. Nyní můžeme přidat pro zvýraznění chuti pepř a nebo Ti, kteří mají rádi ostřejší chutě mohou přidat chili koření a nebo přímo rozdrtit sušenou chili papričku. Když je vše měkké, přidáme vajíčka, která rozmícháme. Jakmile vajíčka ztuhnou máme hotovo.
Tip k receptu
Toto je verze vegetariánská, ostatní mohou cibulku smažit na slanině, lečo sypat smaženou klobásou, přidat párek, jak je komu libo,...
Inggrid20. 08. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenziLucie 09. 10. 2012, 01:56
© 2024, Railsformers s.r.o.