Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 21

Ořechová roláda z bílků

Ořechová roláda z bílků

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, špetička soli, 2/3 hrnečku cukru krupice, 1/2 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 hrnečku mletých vlašských ořechů, 250 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 150 g másla, 2 lžíce rumu, 3-4 lžíce cukru moučka

K bílkům přidáme špetičku soli a vyšleháme je dotuha. Ke sněhu vsypeme cukr a ještě chvíli šleháme. Pak lehce vmícháme mouku a mleté ořechy. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Nesmíme těsto ...

Hruškové smetanové řezy

Hruškové smetanové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 80 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 800 g hrušek, 4 lžíce sladké smetany, trochu skořicového cukru

Máslo, moučkový cukr, vanilku a celé vejce vyšleháme. Přidáme smetanu, prosátou mouku a prášek do pečiva. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem, těsto rozetřeme do formy, poklademe nařezanými polovinami hrušek, posypeme skořicovým cukrem a pečeme a...

Kuřecí aspik s ananasem

Kuřecí aspik s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa (asi 500 g ), po 2 červených a zelených paprikách, 100 g žampionů, 4 lžíce pokrájeného zavařeného ananasu, 500 ml masového vývaru, 15 plátků želatiny, 2 lžíce octa, 2 lžíce bílého vermutu, sůl a pepř podle potřeby, 2 lžičky cukru krystal

Umyté, očistené kuracie prsia povaríme v osolenej vode asi 15 min. Mäso vyberieme a pokrájame na menšie kúsky. Vývar dochutíme octom, vermutom, cukrom a korením, na miernom ohni prehrejeme a pridáme vopred namočenú želatinu, ktorú necháme vo vývar...

Pražené domácí mandle

Pražené domácí mandle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení loupaných mandlí, sůl dle chuti, 1 hrneček rostlinného oleje

Do rendlíku si nalijeme olej a nasypeme mandle, vaříme, dokud mandle nezačnou zlátnout. Vyjmeme děrovanou lžící do připravené misky, kde na dno vložíme ubrousek, aby vsákla mastnota a posolíme dle vlastní chuti.

Domácí cinzano

Domácí cinzano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l bílého vína, 3 dcl vodky, 80 dkg cukru krupice, 2 pomeranče, 2-3 citróny

Do vína nasypeme cukr, přidáme na kolečka nakrájené důkladně omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny louhovat. Pak přecedíme přes husté síto nebo přes pláténko, dolijeme vodkou a necháme vychladit.

Koktejl z krabích tyčinek

Koktejl z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 150 g zakysané smetany, 100 ml mléka, 200 g jablek, 50 g vlašských ořechů, šťáva z 1/2 citronu, cukr moučka dle chuti, špetka soli

Krabí tyčinky podélně rozpůlíme a šikmými řezy překrájíme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na malé kostky. Vše vložíme do misky. Přidáme zakysanou smetanu a mléko. Vlašské ořechy přesekáme a všechny suroviny zlehka promícháme. Doc...

Broskve s mandlovou pěnou

Broskve s mandlovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva broskví, 2 bílky, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 60 g oloupaných mletých mandlí

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví. Vložíme do trouby a při 180°C z...

Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami

Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šalotka, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 300 ml smetany, 3 lžíce nasekaného kopru, špetka soli, 600 g lososa (filety), 1 lžíce citronové šťávy, 300 g těstovin (např. široké nudle tagliatelle)

Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemno. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Zalijeme ji skleničkou bílého vína a krátce povaříme. Potom přilijeme smetanu, promícháme a omáčku vaříme na mírném plameni za ...

Krůtí steak v mandlích

Krůtí steak v mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

špetka soli, špetka bílého pepře, trocha mleté červené papriky, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 50 g mandlových lupínků, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kaparů, 250 ml smetany, 200 ml bílého vína, 200 ml vody, špetka mleté skořice, špetka mletého zázvoru, 2 hrušky, 600 g krůtího masa (ideálně vykoštěného stehna)

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách lehce naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a posypeme mletou paprikou. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky. V pánvi rozpálíme olej a krůtí říz...

Zimní čaj

Zimní čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky ovocného čaje, 50 ml kravského mléka, 1/2 lžičky skořice, 2 badyány

Uvaříme si dva hrnky ovocného čaje. Mléko přivedeme k varu, vhodíme koření asi asi tři minuty povaříme. Přecedíme a přilijeme k čaji. Ihned podáváme.

Smažená karambola s kokosem

Smažená karambola s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 karamboly, 2 lžíce kokosové moučky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 40 ml rostlinného oleje

Kokosovou moučku smícháme se skořicí a zázvorem a nasypeme do hlubší misky. Karambolu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a obalíme v kokosovém obalu. Na pánvi rozpálíme olej a poté stáhneme na střední plamen. Karamboly rychle smažíme po obou stra...

Mléčný cloumák

Mléčný cloumák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml vodky, 30 ml mléka, 1 lžička citronové šťávy, 2 hrsti ledu

Led rozdrtíme válečkem nebo robotem na tříšť, kterou rychle přeneseme do vysoké sklenice. Do šejkru dáme vodku, mléko a citrónovou šťávu a dobře promísíme. Vzniklou směs přelijeme přes ledovou tříšť a podáváme s brčkem. Pijeme rychle, zteplalý kok...

Acapulco

Acapulco

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml Tequily, 20 ml bílého rumu, 145 ml grapefruitového džusu, 145 ml ananasového džusu, 1 plátek ananasu, 1 mochyně

Ve vyšší sklenici smícháme odměřené množství tequily a bílého rumu. Sklenici dolijeme dobře vychlazeným ananasovým i grapefruitovým džusem. Připravený nápoj ozdobíme měsíčkem grapefruitu, plátkem ananasu a mochyní.

Sladké pokušení

Sladké pokušení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml Cordial likéru, 150 ml jablečného džusu, 1 tyčinka skořice, 1 měsíček citrónu

Cordial s jablečným džusem prohřejeme v kastrůlku a slijeme do šálku z varného skla. Vložíme celou skořici a zastříkneme citronem, kterým pak ozdobíme ohraj sklenice.

Modrá Laguna

Modrá Laguna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml vodky, 30 ml Curacao blue, 20 ml limetové šťávy, 100 ml Sprite nebo 7up na dolití, 1 plátek pomeranče, 1 koktejlová třešeň, hrst ledu

Do šejkru nalijeme vodku, Curacao a limetkovou šťávu. Dobře protřepeme. Sklenici naplníme ledem, zalijeme připraveným koktejlem a velice pomalu doplníme limonádu. Nakonec ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešní.

Banánová káva

Banánová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml uvařené překapávané nebo instantní kávy, 200 ml kravského mléka (popř. smetany do kávy), 1 lžíce cukru krupice, 1 banán

Kávu, mléko (smetanu), cukr a na kousky nakrájený banán dáme do mixéru a asi 20 vteřin mixujeme. Rozdělíme do dvou sklenic na kávu a podáváme. Můžeme ji pít vychlazenou s ledem pro osvěžení nebo naopak horkou pro zahřátí.

Happy banana

Happy banana

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 banánu, 1 lžička citronové šťávy, 50 ml vodky, 2 lžíce smetany, 2 hrsti ledu

Led rozdrtíme pomocí válečku nebo v robotu na ledovou tříšt. Banán rozmixujeme dohladka a přelijeme do šejkru. Přidáme k němu vodku, citrónovou šťávu a smetanu. Dobře prošejkrujeme. Do vysoké sklenice nasypeme led a nápoj nalijeme na něj až po vrc...

Východ slunce

Východ slunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 ml jablečného moštu, 80 ml malinového sirupu, 80 ml citronové šťávy, 1 jablko, 1 chemicky neošetřený citron, 4 koktejlové višně, čerstvé lístky máty na ozdobení

Polovinu moštu naplníme do tvořítek na ledové kostky a dokonale zmrazíme. Koktejlové sklenice dáme vychladit do lednice. Kostky rozdělíme do čtyř sklenic a do každé přilijeme po 20 ml ovocného sirupu a citronové šťávy. Zbytek jablečného moštu př...

Vodka Daisy

Vodka Daisy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 ml Grenadiny, 8 kostek ledu, 200 ml vodky, 200 ml citronové šťávy, trocha cukru krupice, trocha koktejlových třešní

Cukr nasypeme na plochou misku, okraje sklenek namočíme nejprve v troše grenadiny a pak je ponoříme do cukru. Okrasnou krustu necháme ztuhnout. Do míchací sklenice dáme 4 kostky ledu, přilijeme vodku, zbylou grenadinu a citronovou šťávu. Vše důkl...

Moře lásky

Moře lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml sektu, 40 ml bílého rumu, 80 ml kokosového likéru, 1 sklenka drceného ledu, 1 hrneček jahod, kousek ananasu, troška hroznového vína, 80 ml jahodového pyré

Nejprve sekt nalijeme do větší míchací sklenice, k němu přilijeme vychlazený bílý rum, kokosový likér, jahodové pyré a ledovou tříšť. Vše promícháme. Ovoce očistíme, nakrájíme na menší kousky a střídavě napícháváme na špejle. Nápoj přelijeme do ...

Brazilská káva

Brazilská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 šálek studené kávy, 2 cl smetany, 1 cl limetové šťávy, 2 lžičky hnědého cukru

Všechny přísady promixujeme zlehka v mixéru a dáme do skla s kostkou ledu.

Sýrovo - mandlové pečivo

Sýrovo - mandlové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 100 g strouhaného sýra, 20 g loupaných nastrouhaných mandlí, 100 g másla, 2 vejce, 3 lžíce bílého vína, špetka pepře, špetka papriky, mák, sezamové semínko, půlky vlašských ořechů nebo kousky sekaných mandlí na posypání, špetka soli

K prosáté mouce přidáme sýr, mleté mandle, sůl, koření, změklé máslo, 1 vejce a víno a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto necháme chvíli v chladu, pak rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení, potře...

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce uvařeného natvrdo, 1 bageta, 100 g másla, 3 sterilované okurky, 1 hrneček sterilované zeleniny - červená kapie, proužky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg šunky

Bagetu nakrájíme na šikmé plátky, které namažeme máslem a dáme na podnos. Ozdobíme kornoutkem sýra a kornoutkem šunky, do nichž dále vložíme kousek vejce vařeného natvrdo, kousek sterilované okurky a pro ozdbou proužek červené sterilované kapie.

Chuťovky ala paštička

Chuťovky ala paštička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g měkkého tučného tvarohu, 1 vejce, kousek lososové pasty v tubě, 1 kousek citrónu

Z tvarohu, másla a mouky vypracujeme těsto, které dáme na hodinku uležet do chladu. Pak si podsypeme desku a těsto rozpůlíme. Z jedné poloviny rozválíme plát cca 3 mm silný a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem...

Kolečka "Domácí přítel"

Kolečka "Domácí přítel"

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 250 g polohrubé mouky, 140 g cukru moučka, 75 g pomletých mandli, 75 g pomletých lískových ořechu, 20 ml rumu, 100 g rybízové marmelády, Poleva: 100 g čokolády na vaření, 15 g Hery, 1 lžíce rumu

Na doske zmiešame maslo, cukor, zomleté mandle a oriešky spolu s rumom. Vyvaľkáme natenko a vykrajujeme kolieska alebo polmesiačiky. Poukladáme na plech a upečieme do zlatoružova. Necháme vychladnuť. vvložíme na čisty papier a vždy spájame dva kús...

stránka: