Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 19

Tvarohová pomazánka s mrkví

Tvarohová pomazánka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mrkve, 250 g tučného tvarohu, 300 g Lučiny, 50 g másla, 1 jablko

Očištěnou mrkev jemně nastrouháme a vyšleháme s měkkým tvarohem, lučinou, máslem a nastrouhaným jablkem. Dle chuti osolíme a promícháme.

Šunka se zeleným hráškem

Šunka se zeleným hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hrachu, 300 g uvařené uzené šunky, 2 cibule, 1 hrst petrželové nati, 50 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 1 lžička cukru krupice

Zelený hrášek propláchneme studenou vodou. Uvaříme doměkka ve slané vodě a necháme odkapat. Pokud je hrášek sterilizovaný není třeba jej vařit, stačí jen propláchnout. Do hrnce dáme máslo a na něm podusíme nakrájenou cibulku. Přidáme na malé nudli...

Okurkovo-tvarohová pomazánka

Okurkovo-tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 okurky, 2 stroužky česneku, 250 g jemného tvarohu, sůl a pepř dle chuti

Okurek nastrouháme najemno, česnek vylisujeme a se zbytkem promícháme v míse, aby se chutě spojily.

Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 3 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1 kostka kvasnic, 2 lžíce cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, tuk na potření, Náplň: strouhaná jablka, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička skořice

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek a propracováváme těsto vařečkou. Poté necháme vykynout 30 minut. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 díly. Na jemně pomoučen...

Pečený čaj ze švestek a rybízu

Pečený čaj ze švestek a rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg švestek, 1 kg červeného rybízu, 1200 g cukru krupice, 6 hřebíčků, 1 lžička skořice, 120 ml rumu

Omyté a vypeckované švestky nakrájíme na čtvrtinky. Nasypeme je na plech a smícháme s červeným rybízem. Přidáme cukr a koření a dobře promícháme. Troubu rozpálíme na 200 °C a ovoce pečeme asi 30 minut. Vyjmeme z trouby a přidáme rum. Hotový čaj n...

Bryja

Bryja

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 12 švestek, 150 ml vody, špetka soli, špetka skořice, 100 ml zakysané smetany, 2 lžíce polohrubé mouky

Omyté a vypeckované švestky rozkrájíme na čtvrtinky. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a rozkrájíme na úzké měsíčky. Vše přendáme do hrnce, přidáme koření a zalijeme vodou. Povaříme 10 minut. Poté přidáme mouku rozmíchanou v zakysané...

Černé řezy s kávovým krémem

Černé řezy s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky + 3 lžíce na krém, sáček kypřícího prášku, 150 g másla, 100 g Hery, 2 vejce, 50 g cukru, 2 lžíce kakaa, 500 ml mléka, 5 lžic rumu, 250 ml vychladlé silnější kávy, 3-4 lžíce cukru moučka, tabulka čokolády

Heru utřeme s cukrem, vejci, kakaem a rumem, pak přidáme hrubou a hladkou mouku společně s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme mléko a utvoříme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na plech a na něj nastrouháme půlku tabulky čokolády. Dáme do předeh...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Skleněné ovoce

Skleněné ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g hladké mouky, 1 vejce, 140 ml mléka a vody ve stejném poměru, 220 g cukru krupice, 3 lžíce vody, lžíce oleje, ovoce, olej na smažení

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr neroz...

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca1300 g tykve, 900 g jablek, 60 g másla, 100 g cukru krystal, 2 lžíce citronové šťávy, 1/4 lžičky mletých hřebíčků, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 100 g hrozinek- sultánek, NA POSYPKU: 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 150 g studeného másla, 125 g hnědého cukru

Tekvicu rozkrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a pokrájame na kocky. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame približne na rovnaké kúsky ako tekvicu. Do veľkej panvice dáme tekvicu, jablka, krýštalový cukor, korenie a hrozienka. Zakryje...

Dalmatinská kuřecí křidýlka

Dalmatinská kuřecí křidýlka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích křídel, 4 větší brambory, 4 středně velké rajčata, 1 hrnek sterilizovaných zelených oliv plněných mandlemi (cca 150 ml), 50 ml olivového oleje, 1 kostka zeleninového bujónu s přichutí bazalky a tymiánu, 100 ml suchého bílého vína, sůl podle potřeby, 4 bílé bagety

Zemiaky ošúpeme a pokrájame po dĺžke na mesiačiky. Opečieme ich na olivovom oleji. Vyberieme ich na sitko a dáme odkvapkať. Olej nevylievame. V oleji po zemiakoch prudko opečieme umyté kuracie krídelka. Teplotu znížime, všetko podlejeme troškou v...

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 2-3 hrušky, 200 ml smetany ke šlehání, 2-3 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mletých mandlí, 3 vejce, 1 lžíce rumu

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme okapat a vychladnout. Mezitím co nám chladnou hrušky, si vymažeme koláčovou formu máslem a křehkým těstem tuto formu vyložíme. Zmáčkneme ok...

Kokosové frappé

Kokosové frappé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky instantní kávy, 100 ml vody, 100 ml kokosového mléka, 4 kostky ledu, 1 lžíce kokosové zmrzliny

Kávu zalijeme horkou vodu a připravíme středně silné espresso. Necháme chvíli vychladnout. Do mixéru nalijeme kokosové mléko, espresso a přihodíme led. Vše rozmixujeme. Na dno sklenice vložíme kokosovou zmrzlinu a přelijeme rozmixovanou směsí.

Domácí tortilly chips

Domácí tortilly chips

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortil (odpovídá 1 balení v obchodě), koření na pizzu, olej

Olej smícháme s pizza kořením (můžeme použít i jiné koření - např. na americké brambory) a připravíme potěr. Potřeme s ním tortilly a ty pak rozřežeme na trojúhelníčky (nejdříve na polovinu a pak na čtvrtiny atd.) Trojúhelníky pak rozložíme na peč...

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové  marinádě

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce bylinkového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička nasekaného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 1 lžíce uzené papriky, pepř, sůl

Suroviny na marinádu smícháme dohromady a namočíme do ní panenku na 24 hodin. Grilujeme zvolna na grilovacím tácku nebo pánvi.

Pečené plněné pomeranče

Pečené plněné pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stejně velkých pomerančů, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 50 g cukru krupice, 3 bílky, cukr moučka na posypání, hrst mandlí na ozdobu

Troubu předehřejeme na 200°C. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a okartáčujeme, osušíme, ostrouháme z něj kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Z ostatních čtyř pomerančů seřízneme vršky a vydlabeme z nich dužinu. Vydlabané pomeranče zabalíme po jednom do...

Flambované vepřové karé

Flambované vepřové karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového karé, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 2 velká kyselejší jablka, 4 lžíce Kalvadosu, 250 ml smetany ke šlehání

Vepřové kafé nejprve očistíme. Maso pak ze všech stran osolíme a opepříme podle chuti a obalíme v rozmarýnu. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a ochucené vepřové karé na něm ze všech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za ...

Oštěpkové trojhránky

Oštěpkové trojhránky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného oštěpku, 200 g hladké mouky, 100 g másla, 250 g ve slupce uvařených brambor, 1 vejce + 1 vejce na potřetí, špetka soli, 1 lžička mleté papriky , 1/4 lžičky pepře, trochu sezamu, máku a sýra na posypání

Oloupané brambory nastrouháme na jemném strouhadle, přidáme měkké máslo, vejce, nastrouhaný oštěpek, sůl, pepř a papriku. Nakonec přidáme mouku a dobře promícháme. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na 0,5 cm a radélkem nakrájíme trojhránky nebo ji...

Pečínka na medu

Pečínka na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce grilovacího koření, 200 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml bílého vína, 600 ml zeleninového vývaru, 8 brambor, 4 lžíce včelího medu

Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut. Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme...

Kokosovo - čokoládové kostky

Kokosovo - čokoládové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

9 bílků, 250 g cukru moučky + 250 g do krému, 200 g kokosové moučky + trochu na posypání, 80 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 9 žloutků, 100 g čokolády na vaření , 1 balení vanilkového cukru, 250 g másla, 2 lžíce kakaa

Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Lehounce, ale důkladně promícháme a vylijeme na plech s pečícím papírem. Těsto zarovnáme a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C...

Jogurtový dort s vínem

Jogurtový dort s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 80 g cukru krupice, 1 vejce, 80 g másla, Krém: 400 g hroznového vína, 1 lžíce želatiny, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml bílého jogurtu, 400 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 200°C. Smícháme mouku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kter...

Blesk

Blesk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, sklenka ledu, sklenka Sprite, 3 plátky pomeranče

Do sklenky s ledem dáme plátky pomeranče. Nalijeme na ně becherovku a dolijeme sprite.

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 papriky (nejlépe každá jiné barvy), 80 g másla, 125 g měkkého tvarohu, 125 g Lučiny, sůl, špetka pepře, špetka mletého kmínu, špetka mleté sladké papriky, špetka provensálského koření, 1 menší červená cibule, 12 - 15 zelených oliv, troška pažitky, troška čerstvého kopru

Změklé máslo v misce dobře rozmícháme s tvarohem a Lučinou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, nadrobno rozkrájené olivy, nasekanou pažitku a kopr, nakonec přimícháme všechno koření a podle chuti sůl. Provensálské koření předem v dlani rozemneme. ...

Ovocný koláč z hotového křehkého těsta

Ovocný koláč z hotového křehkého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křehké těsto, 2 hrsti borůvek, 1 hrst malin, 3 hrsti jahod, 4 lžíce cukru krupice na přípravu želatiny, 2 sáčky želatiny, 1 balení pudinkového prášku dle chuti

Do vymazané mísy na dort položíme těsto a dobře jej zapracujeme. Dno vysypeme fazolkami, aby se nám nezvedlo a konce, které převyšují formu, seřízneme. Pečeme na 180°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout. Vyjmeme fazolky. Připravíme puding, který...

Osvěžující broskvové řezy

Osvěžující broskvové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 200 g cukru moučka + trochu do zakysané smetany, 100 ml mléka + 300 ml do šlehačky, 100 ml slunečnicového oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 600 ml zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 balení šlehačky v prášku, 1 velká konzerva broskvového kompotu, 2 sáčky prášku Zlatý klas, 1-2 balení broskvového džusu v prášku /min. 40 g/, 120 g cukru krystal

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, olej, mouku, kypřící prášek a sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 12-15 minut. Piškot necháme vychladnout. Šlehačky vyšleháme s mlékem, do s...

stránka: