Černé řezy s kávovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Heru utřeme s cukrem, vejci, kakaem a rumem, pak přidáme hrubou a hladkou mouku společně s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme mléko a utvoříme hladké těsto.
Těsto rozprostřeme na plech a na něj nastrouháme půlku tabulky čokolády. Dáme do předehřáté trouby asi na 10-15 minut.
Kávu si nalijeme do kastrůlku a přidáme 3 lžíce hrubé mouky, přivedeme k varu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
Než nám vychladne kaše, utřeme si máslo s moučkovým cukrem. Po vychladnutí postupně přišleháváme kaši do másla, až se nám vytvoří hladký krém.
Upečený korpus rozdělíme na dvě části. Jednu pomažeme krémem a na něj nastrouháme 1/4 tabulky čokolády a přikryjeme druhým dílem korpusu, který namažeme zbylým krémem. Nahoru nastrouháme zbytek čokolády a necháme vychladit.
Tip k receptu
Moučník je nejlepší, když ho necháme v chladu odležet.
Dobrou chuť :-) !
Trisha31. 07. 2011