Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 122

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 větších brambor, 4 plátky vepřového masa, 3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 1 plátek tvrdého sýra (asi 1cm široký), 1 balení Ramy Cremefine "na vaření" , 1 lžíce olivového oleje

Brambory omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Pekáček si vymažeme olivovým (či jiným) olejem a dáme do něj první vstvu brambor. Osolíme, opepříme. Tak to děláme, dokud nemáme 3/4 pekáčku plné. Maso si naklepeme, z jedné strany posolíme, z druhé ...

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké pšeničné mouky, 7 g sušeného droždí, 0,5 lžičky cukru, 250 ml vlažné vody, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky soli, špetka pepře, 330 g ementálu, 1 žloutek a 1 lžíce vody na potření těsta

Z mouky, droždí, cukru, vody, soli, pepře a olivového oleje vytvoříme vláčné těsto, které alespoň 5 minut důkladně prohněteme. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi hodi...

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 šálek oleje (na smažení), 1 lžička mleté sladké papriky, 300 ml bílého vína (přibližně, podle chuti), 1 vejce, 1 balení strouhaného sýra, 6 lžic hladké mouky

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na nudličky o rozměrech asi 2 cm na 5 cm a osolíme. Vejce rozšleháme s vínem. Sýr nastrouháme a spolu s moukou jej vmícháme do vinného vejce. Těstíčko ochutíme solí a paprikou. Všec...

Jablečňáky

Jablečňáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších jablek, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, 1 lžíce puding. prášku - vanilkový, troška skořice, olej na smažení

Jablka oloupeme a nastrouháme (nahrubo) do mísy. Přidáme všechny další ingredience a vše zamícháme tak, aby vzniklo těsto polořídké - asi jako na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce vytváříme na pánvi z těsta placičky velikosti dlaně...

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vlažného kravského mléka, 2 lžičky soli, 36 g droždí (kvasnic), 126 g cukru krystal, 116 g rozpuštěného másla, 1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z jednoho citronu

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Do zbytku prosáté mou...

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g bulvového celeru, 20 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 20 g hovězího maso , 4 lžičky bílého jogurtu

Mrkev, petržel i celer dobře oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso odblaníme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Vše vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Poté rozmixujeme s bílým jogurtem. Podáváme s čímkoli.

Plněné listové baťůžky

Plněné listové baťůžky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 4 sýry Camembert, 8 žampionů, 8 cherry rajčátek, 1 červená cibule, 8 lžic kečupu, 1 pórek, 1 žloutek na potřetí, trochu sezamových semínek na posypání

Listové těsto vyválíme na čtverec, rozkrojíme na 4 stejné čtverce a každý potřeme 2 lžícemi kečupu. Na kečup položíme camembert, nakrájené žampiony, rajčata, cibuli a nakonec pórek. Okraje těsta potřeme vodou a slepíme. Navrch můžeme přilepit kyti...

Kotlety v listovém kabátku

Kotlety v listovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 tenké libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, grilovací koření, 2 lžíce kečupu, 1 balení listového těsta, 250 g hlívy ústřičné, lžíce másla, 1 balení Mozzarelly, 1 vejce na potření

Maso naklepeme, osolíme, dost opepříme, posypeme grilovacím kořením a z obou stran potřeme kečupem. Dáme asi 2 hodiny odležet v chladu. Hlívu nakrájíme na nudličky a na lžíci másla osmahneme doměkka. Mozzarellu rozkrájíme na plátky. Těsto rozk...

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 200 g hlívy ústřičné, 200 g loupaných pohankových krup, 150 g kulatozrnné rýže (arborio), 2 špetky tymiánu, 150 ml suchého bílého vína, 1 kostka zeleninového bujonu, špetka šafránu, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 m...

Jablečné pyré paní hraběnky

Jablečné pyré paní hraběnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 velkých jablek, 1 tyčinka skořice, 4-6 hřebíčků, 1 balení zakysané smetany, hrst rozinek, hrst sušených brusinek, hrst sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka. Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka. Do pyré vmícháme sušené brusinky a rozinky...

Povíkendová pomazánka

Povíkendová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařeného nebo pečeného kuřete, 200 g uzeného masa, 50 g změklého másla, 1 velká kyselá okurka, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce majonézy, špetka soli, špetka pepře

Kuřecí i uzené maso umeleme, dáme do misky, přidáme kyselou okurku, kterou jsme si nastrouhali najemno, přimícháme hodně změklé máslo, hořčici, lžíci majonézy a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo chleba a podáváme se zeleninovo...

Bakonský kapr

Bakonský kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr asi 1000 g, 100 g másla, 1 cibule, 250 g žampionů, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce petrželové natě, 100 ml rybího vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby

Kapra očistíme a pokrájame na porcie. Z hlavy, chrbtice, kože a chvosta pripravíme rybací vývar. Pokrájanú cibuľu zapeníme na masle, pridáme očistené a na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny a udusíme domäkka. Pridáme papriku, podlejeme rybacím výv...

Kynuté tvarohovo - ovocné řezy

Kynuté tvarohovo - ovocné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l mléka, 295 g másla, 4 vejce, 2 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 375 g polohrubé mouky, 40 g droždí , 500 g tvarohu, 190 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 4 lžíce rumu, 220 g hrubé mouky, ovoce podle chuti (nejlépe meruňky nebo broskve)

Do nádoby pekárny dáme mléko, 75 g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetku soli, polohrubou mouku, 1 sáček vanilkového cukru a droždí. Zapneme program "těsto". Těsto necháme vymíchat a kynout 30 minut. Po této době program přerušíme a těsto vyválíme....

Kuřecí směs s pórkem na smetaně

Kuřecí směs s pórkem na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 pórek, lžíce másla, 2 snítky oregana, 2 snítky estragonu, sůl, špetka bílého pepře, 100 ml bílého vína, 200 ml sladké smetany, lžička Solamylu

Maso nakrájíme na nudličky a dáme restovat do pánve na lžíci másla. K opečenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky a nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Vše ještě orestujeme a pak zalijeme vínem. Po chvíli přilijeme smetanu. V tročce vody...

Filé z tresky v sýrovém obalu

Filé z tresky v sýrovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy filé z tresky po cca 200 g, 1 lžíce citronové šťávy, troška pepře bílého, pár kapek Worcesterské máčky, 4 lžíce hladké mouky, 3 vejce, 1 lžička mleté sladké papriky , 3 lžíce kečupu, 4 lžice strouhaného plísňového sýra, 4 lžíce másla, 4 tenké plátky uzeného sýru, sůl podle potřeby

Filé z tresky osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, ochutíme worcesterskou omáčkou a necháme odležať. Zatiaľ si z múky, trošky vody, vajec, papriky, kečupu a strúhaného plesňového syra pripravíme cestíčko, v ktorom pripravené...

Blatenské filé

Blatenské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mořské štiky, 1 balení mražené zeleniny, 4 stroužky česneku, pepř, 4 vejce, 200 g Eidamu , 1 dcl piva, sůl

Do pekáčku vysypeme celé balení zeleniny. Poklademe nerozmraženou rybou. Posypeme solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájený česnek, zalijeme 3/4 hrníčkem vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme nepřikryté do té doby, dokud se nevypaří voda. Pot...

Zapečené těstoviny s rajčaty a brokolicí

Zapečené těstoviny s rajčaty a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (např. mušle), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 300 g brokolice, 200 g rajčat, 2 kelímky bílého jogurtu, 2 vejce, 100 g mozzarelly, 2 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžíce másla, sůl, pepř

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky. Měla by lehce zhnědnout. K cibulce přidáme na malé růžičky nakrájenou brokolici a restujeme dalších pět minut. Přidáme na kousky ...

American Pie

American Pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 3/4 hrnku hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 175 g studeného másla, 8 lžíc studené vody, 6 jablek (přibližně 1kg), 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky citronové kůry, špetka nastrouhaného muškatového oříšku, mléko na potření , trošku cukru na posypání

Do připravené mísy nasypeme 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, lžíci cukru a lžičku soli, promícháme pomocí mixéru. Přidáme na kostky nakrájené máslo a několikrát krátce zapneme mixér, až se směs začne podobat hrubé drobence. Přilijeme asi 8 lžic studené...

Mňamka pro děti

Mňamka pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetanového krému (Pribináček), 8 piškotů, 2 nektarinky nebo jiné ovoce, šlehačka ve spreji, cukrářské zdobení

Na dno skleničky dáme smetanový krém, přidáme piškoty, ovoce nakrájené na kousky, šlehačku a dozdobíme cukrářským zdobením.

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1/4 střední dýně hokkaidó, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 4 vepřové kotlety, 2-3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, pár snítek čerstvého tymiánu , pár snítek rozmarýnu, 4 tenké plátky anglické slaniny

Brambory, dýni a všechnu zeleninu oloupáme a nakrájíme na menší špalíky. Vše v míse smícháme, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu. Zeleninovou směs dáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Maso na...

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 2 menší cibule, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, špetka soli

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stra...

Dezert Himaláje s tvarohem

Dezert Himaláje s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 4 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžička citronové kůry, 2 balení jemného tvarohu, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek cukru moučka

Připravíme si mísu. Do mísy dáme 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa a citronovou kůru a vyšleháme do hutné hmoty. Připravíme si druhou mísu a zbylé surovin...

Švábský salát

Švábský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nalámaných špaget, 200 g uzeného sýra, 2 debrecínské párky, 5 lžic rajčatového protlaku, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce octa, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, pár listu bazalky, 150 g rajčat

Vo väčšom hrnci, vo veľkom množstve posolenej vody uvaríme domäkka cestovinu, ocedíme, prelejeme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepily. Syr a olúpané párky nakrájame na rezance, rajčiaky na plátky, všetko vložíme do misy, zalejeme nále...

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 250 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, kousek másla na vymazání formy, 200 g špenátu, 1 balení smetany ke šlehání, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 50 g parmazánu/parmezánu, troška bazalky, špetka soli

Rozehřejte gril v troubě. Na pánvi prudce osmažte kuřecí maso na kousky, nesolte. Noky uvařte podle návodu, uvařené je rozložte do máslem vymazané zapékací mísy. Ve vodě z noků spařte špenát. Po minutě ho sceďte a poklaďte jím noky. Opečené maso ...

Plněný arabský chléb

Plněný arabský chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nakrájené šunky, 4 rajčata, 150 g Mozzarelly, troška bazalky, 2 stroužky česneku, lžíce olivového oleje, špetka soli, troška pepře, 4 placky arabského chleba

Šunku nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a rajčata na kostky. Ze stonků bazalky otrháme lístky a nasekáme je. Vše promícháme a osolíme. Okořeníme, přidáme olej a prolisovaný česnek. Na každý kus arabského chleba dáme na půlku náplň, přeložíme ...

stránka: