Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 126

Houbové smaženky s hermelínem

Houbové smaženky s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talířek lesních hub, 1 veka, 1 malá cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 Hermelín, 2 vejce, asi 4 lžíce mléka, olej na smažení

Cibuli nasekáme nadrobno a dáme restovat na lžíci oleje. Když cibule začíná zlátnout, přihodíme houby, nakrájené na malé kostičky, osolíme, opepříme a chvíli dusíme doměkka. Veku nakrájíme na tenčí plátky a vždy mezi dva plátky dáme lžíci hub a n...

Bramborová kaše alá Hanychová

Bramborová kaše alá Hanychová

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 5 lžic másla, 2 kg brambor, 6 kořenů mrkve, 1 lžíce soli, 1 česnek , 220 ml smetany

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme mrkev, osolíme a vaříme. Pak rozdrtíme na kaši s mlékem a máslem, přidáme smetanu a česnek.

Plněná rajčata v mletém mase

Plněná rajčata v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 rajčat, 100 g rozdrobené Nivy, 2 kousky taveného sýra, 500 g mletého masa, sůl, špetka oregana, špetka majoránky, špetka muškátového květu, špetka kari koření, špetka zázvoru, 2 hrsti strouhanky, 1 vejce, troška nasekané petrželky, strouhaný sýr na posypání

Rajčatům odkrojíme spodek a vyndáme zrníčka s dužinou. 15 dkg mletého smícháme s nivou, smetanovými sýry, kari, zázvorem, a přidáme vyndané vnitřky z rajčat. Naplníme touto směsí rajčata. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, majoránkou, ore...

Plněné papriky květákem a sýrem

Plněné papriky květákem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší květák, 100 g strouhaného sýra, 100 g rozdrobené Nivy, 100 g šunky nebo anglické slaniny, 4-6 ks paprik , olej na pečení, voda na podlití, špetka soli, špetka pepře, špetka bazalky, špetka muškátového květu, 1 cibule

Květák očistíme, rozdělíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka, slijeme vodu a květák rozšťoucháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. Cibuli na trošce oleje osmažíme do sklovata, přisypeme šunku a orestu...

Kapr na houbách a rajčatech

Kapr na houbách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2-3 hrsti hub, 2 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce červeného vína

Porce kapra osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na směsi másla a oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové kousky vyndáme a uchováme v teple. Do zbylého oleje po kaprovi vhodíme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nakrájené houby, najemno...

Houbový závin

Houbový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lesních hub, 1 balení listového těsta, 1 větší cibule, sůl podle potřeby, kmín dle potřeby, pepř dle potřeby, 1 vejce, sádlo dle potřeby

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme tuk (sádlo, máslo, olej - jak je kdo zvyklý) a necháme cibuli zesklovatět. Na cibulku vsypeme houby, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme, pak dusíme do měkka, ...

Kedlubny plněné masem a houbami

Kedlubny plněné masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového mletého dušeného masa, 8 středně velkých kedluben, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, 100 g čerstvých hřibů, troška mletého pepře, 1 citrón, 3 lžíce strouhanky, 80 g uzeného strouhaného sýra, sůl podle potřeby

Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením. Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka. Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, ce...

Cuketa v hermelínovém těstíčku

Cuketa v hermelínovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 cukety, 1 plísňový sýr Hermelín, 2 slepičí vejce, 100 ml bílého vína, hrst strouhanky, špetka soli, špetka chilli koření, 3 lžíce polohrubé mouky, rostlinný olej na smažení

Vejce rozklepneme do misky, přilijeme víno a rozšleháme. Osolíme, přidáme špetku chilli koření. Sýr nastrouháme najemno a přidáme společně s hrstí strouhanky do směsi v misce. Promícháme a pomalu přisypáváme mouku tak, aby nebylo těstíčko moc hu...

Houbová majonéza se šunkou

Houbová majonéza se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub naložených v octě, 150 g šunky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 1 menší uvařený brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 2 lžíce citronové šťávy, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vajcia rozšľaháme s uvareným ošupaným zemiakom, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, olejom a so soľou. Pridáme posekané huby, šunku, uhorku a cibuľu, všetko dobre rozmiešame a necháme aspoň 8 hodín odležať v chlade.

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 2 vejce, provensálské koření, Solamyl, 1 balení taveného sýra, hrneček mléka, 2 lžíce smetany ke šlehání

Nejlépe den předem si naložíme maso. Dáme do misky 2 vajíčka, cca 1 lžíci solamylu a 1 lžičku provensálského koření. Do této směsi vložíme nakrájené na malé kousky kuřecí maso. Vložíme do ledničky. Další den si připravíme sýr, mléko(dodáváme podle...

Bramborový nákyp

Bramborový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 2 vejce, 2 cibule, 2,5 dcl mléka, 5 lžic másla, špetka soli, 250 ml kysané smetany

Do uvařených a rozmačkaných brambor přidáme ještě za tepla horké mléko, vejce, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla a vše důkladně promícháme. Do máslem vymazané pánve rozetřeme polovinu bramborové kaše, pak dáme vrstvu na másle zpěněné cibule a přikry...

Bramborový tatarský biftek

Bramborový tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2-3 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce kečupu, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 plátky topinek

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, poté je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, worcester, kečup, vejce a olej, osolíme a opepříme a důkladně utřeme. Podáváme na topinkách.

Bramborové nudle

Bramborové nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, špetka soli, hrneček sádla

Vařené studené brambory nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Pak těsto nakrájíme na malé kousky a vytvoříme malé dlouhé nudle. Ty pak smažíme v horkém sádle dozlatova.

Bramborová roláda s houbami

Bramborová roláda s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 300 g hub, 2 vejce, 1/2 hrnečku strouhanky, 1/2 hrnečku sádla, 1 hrst škvarků

Běžným způsobem připravené těsto na vále rozválíme. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěné a rozkrájené houby a podusíme. Po změknutí odstavíme, do prochladlého přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Rozvrstvíme na bramborové těsto, p...

Bramborový závin

Bramborový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 200 g pečeného nebo vařeného masa, 1 cibule, 70 g slaniny, 1 lžíce tuku, 1/2 hrnečky strouhanky, špetka soli

Bramborové těsto připravíme podle návodu a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme náplň- maso pokrájíme a smícháme s cibulkou, kterou jsme nakrájenou usmažili spolu s nakrájenou slaninou na tuku. Spojíme strouhankou. Náplní potřeme těsto, k...

Hnízdečka s rybím filé

Hnízdečka s rybím filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, 2 silnější bagety, šálek mléka, 1 jarní cibulka, 2 snítky čerstvého oregana, troška pažitky, sůl, pepř, 1 balení tatarské omáčky, 2 hrsti strouhaného sýra, lžíce olivového oleje

Rybí filé a cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, vmícháme nasekané bylinky a promícháme. Bagety nakrájíme na silnější špalíky, každý kousek krátce namočíme do mléka a naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Do každéh...

Řezy z bramborové kaše

Řezy z bramborové kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 140 g hladké mouky, 1 balení strouhaných ořechů, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přilévejte olej a teplé mléko. Přidejte vanilku, 200 g balení strouhaných ořechů, studenou bramborovou kaši. Potom vmícháme mouku s práškem, nakonec sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ...

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 bílý jogurt, 1 šálek mléka, 2 lžíce medu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 šálky hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 3 oloupaná jablka, olej na smažení

V misce prošleháme vejce s jogurtem, mlékem, medem a cukrem, přidáme mouku, smíchanou s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec nahrubo nastrouhaná jablka. Na oleji pečeme lívanečky.

Jablečná kaše

Jablečná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g jablek, 1000 ml mléka, 1 lžíce másla, 200 g rýže, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička skořice, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, špetka soli

Ryžu varíme v mlieku s maslom a soľou asi 30-40 minút. Po uvarení ocukríme a pridáme aj vanilkový cukor. Medzitým podusíme očistené jablka, pokrájané na plátky, v troške vody s citrónovou šťavou a škoricou. Do vymastenej nádoby navrstvíme ryžu s v...

Bramborové pekáčky

Bramborové pekáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 250 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli

Uvařené horké brambory rozmačkáme a hned přidáme mouku, vejc e a sůl. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku, rozkrájíme a pečeme v malých pekáčkách.Můžeme také upect placku vcelku, poté ji rozřízneme, pomastíme a pocukrujeme.

Párek v bramborovém těstě

Párek v bramborovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uvařených brambor, 40 g krupice, špetka soli, 1 vejce, 140 g hrubé mouky, 4 frankfurtské párky, 200 g tuku na smažení

Brambory nastrouháme a smícháme s krupicí. Po vychladnutí přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Vypracujeme těsto, vyválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na obdélníky. Do každého obdélníku zabalíme nožičku párku a opečeme v rozpáleném tuku.

Tvarohové bramboráčky

Tvarohové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 250 g tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška majoránky, 1/2 šálku slunečnicového oleje

Z jemně nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme tvaroh, vejce, solamyl, cibuli, česnek, sůl, majoránku a zamícháme. Těsto vkládáme lžící do rozpáleného oleje a tvoříme placičky. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Ďábelské závitky

Ďábelské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 treska, 1 lžička polotučné hořčice, 3 lžíce sardelové pasty, špetka pepře, 1 lžíce chilli koření, špetka soli, 1/2 šálku hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje

Tresku očistíme, rozpůlíme, vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice, pepře, chilli koření, sardelové pasty a soli. Stočíme je do závitků a sepneme párátkem. Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozpáleném olej...

Rybí filé s rajčetem

Rybí filé s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rybího filé, 1 cibule, 1 rajče, 2 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 200 ml slunečnicového oleje

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, podusíme na mírně rozehřátém oleji, přidáme na kousky nakrájené rajče, osolíme, opepříme a necháme ještě chvíli dusit. V pánvičce na oleji opečeme po obou stranách osolené kousky rybího filé. Potom je přidáme k ...

Obalované brambory

Obalované brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g drůbežích jater, 2 lžíce sádla, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, troška majoránky

Na sádle upečená drůbeží játra umeleme, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a promícháme. Brambory uvaříme a ještě horké nakrájíme na silnější nudle. Nasypeme na připravenou směs a důkladně protřeseme, aby se stejnoměrně obalily. Podáváme se z...

stránka: