Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Párty občerstvení - stránka 8

Kešu paličky

Kešu paličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g kešu ořechů, 30 g mandlí, 100 g hladké mouky, 75 g cukru moučka, 75 g másla, 1 žloutek, 50 g čokoládové polevy

Kešu a mandle nasekáme najemno, smícháme s moukou, cukrem, máslem, žloutkem. Troubu předehřejeme na 200°C. Z těsta děláme rolky hrubé 1 cm a nakrájime je na 5 cm kousíčky. Uložíme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme 12 minut. Vychlazené n...

Surimi rolky

Surimi rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 250 g krabích tyčinek (surimi), 1 vejce, 2 lžíce koření na ryby

Listové těsto rozválíme asi na 3 mm silný plát a nakrájíme ho na asi 3 cm široké pruhy, které posypeme kořením na ryby. Těsto namotáme na krabí tyčinky (ve finále by se výrobek měl podobat kremroli). Zabalené rolky uložíme na plech vystlaný pečící...

Pagáče z cukrové řepy

Pagáče z cukrové řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek uvařené a nastrouhané bílé řepy, 3 šálky polohrubé mouky, 1/2 šálku rostlinného oleje, 2 vejce, 1/2 šálku máku, 1/2 lžičky soli, 1 kostka droždí (kvasnice), 3 dcl mléka , 1 lžíce cukru krystal

Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme vajcia, kvások, nastrúhanú repu, olej, soľ, nemletý mak a zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť. Cesto na pomúčenej dosk...

Paštikové rybičky

Paštikové rybičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 150 g paštiky, 50 g Hery, 2 lžičky lněného semínka, 2 lžíce mandlových plátků, 2-3 lžíce mléka

Na vál prosijeme mouku, nasekáme Heru a přidáme paštiku. Vypracujeme vláčné těsto, které dáme na hodinu odležet do chladu. Vychlazené těsto rozválíme, vykrájíme rybičky, naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení. Rybičky potřeme mlékem ...

Slané tvarohové tyčinky

Slané tvarohové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 500 g hladké mouky, 500 g Hery, 1 lžička soli, 1 lžíce kmínu, 2 lžíce Strouhaného sýra, 1 lžíce sezamu, 1 vejce

Tvaroh, múku a tuk vymiešame, na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,5 cm a radielkom nakrájame paličky, alebo kosoštvorce. Prenesieme ich na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou, syrom, sézamom a dáme do rúry....

Česnekové buchtičky (záviny)

Česnekové buchtičky (záviny)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 2 hrsti polohrubé mouky, 1 lžíce soli a 1 malá lžička do náplně, 1 lžíce cukru krystal, 1 dcl oleje, 0,5 l mléka, mléko do kvásku, 2 kostky droždí (kvasnice), 2 vejce (jedno na potření), 250 g másla do náplně, 13 stroužků česneku do náplně, kmín na posypání

Z přísad na těsto vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní (kterou připravíme tak, že máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí). Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúheln...

Krekry plněné špenátem

Krekry plněné špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvého špenátu, 1 balení slaných krekrů, 40 g fety, příp. balkánského, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 ks jarní cibulky (asi 10 cm)

Špenát operte, zalijte horkou vodou a nechte asi minutu odstát. Pak sceďte a vymačkejte. Vychladlý špenát, rozdrobený sýr, jogurt a cibulkovou nať rozmixujte. Směsí slepujte vždy dva krekery k sobě.

Třešně v krystalovém cukru

Třešně v krystalovém cukru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 bílek, 1 sklenka cukru krystal

Čerešne umyjeme a dôkladne osušíme. Bielok trošku našľaháme, čerešne aj so stopkami namočíme do bielku a celé obalíme v cukre. Obaliť môžeme aj lístky. Krásna ozdoba na letné, ovocné torty a múčniky.

Křehké slané pečivo

Křehké slané pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g hladké mouky, 100 g hery, 1 žloutek, 6 lžic mléka, 0,5 prášku do pečiva

Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, nastrouháme heru, přidáme sůl a žloutek a podle potřeby mléko. Zpracujeme v těsto, vyválíme placku, rádlem rozdělíme na různé tvary. Celý plát potřeme bílkem a posypeme kmínem a solí. Teprve nyní přenese...

Vejce v uherském salámu

Vejce v uherském salámu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce uvařená natvrdo, 40 g másla, 12 plátků uherského salámu, sardelová pasta, sůl

Oloupaná vejce opláchneme pod studenou vodou, osušíme je, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bílky na spodu seřízneme a žloutky prolisujeme. Máslo utřeme se solí do pěny, přidáme žloutky, sardelovou pastu, sůl a ušleháme. Pěnu nastříkám...

Pikantní šneci z listového těsta

Pikantní šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 10 lžic chilli omáčky, 20 dkg anglické slaniny, 2 balení plátkového sýra, 20 dkg paprikového trvanlivého salámu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hrubého chilli koření, 1 lžíce provensálského koření, 2 žloutky

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenkou placku. Potřeme ji chili omáčkou a posypeme provensálským kořením. Poté poklademe plátky anglické slanniny, kterou posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Tuto vrstvu pokademe plátky sýra a nakonec přidám...

Pikantní tuňákové rolky

Pikantní tuňákové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 50 ml mléka, 2 ks vajec, sůl, 1 konzerva tuňáka, mletý pepř, chilli koření, 150 g strouhaného sýra

Z vajec, polohrubé mouky, mléka a špetky soli vymícháme hladké těsto. Na pánvi upečeme nasucho palačinky, položíme je na talíř, přikryjeme fólií na potraviny a necháme pět minut odležet. Smícháme tuňáka s pepřem a chilli kořením a mixem potřeme pl...

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Kebab

Kebab

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopové panenky, 400 g mletého masa, česnek, 2 ks feferonek, olivový olej, mletá pálivá paprika , cibule, tymián, sůl, pepř

Skopovou panenku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme je k masu. Přilijeme 3 lžíce olivového oleje a opepříme. Vše promícháme a až do grilování necháme uležet. Mleté maso vložíme do mísy, nastrouháme k němu cibu...

Sýrové bonbony

Sýrové bonbony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení taveného smetanového sýra, mletý pepř, mleté ořechy, bylinky dle vlastního výběru

Ze sýra vykrajujeme malé kouličky, které krátce zamrazíme. Mezitím si čerstvě nameleme pepř, ořechy a bylinky nasekáme nadrobno. Sýrové kuličky obalujeme - tu v pepři, tu v ořeších, tu v bylinkách. Hotové sýrové bonbony dáme do papírových košíčků ...

Chipsové nugetky

Chipsové nugetky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 balení (á 150 ml) bílých jogurtů , kari koření, 200 g paprikových chipsů, pepř

Do mísy dáme jogurty s kari kořením. Rukou rozdrtíme paprikové chipsy a raději neujídáme, ať nám vystačí. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nugetky (menší kousky). Zlehka naklepeme, okořeníme. Poté nugetky namáčíme do „žlutého“ jogurtu a hned poté obalí...

Citrónové želé

Citrónové želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku instantní želatiny, 1 citrón, citronová kůra, pomerančová kůra, 100 g cukru krupice

Želatinu necháme nabobtnat ve 300 ml vody. Citrón omyjeme, šťávu vymačkáme a kůru nastrouháme. Želatinu zahřejeme a smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Přidáme několik proužků kůry a vše nalijeme do předem vypláchnutých formiček. Necháme vychla...

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks párků dle chuti, 100 g plátkového uzeného sýra, 100 g plátkové slaniny

Párky podélně rozřízneme ostrým nožem po celé délce do 3/4. Do zářezu nacpeme nalámaný plátek sýra tak, aby nepřečníval ven. Párek ovineme slaninou po celé délce. Grilujeme po všech stranách celkem 12 minut, podle tlouštky párku.

Uherská roláda

Uherská roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

tvrdý plátkový sýr, uherský salám nakrájený na tenká kolečka, šunka, máslo

Na potravinářskou fólii položíme plátky sýra, namažeme je tence máslem. Pak na ně položíme šunku, opět namažeme máslem a jako poslední vrstvu dáme uherský salám. Vše zarolujeme pomocí fólie a dáme vychladit do ledničky. Krájíme na tenké plátky. Po...

Hermelínové kouličky

Hermelínové kouličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks Hermelínu, 100 g másla, špetka soli, hrst oliv, pár kousků ananasu, pár měsíčů mandarinek, troška sekané petrželky

Hermelín nastrouháme a utřeme ho s máslem, které jsme mírně posolili. Vezmeme kousek takto vzniklé směsi a zabalíme do ní tu olivu, tu kousek ananasu či mandarinky. Vytvarujeme kouličky a ty obalíme v nasekané petrželce.

Sýrové koule

Sýrové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g strouhaného sýra, 100 g měkkého salámu, 50 g másla, 1 lžička sardelové pasty, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce hořčice

Máslo utřeme se sardelovou pastou, hořčicí, vmícháme ostatní suroviny. Tvarujeme koule a obalujeme ve strouhaném sýru, necháme v chladu ztuhnout.

Sýrové jednohubky šup šup

Sýrové jednohubky šup šup

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg tvrdého sýra (nebo dle předpokládané spotřeby), 1 lžička pálivé papriky, hroznové víno, půlky vlašských ořechů

Dále použijeme: mikrotenový sáček, napichovátka či párátka. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky. Připravíme si mikrotenový sáček, do něj sýr vložíme a přidáme podle množství sýra pálivou papriku. Sáčkem důkladně třepeme, dokud se sýr neobalí. Pak k...

Žampionové koláčky

Žampionové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 8 ks větších žampionů (hlavičky), bylinkové máslo, 1 konzerva sardelek (ančoviček), 1 vejce, semínka dle chuti na posypání

Žampionům odlomíme nožičky a kloboučky očistíme - doporučuji je sloupnout. Takto očištěné kloboučky pak po jejich obvodu omotáme listovým těstem, které jsme podle velikosti žampionových kloboučků nakrájeli na pásky. Bylinkové máslo trochu prošlehá...

Plněné olivy

Plněné olivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 oliv, 2 ks sardinek, 1 žloutek, 1 sterilovaná okurka

Sardinky i s olejem utřeme, přidáme natvrdo uvařený a nadrobno nakrájený žloutek a nastrouhanou okurku. Dobře promícháme. Nakládáné olivy podélně rozřízneme, vypeckujeme a naplníme připravenou nádivkou. Do každé půlky píchneme párátko.

Celerový krém se šlehačkou

Celerový krém se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 60 g másla, 20 g hladké mouky, 150 ml mléka, citrónová šťáva, 2 ks žloutků, 100 g rajčat, špetka soli, špetka pepře, 1 list hlávkového salátu, smetana ke šlehání (šlehačka) na ozdobu

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. K prochladlé jíšce přidáme uvařený a prolisovaný celer, žloutky, máslo, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Krém nastří...

stránka: