Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Párty občerstvení - stránka 7

Sýrovo - mandlové pečivo

Sýrovo - mandlové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 100 g strouhaného sýra, 20 g loupaných nastrouhaných mandlí, 100 g másla, 2 vejce, 3 lžíce bílého vína, špetka pepře, špetka papriky, mák, sezamové semínko, půlky vlašských ořechů nebo kousky sekaných mandlí na posypání, špetka soli

K prosáté mouce přidáme sýr, mleté mandle, sůl, koření, změklé máslo, 1 vejce a víno a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto necháme chvíli v chladu, pak rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení, potře...

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce uvařeného natvrdo, 1 bageta, 100 g másla, 3 sterilované okurky, 1 hrneček sterilované zeleniny - červená kapie, proužky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg šunky

Bagetu nakrájíme na šikmé plátky, které namažeme máslem a dáme na podnos. Ozdobíme kornoutkem sýra a kornoutkem šunky, do nichž dále vložíme kousek vejce vařeného natvrdo, kousek sterilované okurky a pro ozdbou proužek červené sterilované kapie.

Chuťovky ala paštička

Chuťovky ala paštička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g měkkého tučného tvarohu, 1 vejce, kousek lososové pasty v tubě, 1 kousek citrónu

Z tvarohu, másla a mouky vypracujeme těsto, které dáme na hodinku uležet do chladu. Pak si podsypeme desku a těsto rozpůlíme. Z jedné poloviny rozválíme plát cca 3 mm silný a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem...

Chuťovky - lodičky

Chuťovky - lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 125 g másla, 1 lžíce sardelové pasty, 5 sterilovaných okurek, 10 dkg loveckého salámu

Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou. Rohlíky si nakrájíme na kolečka, která namažeme sardelovým máslem. Okurky nakrájíme na kolečka a poklademe na namazané rohlíky. Plátkem loveckého salámu protáhneme párátko a zapíchneme přes okurku do kol...

Hermelínové kanopky

Hermelínové kanopky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 125 g másla, 2 kousky Hermelínu, 100 ml brusinkové omáčky nebo kompotu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky. Do změklého másla vmícháme hermelíny a hotovou hmotu pak natřeme na plátky bagety. Ozdobíme lžidkou brusinkové omáčky (nebo kompotovaných brusinek).

Sýrové pusinky

Sýrové pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Eidamu, 5 vajec, 1 lžička sojové omáčky, 3 lžíce oleje na osmažení, strouhanka na obalení

Z bílků ušleháme hustý sníh, zlehka vmícháme strouhaný sýr, sojovou omáčku a žloutky. Směs musí být hustá. Vytvarujeme kuličky a obalujeme ve strouhance a smažíme.

Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g strouhaného Čedaru, 100 g strouhaného parmazánu, 50 g změklého másla, 1 lžička drceného kmínu, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 hrst burizónů, špetka cayenského pepře

Burisony rozdrtíme válečkem, přidáme strouhané sýry, změklé máslo, kmín, pepř a sůl ( podle chuti- pozor sýry jsou již slané). Vše dobře promícháme a podle potřeby dosypeme mouku (nemusí být všechna) a opět dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvaru...

Okurky na řecký způsob

Okurky na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerstvé mladé okurky, 4 mladé cibulky, 2 středně velké brambory, 4 lžíce olivového oleje, troška mletého pepře, lžička cukru , 50 ml masového vývaru, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mladé uhorky očistíme a po dĺžke rozkrojíme na štyri diely. Lyžičkou vyberieme jadierka a uhorky povaríme 10 minút v posolenej vode. Vyložíme na misu a podávame s touto omáčkou: Vo vode varíme mladé pokrájané cibuľky. Po 5 minútovom vare pridáme o...

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátků Ementálu, 150 g plátků chléba, 1 velké jablko, 200 ml sladké smetany, 3 vaječné žloutky, 50 g másla, troška mletého pepře, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu ...

Šátečky s balkánským sýrem

Šátečky s balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 150 g balkánského sýra, 150 g jemného tvarohu, 3 vejce, 2 lžíce nasekané pažitky

Balkánský sýr, tvaroh a vaječné žloutky vymícháme do homogenní směsi. Nakonec zlehka vmícháme pažitku. Listové těsto vyválíme na tenčí plát a nakrájíme na čtverce. Každý čtverec potřeme náplní, přeložíme do trojúhelníku a okraje k sobě přitisk...

Svěží jednohubky

Svěží jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 svazky větších ředkviček, 1 balení Mozzarelly, 1 okurka, 2 lžíce bylinkové hořčice

Ředkvičky dobře omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Vyrovnáme na talíř a zlehka pomažeme bylinkovou hořčicí. Mozzarellu a okurku nakrájíme na kousky o velikosti koleček ředkviček. Jednohubky vytváříme tak, že na hořčicí namazané jednohubk...

Tartaletky se sýrem

Tartaletky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového těsta, 200 g Hermelínu, drcený pepř, 1 žloutek, 1 lžíce medu, 1 lžíce másla, 1 snítka oregana nebo tymiánu

Listové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a vykrojíme z něj 12 koleček větších než jsou kolečka sýra. Plech vyložíme pečícím papírem, dáme na něj kolečka listového těsta, potřeme je žloutkem a střed propícháme vidličkou. Na kolečka po potření...

 Kolečka s česnekem

Kolečka s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnice), 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 250 ml vlažného mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1/2 lžička cukru moučka, 1 slepičí vejce na potření, 400 g tavený sýra s modrou plísní, 100 g másla, 8 stroužků česneku, lžička soli

Z polovice vlažného mlieka, zo štipky soli, z cukru a droždia pripravíme kvások. Z hladkej múky, oleja, zo zvyšnej soli, z mlieka a kvásku vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste dôkladne nakysnúť. Plnku si pravíme: topený syr vym...

Sýrové placky

Sýrové placky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g plísňového sýra, 200 g tvarohu, 3 vejce, 150 g nastrouhaneho bílého chleba, 1 lžíce pažitky, troška mletého pepře, soli podle potřeby, troška muškátového oříšku, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce másla

Plesňový syr a tvaroh pretrieme cez sito. V miske vymiešame vajcia s roztopeným maslom a pridáme k syrovej hmote. Primiešame postrúhany biely chlieb, koreniny a posekanú pažítku, necháme odstať 2-3 hodiny. Z hmoty tvarujeme rovnako veľké placky - ...

Sýroví šneci z listového těsta

Sýroví šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 tavená niva + 1 balení polotvrdé nivy, 1 tavený sýr Bambíno, 15 dkg na kousky nakrájené šunky, hrst oliv, provensálské koření, Vegeta nebo jiné zeleninové dochucovadlo, 1 vejce na potření

Lístkové cesto rozvaľkáme, syry spolu zmiešame a natrieme na cesto. Šunku a olivy nadrobno pokrájame a rozhádžeme po ceste spolu so syrom Niva. Okoreníme provensálskym korením a zeleninovým dochucovadlom. Zrolujeme, nakrájame na 1,5 cm kolečka, po...

Hermelín pečený s kapiemi

Hermelín pečený s kapiemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, grilovací koření, tymián (Mateřídouška obecná), sklenička nakládaných kapií nakrájených na proužky

Olej nalijeme do misky, přidáme rozetřený česnek, grilovací koření a tymián. Hermelín podélně rozřízneme, vyskládáme plátky kápií, potřeme marinádou, přiklopíme a sýry z obou stran potřeme marinádou. Zabalíme do peřícího papíru, poté do alobalu a ...

Rozmarýnové chipsy

Rozmarýnové chipsy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké brambory, 20 ml olivového oleje, 1 lžička rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře

Brambory pod vodou dobře okartáčujeme a poté usušíme. Troubu nastavíme na střední stupeň a pečeme v ní brambory asi hodinu, nebo o trochu víc, když jsou vážně extra velké. Poté brambory vyjmeme a troubu rozpálíme na nejvyšší stupeň. Každou brambo...

Růžová vejce

Růžová vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 slepičích vajec, 250 ml octa, 1 červená řepa, 1 červená cibule, 1 lžička cukru krupice, 1 list bobkového listu

Ocet, nakrájenou červenou řepu, nakrájenou cibuli, cukr a sůl vhoďte do 250 ml vroucí vody a vařte asi 20 minut. Mezitím uvařte vejce natvrdo, vychlaďte a oloupejte. Když je nálev hotový, naložte do něj vejce - stačí na dvacet minut. Rozkrojte a ...

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády (např. mléčná čokoláda milka), 50 g smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce (jablka, banány, hrušky, ananas, jahody)

Na přípravu fondue použijeme Fondue set. Do misky na fondue nalijeme smetanu a přidáváme čokoládu nalámanou na menší kousky. Zapálíme čajovou svíčku pod miskou a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Ovoce nakrájíme na malé kostky, které násled...

Sýrové smaženky

Sýrové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g strouhaného sýra, 2 vejce, 150 g strouhanky, 1 dcl mléka, špetka muškátového květu, špetka soli, tuk na smažení

Strouhaný sýr, vejce, mléko, sůl a strouhanku smícháme, přidáme muškát a vypracujeme tuhé těsto. Toto těsto na pomoučeném vále vyválíme válečkem, na asi 1 cm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka nebo čtverce (můžeme samozřejmě i jiné tvary)...

Mrkvová chuťovka

Mrkvová chuťovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mrkev, 1 plátek Eidamu (Edamu)

Jednoduché ale nápadité. Mrkev dočista oškrábeme a odřízneme konce. Nařízneme ji tak, aby na jednom konci zůstala spojená. Plátek sýra přeložíme napůl a skřípneme do mrkve.

Smažený lilek nasladko

Smažený lilek nasladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 slepičí vejce, 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 250 ml olivového oleje, 1 lžička Melasy, 3 lžíce včelího medu

Z vejce, mouky a piva umícháme hustší těstíčko. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka (neloupeme). Kolečka obalíme v těstíčku a smažíme v silné vrstvě olivového oleje. Necháme okapat na ubrousku. Med s melasou dobře promícháme a pokápáváme s...

Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 artyčoků, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, 5 listů petržele, 20 ml bílého vína

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém o...

Sušené švestky ve slanině

Sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 sušených švestek, 12 mandlí, 6 plátků anglické slaniny, 1 sklenka Brandy

Brandy mírně ohřejeme a na půl hodiny do ní naložíme švestky. Poté švestky vyndáme a necháme okapat. Do každé vložíme 1 mandli a obalíme půlplátkem anglické slaniny. Zajistíme párátkem. Švestky opékáme zprudka ze všech stran na oleji. Podáváme hor...

Česneková kolečka

Česneková kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 40 g droždí (kvasnice), 250 ml mléka, 2 lžička soli, 100 ml rostlinného oleje, 1/2 lžička cukru krystal, 1 vejce na potřetí, 120 g Nivy, 100 g másla, 4-5 stroužků česneku, špetka pepře

Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Kvásek smícháme s prosátou moukou, olejem, se solí a uděláme hladké těsto, které necháme nakynout. Sýr vyšleháme s máslem, se špetkou soli, se špetkou pepře a prolisovaným česnekem. Vykynuté těsto rozdě...

stránka: